Facket, stat i staten

Om det är någon organisation i Sverige som kan kallas för stat i staten så är det facket. Deras makt är så stor att de ibland tvingar staten att backa. Det vill säga att facket tvingar oss alla att göra som de säger istället för att de gör så som vi demokratiskt beslutat. Det är en maffiaorganisation.

Ingen annan organisation i Sverige har den makten, inte arbetsgivarna, inte diverse muslimska organisationer, inte svenska kyrkan, inte LRF, inte jägare och skyttar, inte klanerna, och absolut inte NMR. De som kommer närmast är nog Svenska Fotbollsförbundet, som får staten att betala för den bevakning som sker vid fotbollsmatcher.

Hur menar jag då att fackets makt ser ut? De har statens tillåtelse att agera både kravställare, utbildare och kontrollanter för alla anställda och entreprenörer (alltså även inhyrda företag) på en arbetsplats. Universiteten kan validera din kunskap så att den gäller som examen om du kan visa vad du kan. Det kan facket också göra, men gör ytterst sällan. Det är deras kurser som gäller, på arbetsgivarens bekostnad. Arbetsgivarna tvingas godta detta och har därför gått in som delägare i olika utbildningsorganisationer. Även Skatteverket bejakar fackets makt. En person som gör sig anställningsbar genom att utbilda sig får inte göra avdrag för utbildningskostnaderna, men en arbetsgivare får göra avdrag för personalens utbildning.

Facket ges monopolställning på vilka som tillåts vara inne på arbetsmarknaden och vilka som inte tillåts vara det. De har också monopolställning på varje arbetsplats. Bara ett fack för varje arbetsuppgift tillåts. Facket har också monopol på att utse skyddsombud, något som staten efter krav från facket bestämt att det ska finnas ett visst antal i proportion till antalet anställda.

Därtill har facket ett mycket viktigt och avgörande våldsmonopol. De och endast de har rätt att sätta företag i blockad! Det vill säga att på arbetsplatser där facket inte finns representerat har de rätt att med våld, med hjälp av statens våldsinstitutioner om så krävs, hindra företagets verksamhet, anställda och kunder.

Även strejkrätten stöder sig på tillgång till statens våldsmonopol enär arbetsgivare vilka facket strejkar mot är förbjudna att ta in oorganiserad personal istället, så kallade strejkbrytare.

När facket uttalar en åsikt i förhållande till en arbetsgivare kan det liknas vid att om saken gällt vilken annat rättsligt mål som helst, så meddelar facket ensidigt dom i samma stund som åtal väcks.

Det här inlägget postades i Äganderätt, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Facket, stat i staten

 1. ivarandersson skriver:

  Trots att LO satsade avsevärda belopp av medlemmarnas pengar på den sittande socialdemokratiska regeringen miste den makten.

 2. Pingback: Facket, stat i staten | ulsansblogg

 3. Errbe skriver:

  Mussolinis version av socialismen, fascismen, hade som princip att individens rättigheter togs tillvara av den ”korporation” han tillhörde. Sedan för delades nationens tillgångar i ”förhandlingar” mellan dessa korporationer.

  Socialdemokratin har tillämpad den principen fullt ut på flera områden:

  1. Arbetsmarknaden, där löner och villkor fastställs centralt av LO och arbetsgivarnas organisationer.
  2. Hyresmarknaden, där Hyresgästföreningen fått motsvarande makt.
  3, Friluftslivet, vars stöd av skattepengar fördelas av organisationen ”Svenskt Friluftsliv”,vars medlemmar är de organisationer, som skall få pengarna.
  I teorin skall de dela ut pengar även till konkurrerande organisationer.
  4. Kulturen, vars stöd av skattepengar delas ut av en kommitté bemannad av representanter för de grupper, som skall få pengarna.
  5. För media är bilden mer komplex, men en helt fascistisk struktur har skapats med effektivt undertryckande av nyheter och åsikter, som inte är ”Politiskt Korrekta”, d.v.s. godkända av ”Makten”..

  Socialdemokratin har lyckats föra Sverige mycket nära fullfjädrad fascism.

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Säg som det är.
  Facket styr och verkställer den s k ALLEMANSRÄTTEN, tro inte något annat.
  Det går knappast att göra en bättre sammanfattning än den Du gör Mats!
  Tack.

 5. Jan Andersson skriver:

  Odemokratisk (p)åverkan på demokratiskt vald regering med pengar = korruption. Men kom ihåg att de allmänna valen i Sverige inte är annat än rådgivande, dvs. efter valen gör man upp med talmannan vilka som ska få äran att förverkliga medborgarnas önskemål. Eller sina egna, det är ju så förbaskat svårt att tolka medborgarnas vilja när man sållar bort alla rasister, nazister och näringsidkare. Det var lättare förr när vi hade realistiska vallöften.

  https://youtu.be/r3S_k8RgxOI

Kommentarer är stängda.