Var är gammelfeministernas raseri?

Sophia Kianni är en tjugo år ung (snart tjugoett) klimataktivist från USA som går omkring i kortkort på COP 27 mötet i Sharm el-Sheik och tror att hon upphöjts till ungdomsrådgivare för att hon är så kunnig.

Greta har vuxit till sig och blivit rultigare, kunde man se i TV4 i lördags morse. Inget ont i det, hon såg mer hälsosam ut än tidigare. Men i konkurrens med amerikanska fotomodeller som drillats i poserandets ”ädla” konst står hon sig slätt. Av någon ej redovisad anledning har Greta valt att inte resa till COP 27. Kan Sophia vara anledningen?

Det finns gott om vuxna kvinnor som ser klimathotet som det allvarligaste hotet mot planeten. De är ofta nog gammelfeminister som torgför att allt ont som finns i världen är männens fel. Att liera sig med gubbsjuka män i maktställning fördöms alltid å det skarpaste. Var är deras ”analys” när unga Sophia tråder dansen med maktens män, utnyttjande precis de företräden äldre kvinnor inte har?

Så här långt har inget vettigt eller konkret kommit ut från COP 27, bara en blandning av glada tillrop och bekymrade miner. Det blir allt mer uppenbart för den som vill se att det finns ingen klimatkris. Det hela är bara ett sätt att berika sig på västvärldens skattebetalares bekostnad.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Var är gammelfeministernas raseri?

 1. Thomas skriver:

  I all denna röra så måste man försöka se den linje som ”utvecklingen” alltid har….
  Sambandet mellan olja och samhällsekonomi är 100%.
  Den som sitter på oljan har ekonomin i sin hand.
  Allt handlar om detta….

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Om jag inte missminner mig helt ansåg Curt Nicolin att kärnkraften var att föredraga, framför allt för den som hade nyckeln.
   Till mötet i Sharm el Sheik lär det ha dragit in över 30.000 deltagare och landat över 400 jet-flyg och det fattiga kan bara SKÄMMAS.
   Gör ödet slut på dessa folkförrädare?

 2. Lars Mellblom skriver:

  Feministers engagemang är alltid selektivt. Här ett färskt exempel från Frankrike, kanske OT i förhållande till Mats inlägg, men likväl typiskt.

  Under andra halvan av oktober dominerades nyhetsflödet i Frankrike av det makabra mordet på en 12-åriga flicka, Lola. Mördaren var en 24-årig kvinnlig algerisk illegal invandrare, Dhabia Benkired, dömd till utvisning vilken inte verkställts. Dhabia Benkired våldtog Lola, tejpade därefter hennes mun och näsa så att hon kvävdes till döds, varefter algeriskan skar av halsen, späckade (larder) kroppen med knivhugg, skar delvis av lemmarna och släpades sedan runt liket i en resväska i nordöstra Paris. I polisförhören uppgav Dhabia Benkired att hon ville hämnas på Lolas mamma för en tvist om en nyckel, samt att hon hade till avsikt att sälja flickans organ.

  Inslagen i media om mordet övergick snabbt i en hätsk polemik mellan de goda, som kritiserade de onda för att ha redogjort för hur mordet gick till, och i synnerhet, att Dhabia Benkireds nationalitet omtalades.

  I den mån feminister uttalade sig alls om dådet, t.ex den gröna politikern Sandrine Rousseau, var det för att fördöma de onda som berättade sanningen.

  https://www.google.fr/search?q=Dhabia+Benkired&hl=en&tbm=isch&source=hp&biw=1280&bih=647&ei=7zByY6bcJZOlgQbMpLuIBw&iflsig=AJiK0e8AAAAAY3I-_2lZRv2Qrrp36puP3g5UL5tilY5i&ved=0ahUKEwjmj9HZ0q37AhWTUsAKHUzSDnEQ4dUDCAY&oq=Dhabia+Benkired&gs_lcp=CgNpbWcQDDIHCAAQgAQQGFAAWABg7hRoAHAAeACAAUiIAUiSAQExmAEAoAECoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWc&sclient=img

 3. ivarandersson skriver:

  COP27 evenemanget fruktar ej värmen i Egypten. Men Gueterres och kompani ser katastroferna som koldioxiden påstås orsaka. Kan jämföras med Astrid Lindgrens Krösa-Maja som ständig kunde berätta om den hiskliga vargen som anats men aldrig setts.

Kommentarer är stängda.