Vilket västland blir först med folklig resning, revolution?

Samtidens samhällsutveckling är inte bara förbryllande, den är också skrämmande, på flera sätt. Vi har ett klimathotsnarrativ som har eskalerat från ganska stillsamt för 30 år sedan till medial skräckpropaganda idag. Inte vid någon tidpunkt under dessa trettio år har media gjort någon grundlig granskning av IPCC och klimathotet.

Med det stöd miljörörelsen inbillat sig för klimathotet, eller faktiskt känt från media och makthavare, har de gått vidare med drömmar och propåer om konfiskation av privat mark, helt i funktionssocialismens anda. De har därvid blivit en del av problemet med matförsörjningen i världen. De är inte på långa vägar en del av lösningen. Deras arbete har dessutom haft negativ inverkan på miljön i flera avseenden.

Bilismens avskaffande är en sak som dessa virrhjärnor har på agendan. Folk ska gå, cykla eller åka kollektivt. Men de ska inte tillåtas äta kött, som anses skada miljö och klimat. Så en pseudodebatt har uppstått huruvida det är fel eller rätt att acceptera köttätare om de cyklar.

Efter andra världskriget har vi haft både arbetskraftsinvandring och tagit emot flyktingar. Sverige ändrade till och med sin grundlag på 70-talet, för att öppna upp för fler. I reella tal har de årliga talen genomsnittligt dock varit låga fram till en bit in på detta århundrade. Efter att kriget mot terrorismen inleddes med anfallet på Irak och senare även Libyen har migrantströmmarna varit stora och fortsätter att vara så. Våra myndigheter tycks fatta tokbeslut för att skriva oss på näsan, skötsamma personer utvisas medan kriminella och islamister får stanna.

Flera länder har noterat påtagliga problem med de inkommande, som vanligen helt saknar flyktingskäl och därför ljuger om mycket eller allt i sin bakgrund. Omständigheter som borde inneburit att förpassades tillbaks samma väg som de kom. Men det har inte skett och efter växande motstånd från de inhemska befolkningarna i Europa har politikerna sent omsider börjat införa ny ordning. Det är segt och går trögt. Fortfarande finns det gott om politiker och organisationer som vill godhetssignalera genom att bjuda in fler.

Sedan tjugo år har vi haft återkommande influensaepidemier som fått egna namn. De har inte varit särskilt allvarliga sett med historiska ögon, men de har larmats i media som något allvarligt. Olika vaccin har tagits fram utan egentlig framgång. Den senaste influensavågen, kallad covid19 har på oklara grunder klassats om pandemi. Stora delar av världen stängdes i pankik ner, och många krävde ännu mer långtgående och kraftfulla åtgärder. En förebyggande experimentbehandling felaktigt benämnd som vaccin togs fram i rasande fart. Nu avlöser larmrapporterna varandra om att boten är värre än soten. Precis det som de så kallade foliehattarna och förnekarna varnade för.

Samtidigt har det de senaste 5-10 åren allt tydligare förts fram totalitära tankegångar från såväl fristående organisatörer och aktörer som av våra folkvalda politiker och de av dessa utsedda representanter.

Med så många händelser och med politik och politiker som fullständigt misslyckas med att hantera dessa frågor och även misslyckas med att förstå vad folk verkligen vill att politiken ska ägna sig åt, börjar man undra om sakernas tillstånd någonstans i västvärlden kan leda fram till revolution.

I dessa funderingar undrar man förstås dels om en sådan revolution blir blodig, och naturligtvis i vilket land det skulle kunna ske, om det alls kan ske. Japan är osannolikt, det är helt enkelt för auktoritetsstyrt. Nya Zeeland, Australien och Kanada har eller är i farten att avväpna sina respektive befolkningar, samt överlämna beslut om hälsa till WHO. Socialister därstädes styr numera ganska hårdhänt. Om det ska ske en revolution vore det naturligtvis på sin plats att det händer i någon av dess samväldesländer. Men några av de andra i samväldet skulle troligen gripa in och förhindra en sådan utveckling.

Återstår Europa. Norge kan vi räkna bort. Breivik försökte få till en revolution, men har stigmatiserat norrmännen till att knyta sig hårdare till staten. I Finland kan människorna trotsa staten i småsaker, men uppror kan endast beordras uppifrån. Danskarna är tillräckligt självständiga och kaxiga för att faktiskt revoltera. Men deras politiker känner folket väl på denna punkt och släpper ut övertryck som en pyspunka.

Britterna då? Nej, exfter brexit har det närmast blivit ett bakslag där många längtar efter mer toppstyrning. Jag kan inte så mycket om situationen i Spanien eller Portugal. Särskilt Spanien skulle väl kunna vara tänkbart, men de får så mycket pengar från övriga EU, så det får nog bli efter siestan. I Frankrike är stämningarna verkligen i gungning, men där har politiker och inte minst byråkratin minnen och erfarenhet från en stor revolution, så de är redan i färd att i förebyggande syfte göra det omöjligt.

Schweiz har sina självstyrande kantoner och folkomröstningar, så där blir ingen blodig revolution. Inte heller i Österrike eller ens i Tyskland trots påtaglig oro i folkleden. Men när makten ryter till gör man som man blir tillsagd. Av Benelux är det endast Nederländerna som är tänkbar kandidat, dels på grund av historia, dels på grund av statens nuvarande attack på jordbruket. Även islamiseringen bidrar till oro, men blir den för stark motverkar den revolution. Italien kanske har fått sin oblodiga revolt med den nya regeringen.

Inget av länderna på Balkan ser jag som kandidat för revolution, men jag kan också ganska lite om dem. Greker gör ändå aldrig som staten vill, så de gör ingen revolution förrän det blir nödvändigt. Men då gör de det säkert med besked, men knappast så det påverkar världen i övrigt. Länderna i Visegrad gör nog inget uppror annat än mot EU, inte mot de egna regeringarna.

Slutligen Sverige och USA. Missnöjet i Sverige är väldigt mycket större än media och politiker låtsas om. Svenskarna är dock djupt splittrade om vad som egentligen är problemens källa och misstron mellan höger och vänster är för stor för att någon samordning ska kunna ske.
I USA är också missnöjet betydligt större än MSM och politiker berättar. Också där är folket splittrat höger-vänster, men även stad-land på ett mer påtagligt sätt än i Sverige. Dessutom har USA omfattande inhemsk underrättelseverksamhet och en överdimensionerad militär samt en väl indoktrinerad tro att dessa statens maktorgan är mycket bättre än alla andra länders och därför ett skydd mer än ett hot.

Revolution som på något sätt påverkar världen, den kommer i så fall från Kina, Afrika eller Sydamerika. Mellanöstern då? Nej, hur illa de än skulle behöva en revolution kommer den inte därifrån.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

25 svar på Vilket västland blir först med folklig resning, revolution?

  1. ivarandersson skriver:

    ”Bilismens avskaffande är en sak som dessa virrhjärnor har på agendan. Folk ska gå, cykla eller åka kollektivt.”
    Då blir det tågresor till Bryssel och båtresor till FN i New York. Eller ska den politiska adeln flyga?

    • Benny skriver:

      Tja, det var EN som cyklade till det senaste COP-mötet i Egypten. Resten kom med privatjets eller första klass på flyget!

    • Jan Andersson skriver:

      Det välstånd världen ändå har uppnått på många håll har varit beroende av bilar och olja som en medskapade faktor, det är inte så att världen hade utvecklats ändå och att bilarna kom in i bilden som smolk i gläjdebägaren och vi hade haft det ännu mycket bättre utan bilarna som onödig ballast.

      Det märks övertydligt i länder som utvecklats senare än västvärlden, där antalet bilar ökar lika snabbt som välståndet.

      Den som hävdar något annat bör nog fundera på hur svenskarna hade det på 1800-talet. Om kylskåpet stannar, butikerna och mackarna slår igen och elbilen inte är körbar, varifrån skulle du få mat när kylskåpet ät tomt?

  2. Samuel af Ugglas skriver:

    Hade det varit ryggrad i svenska rikstidningar skulle ditt inlägg Mats, funnits på ledarsidorna med regelbundna uppdateringar.
    Revolution fortskrider planenligt i varje fall i USA, från väster mot öster och denna gång får kanske Kippling fel. Regelrätt krig nationer emellan är inte socialistens GREJ, subversivitet och sönderbrytande inifrån, så arbetar dom och det Kinakommunister befarar mest är massvält.
    Fantastiskt Mats om du följer upp dagens inlägg, TACK.

  3. Göran skriver:

    Inom militären i USA jäser det ett missnöje. De har även svurit att försvara konstitutionen från både yttre och inre fiender. Inte säkert att den korrupta makten kommer att ha militären på sin sida. Man får även tänka på vilken sida militär personals släktingar befinner sig.

    En kanske trolig utveckling är att stater börjar begära utträde ur USA. Ska dagens korrupta politiker i USA starta ett andra inbördeskrig för att förhindra det?

    • Benny skriver:

      Det finns flera delstater som redan gör fingret åt Washington som Texas, Alaska, Kalifornien och några andra mindre delstater i de nordliga delarna av unionen. Det mest troliga är att USA upplöses som en pyspunka och den processen har redan startat.

      • Jan Andersson skriver:

        Texas är den enda stat som har en klausul i konstitutionen att de kan lämna den om de vill. De kan enligt en infödd bekant ”föda hela världen” med sina bördiga jordar, bara de hade vatten, vilket de inte har tillräckligt av.

  4. Göran skriver:

    ”Missnöjet i Sverige är väldigt mycket större än media och politiker låtsas om.”

    Jag måste säga att jag inte märker av det. Jag försöker ständigt fiska för att få fram vad folk tycker, men det händer inget. Det är mest bara typ ”suck elprisera är höga”. Det är inge som uttrycker något mer typ ”vart fasen tänker de med, ska de ruinera hela Sverige”, eller ”hur fasen ska folk ha råd att bo”, etc.

    Jag vet inte om ni tittar på Youtube-kanalen ”Sverigebilden”, ntervjuer med folk på gatan. Av de intervjuerna kommer det fram hur folk är både naiva och okunniga. Det är mer eller mindre skrämmande hur dåligt informerade folk är.

    • Mats Jangdal skriver:

      Vi rör oss i lite olika kretsar. Alla är ense om att något är fel. Men allt för många tror att partiet de alltid röstat på ska kunna ställa allt till rätta.

      • Jan Andersson skriver:

        Jag håller nog med om attt folk i gemen är ganska bekymrade överlag men går till jobbet som vanligt och hoppas att regeringen inte drar Svarte Petter i fler beslut just nu. Själv tror jag att hela maktapparaten har blivit för stor och splittrad för att kunna hanteras genom t. ex. olika politiska intentioner och prioteringar som vi har allmänna val för. Dessutom har alla dessa maktapparaters personal förlorat delar av sitt sunda förnuft och klara förstånd genom alla flumidéer som kommit in underifrån och inte längre genom direktiv uppifrån som alltid varit det normala.

        Alternativet till att lita till myndigeterna är att fixa sin tillvaro själv, som allt fler ser som enklare och effektivare. Varvid det Sverige vi känner naturligtvis förändras på sikt, men de stora avgörande förändringarna har våra makthavare redan initierat, och vi har ännu bara sett början på ett mycket långvarigt elände. Det är bara att vänja sig när vi går mot en ny bananrepublikliknande permanent förtroendekris mellan makten och medborgarna, Sverige kan inte längre vara ensamma om att tro att makthavarna i varje stund vill vårt bästa.

        Och eftersom allt fler svenska beslut fattas utrikes i EU, FN och NATO så är det knappast förvånande att nivån sjunker stadigt till de andra ländernas medelnivå. Vi deltar i ett nytt OS där helst ingen ska vinna. Ambitioner, utmaningar, kunskapshunger och risktaganden försvinner i ett grått töcken när ingen ska tro att han är bättre än någon annan på denna jord.

    • Benny skriver:

      Vi får väl se vad som händer när bobubblan spricker och räntorna sticker iväg? Många kommer att dra in på det mesta för att klara räntechocken men det blir nog inte helt smärtfritt. Men visst är det så att folk i Sverige är MSM-skadade och uselt informerade om verkligheten. Som man brukar säga, ”folk är inte så dumma som man tror, de är åtskilligt mycket dummare” i den betydelsen att de låter sig luras av politiker och makthavare!

  5. Göran skriver:

    Om en av bankerna i Sverige (kommer inte ihåg vilken) påstår att en vanlig familj i Sverige som bor i villa har förlorat runt 80.000 kr per år i högre kostnader, undrar jag om dessa familjer bara driver sina kostnader på kredit?

    Okej, där försvann 80 tusen men det spelar inte så stor roll eftersom vår lilla semesterresa – som vi för övrigt vaccinerade oss för, för att kunna resa – ändå betalas med ett lån.

    • Jan Andersson skriver:

      Det finns många i glesbygd som inte ens har 80000 om året att leva på.

  6. Thomas skriver:

    Eftersom det är Tyskland som är målet med nuvarande kris i Europa även denna gång så kommer nog reaktionerna i Tyskland bli den utlösande faktorn… kanske redan i vinter..
    En bankkris, litet energibrist även om kolkraftverken är uppstartade, men den hastiga konjunkturnedgången som nu sker kan ge oväntade effekter…

    • Benny skriver:

      Problemet för Tyskland är att det inte hjälper mycket att köra igång kolkraft eftersom de använder gas och olja i mycket större utsträckning än el. Och som vanligt är det nyttiga idioter d v s ”de gröna” som ställt till med eländet och som låtit sig luras av globalisterna. Det som förvånar är den stora delen av korkade tyska väljare som släppt fram dessa skojare till makten.

      • Göran skriver:

        Jag undrar vad svaret är på att tyskarna i val efter val har röstat på kommunisten Angela Merkel?

      • Jan Andersson skriver:

        Det är inte svårt att konvertera ett bränsledrivet kraftverk från ett bränsle till ett annat. Allt är lika utom bränslet under ångpannan, även i kärnkraftverk. Det svåra och dyra, att bygga nya grenar på det komplicerade distributionsnätet slipper man också.

    • Göran skriver:

      Jo, det är nog så att kriget i Ukraina är framkalla av USA för att förhindra att Tyskland och Ryssland blir för mycket kompisar. Tysk teknik och ryska naturtillgångar är inget USA gillar.

  7. Pingback: Vilket västland blir först med folklig resning, revolution? | ulsansblogg

  8. Göran skriver:

    Nu höll det på att bli en folklig resning; höga priser på snus.

    Tänk att folk kan engagera sig i mer eller mindre totalt meningslösa saker och strunta blank i viktiga saker.

    • Jan Andersson skriver:

      Det sitter 60000 byråkrater i Bryssel och bestämmer skattesatserna i Sverige. Det är så långt åt helvete som går att föreställa sig, och anledning nog att rusa huvudstupa därfrån NU innan vi dessutom har flinat oss in i NATO. Inte konstigt att svenskarnas valda makthavare idag uppfattas som snöpta, korkade och ointresserade av svenskarnas framtid.

  9. Pingback: Att Kratta för revolution? | Klyvnadens tid

  10. Evert Larsson skriver:

    Din artikel har försatt mig några dagars grubblerier kring meningen med revolutionen. Min revolutionära praktik till trots – eller kanske just därför – är mina slutsatser negativa. Vi måste om vi inte är mycket säkra på utfallet, dvs har örnkoll på ess innehåll, visa varje tanke på politiskt våld tummen ner.

    https://klyvnadenstid.se/language/sv/2022/11/att-kratta-for-revolution/

    • Mats Jangdal skriver:

      Som jag uppfattar dig, ser du revolution uteslutande som ett marxistiskt verktyg. Det gör inte jag. I min värld är revolution en karftfull omorientering som på kort tid skapar en bestående förändring. Det gäller även om det som består efter revolutionen inte är det som revolutionärerna hoppades på. Revolution kan vara blodig eller oblodig.
      En lärdom från de franska revolutionen 1789 sägs vara att ”landsförräderi eller frihetskamp är en fråga om tidpunkt”. Det vill säga om upproret lyckas eller ej, inte fråga om vilka metoder som används.

      Som jag ser det är dagens problem att varken demokratin eller den blodiga revolten har någon utsikt att tjäna folket. Vad gör vi då?

Kommentarer är stängda.