Jan 6 och annat intressant

Nu blir det blandat Washington DC och USA.
Ni har säkert sett i svenska media att den kongresskommitté som utrett händelserna i Kapitoleum den 6 januari 2021 avlämnat sitt betänkande. Där kommer kommittén som består av ett stort antal demokrater och de två republikaner som hatar Donald Trump mest fram till att Trump bär ansvaret för händelserna och att han borde ställas inför rätta.

Detta trots att han själv inte hörts, vad jag vet. Han lämnade nämligen in en stämning i september för att slippa bli förhörd och vad jag vet är han inte det. Andra republikaner än de två i kommittén, har lämnat en rapport där de pekar ut talmannen Nancy Pelosi som ansvarig, eftersom hon vägrade förstärka skydd och bevakning trots både frågor och begäran från polis och säkerhetstjänst om att få sådant på plats i tid.

Svensk MSM skriver och säger om saken att Trump är skyldig, inga om eller men. Amerikansk MSM, som exempelvis Newsweek menar att Trump är utsatt för en häxjakt som skadar demokratin, inte räddar den.

I Pennsylvania har Thomas More Society bistått privatpersonen Heather Honey och nått viss framgång i att få ut den elektroniska sammanräkningen av rösterna. En domstol har nu godkänt denna begäran och listorna kommer att lämnas ut den 15 januari 2023, om ingen begär inhibition.

Att Twitter och andra sociala medier underställdes FBIs granskning inför presidentvalet 2020 har nämnts även av svensk MSM, men omfattningen och hur det ensidigt gynnade Biden blir allt mer skrämmande ju mer som kommer fram.

Med glädje rapporterade SVT att demokraterna fick majoritet i Senaten med 51 mot 49. Men när det valutslaget blev bestämt beslutade den demokratiska senatorn Kyrsten Sinema för att omgående lämna partiet och bli obunden. Eller vilde som vi säger i Sverige, i protest mot hur det egna partiet handskats med demokratifrågor. Så det är inte längre omöjligt att det blir 50-50 vid omröstningar i Senaten.

Republikanen Kari Lake, som sökte bli guvernör i Arizona i höstas, lämnade in en lista med tio punkter till domstol där hon menar att fel begåtts av valmyndigheten. Domaren godkände att fyra skulle få underställas rättens beslut. Hennes klagomål var tydliga och styrktes av vittnen som bekräftade att brott mot vallagen begåtts. Tyvärr kastade domaren efter bara ett par dagar ut fallet.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Jan 6 och annat intressant

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    Tack Mats, det här står det inget om i ”socialistblaskan” SVENSKA DAGBLADET, i varje fall inte lätt att hitta.
    Vi börjar finna kanaler som avslöjar lögner och propaganda spridda av socialisterna.

    Har sett reprisen med Mikael Willgert och Stefan Torssell om det svenska politiska haveriet kring Estonia.
    Att alla dessa korrupta politiker kan vandra ikring mitt ibland oss livslevande bevisar bara hur lite FRIHET svenska folket verkligheten har. Sorry, detta var inte USA!
    Ser tyvärr inbördeskriget i horisonten och att USA drar med sig Europa i eländet.
    Vem vågar sätta en tändsticka till bålet med ”pappersguldet”, Schwab och SOROS kanske går upp i rök om någon lyckas? Min nyårsönskan!

  2. Pingback: Jan 6 och annat intressant | ulsansblogg

  3. Benny skriver:

    USA är numera ett enda kaos och delstaterna börjar i olika grad leva sitt eget liv beroende på hur mycket bidrag de kan suga ut ur centralmakten. De delstater som inte får några bidrag alls är mer eller mindre självständiga och visar det med att ignorera påhitten från Washington alltmer. Läget är så allvarligt att man i Vita Huset slutat bry sig om upplösningen utan låtsas som allt är normalt i hopp om att ingen ska märka hur illa det är. USA är en union i upplösning och blir den ekonomiska krisen värre så kommer slutet att bli en kopia av det som hände i Sovjet. Givetvis så är detta ivrigt påhejat av globalisterna vars agenda är helt i linje med vad som pågår. En dysfunktionell union som USA har inga möjligheter att överleva en dollarkrasch och att hålla liv i myten om påhittade fiender är knappast hållbart i längden för att kunna fortsätta att slösa bort pengar på militären.

    • Jan Andersson skriver:

      Federationer som Sovjet, USA och EU har haft sin tid. Småfolket förr var i brist på info tvungna att lita på makthavarna och utvecklingen under nittonhundratalet har för många medborgare ändå inneburit en stor välfärdsökning. Frågan är om det är federationerna i sig som skapat välfärden, eller andra omvärldsfaktorer? Schweiz verkar ju ha klarat sig bättre än de flesta utan att vara medlem i en federation!

      Jag ser tydligt att oljan, bilen och vägnätet (i symbios) varit den stora välfärdsförbättraren för ”vanligt folk”, tillsammans med utbyggnaden av ett elnät som möjliggjort radion och kylskåpet. TV och Internet har nog skapat lika många problem som de har löst, telekommunikationerna underlättade mest för näringslivet. De allmänna kommunikationerna för längre resor fungerade nog hyggligt redan på 1860-talet och man kunde resa med ånglok och ångbåt inom hela Europa. Bostäder och kosthållning har snarast blivit sämre. Mångfalden i det allmänna varuutbudet är nu enormt, men kvaliteten och varornas livslängd är ofta torftiga. Sjukvården har i alla fall genomgått en fantastisk revolution i länder som kunnat betala för forskningen och är det viktigaste av allt.

      Vad har federationerna skapat som inte har varit möjligt för enskilda länder? Ett gemensamt språk? Ja, för eliten i Europa och allmänt i USA, annars inte alls, fast ett öppet Europa fanns redan före första världskriget och eliten behärskade ofta flera språk hjälpligt – som idag. Större jämlikhet som varit mantra för vänstersidan från 1900-talets början? Säkert, men folkskolan har inget med federationerna att göra.

      Spanien har byggt ut väg- och järnvägsnätet långt mer än behovet och långt över deras egen budget, federationen har betalat. Slumpen har gjort att kostnaden varit lika stor som Storbritanniens nettobidrag till EU.

      Någon borde samla ihop argument för att federationerna skall behållas. Jag kan inte se att de finns speciellt många kvar. Det största problemet är att ländernas egna politiker lutar sig mot federationen och slutar att tänka själva.

      • Mats Jangdal skriver:

        Tänkvärt om federationer. Kommer de att gå upp i den enda globala staten eller återgår vi till nationalstater?

  4. Göran skriver:

    Jag kan få frågan om jag verklige tror att det har skett valfusk i USA. Valfusk har skett i USA enda sedan val infördes i USA. Det är allmänt accepterat att John F. Kennedy blev president på grund av valfusk.

    Det är lustigt att folk i allmänhet vill bli lurade, att de vill tro på lögner. Finns det någon biologisk förklaring till det?

    • Samuel af Ugglas skriver:

      Visst finns det. Andras EGENDOM som erövras genom utplundrade SKATTEPENGAR. Hantlangarna (hälarna) kallas för POLITIKER.
      Kristerssons senaste löfte, högre elskatter om det godkänns
      av den s k ”riksdagen”, de utvalda tänker inte på folket och Sverige bästa men väl sitt eget.

Kommentarer är stängda.