Vindkraftverk förgiftar djur och människor

Bertil Persson tipsar om artiklar i dansk media med följande hälsning:
Anställda fick men av Roca Gel i Hallandsåstunneln – först när kor blev sjuka, blev det stopp. Bortdrivna eller sjuka grannar intill vindkraft nonchaleras – först vid, av misstänkt PFAS (i mikroplast) från verken, sjuka kor, införs förbud. Oxkött förbjuds att styckas eller saluföras. Orsak till intoxikationen tycks vara PFAS, eroderad från turbinblad på havs-VKV. Danska myndigheter avråder för kontakt med skum längs 35-km-Jyllandskust.

Vindkraftbomben undersöks.

Sinnesjukt: 180 kor förgiftade av PFAS från VKV.

Jag tar för givet att ni kan läsa dansk text. Om inte får ni fråga. Bifogar en bild från en av artiklarna. Det är ett klipp  där intresseorganisationen American Chemistry Council visar att de anser att PFAS är oumbärligt för  vindindustrin.

Under sina år som lärare i miljövetenskap vid Karlstads universitet och ordförande i Naturskyddsföreningen har PFAS varit en av de saker Mikael Karlsson varit mest kritisk till. Samtidigt har han varit en stark förespråkare för vindkraft, men jag inte påminna mig att jag en enda gång hört honom nämna PFAS i samband med vinkraft. Undrar hur det kan komma sig?

 

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Vindkraftverk förgiftar djur och människor

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Det är något som är galet i hela energi resonemanget. Varför åberopar man olyckor, sjukdomar och övriga hälsotillstånd när det egentligen är egendomsrätten som angrips och eroderar. Och den enskilde är maktlös och tillintetgjord. Inte underligt depressionen breder ut sig bland spillrorna på landsbygden. Var finns våra ungdomar som kunde satt stopp för en del av vansinnet.
  Måste socialisten ÄTA?

 2. ivarandersson skriver:

  Kossor giftiga av VKV PFAS
  https://klimatsans.com/2022/11/26/kossor-giftiga-av-vkv-pfas/
  Om försiktighetsprincipen ska användas även för vindkraftverk måste all nybyggnation stoppas tills utsläppskällan har identifierats. Kanske ska vindkraftverken ställas av tills utsläppskällan har identifierats.
  Men vindkraftverk har en gräddfil: De är byggnader och inte maskiner. Annars hade varje vindkraftverk behövt stängslas in så att du inte kommer för nära. Iskast är inget att leka med.

 3. Jan Andersson skriver:

  Hur mår de som jobbar med att behandla vädervingarna med sådana medel? Om de är OK så kanske risken är hanterbar, om inte, så finns det säkert alternativ.

Kommentarer är stängda.