Grön bubbla

Agenda 2030 kallas ibland the Green Agenda. Jag skulle vilja benämna den the Greed Agenda! Det handlar om girighet. Det gamla industrisamhället har producerat och försett de som kan betala för dess varor med det mesta de behöver. Resterande människor i världen kan inte betala lika bra. Då uppstår frågan, ska företagen anpassa kostymen och vinsterna, eller ska de uppfinna nya branscher och marknader där de med lagstiftningens hjälp kan hålla vinsterna på hög nivå? Man har i de flesta fall valt det senare alternativet. Det är enkelt att få politikerna med sig på det. För utan företagens vinster och de anställdas löner sjunker skatteintäkterna betänkligt.

Nu börjar det dock knaka i övertygelsen om att man valt rätt väg. Allt mer pekar på att klimatet inte kan påverkas av oss. Dessutom visar det sig att de gröna valen egentligen är bruna, både politiskt och miljömässigt. Antarktis har visat sig inte värmas trots 70 år av stigande CO2-halt. Tokförslag som att bomba månen för att sprida måndamm som ska skugga jorden visar hur desperata och verklighetsfrämmande somliga är. Andra inser till slut att även CO2 från biobränslen är CO2 och att ta det från åkern är att ta det från maten.

En helt avgörande forskningsrapport kom ifrån Finland i somras. Det är professor Simon Michaux som visar att jordens mineraltillgångar inte på långa vägar räcker till för en fullständigt avveckling av alla ”fossila” bränslen. Han har räknat på saken och redovisat bland annat följande intressanta fakta:

År 2018 kom all el som producerades i världen från ”fossila” bränslen.

Sett över hela världen är solel tillgängligt endast 11,4% av året.

Vindkraft inte mer än 24,9% av året. Alltså räknat på dygnet runt, alla dagar i hela världen.

I denna artikel finns en länk där man kan hämta hem en Powerpoint med hans rapport. Här redovisar jag sidan 21, där man kan se hur många år som skulle krävas för att med 2019 års produktionstakt täcka världens behov av metaller och mineraler för att helt försörja världen med el och vätgas via elektrolys, givet samma standard som idag. Då finns det inte så mycket mer att tillägga. Antingen accepterar vi den temperatur som blir, eller så avskaffar vi det moderna samhället helt och hållet och tvingas lika fullt acceptera den temperatur som blir.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Grön bubbla

 1. Pingback: Grön bubbla | ulsansblogg

 2. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Instämmer helt med Simon Michaux uppfattning ”som visar att jordens mineraltillgångar inte på långa vägar räcker till för en fullständigt avveckling av alla ”fossila” bränslen.”

  MINERAL COMMODITY SUMMARIES 2023
  https://pubs.usgs.gov/periodicals/mcs2023/mcs2023.pdf

  REE – Rare Earth Elements and their Uses
  https://geology.com/articles/rare-earth-elements/

  Mvh,

  • Ivar Andersson skriver:

   Klimatpolitik är att vilja och kan runda alla naturlagar utan problem 🙂

 3. Benny skriver:

  Den ”gröna” agendan i västvärlden går ju ut på att avsluta industrisamhället! Tanken är att allt tills vidare produceras i ”djungeln” utanför västvärlden och man flyttar miljöproblemen dit. I slutändan så ska jordens befolkning reduceras till ca 500 miljoner och med hjälp av dödliga bluffvacciner, uppvigling till krig och massvält ska det nog gå vägen tänker globalisterna! Nu verkar det dock bli ”problem” med planerna då varken Kina eller Ryssland dansar med globalismen och dess fördärv. Men visst, blir det ett kärnvapenkrig kan nog globalisternas mål om 500 miljoner uppnås fortare än de önskat! Kanske det bara blir 5 miljoner som överlever och då förhoppningsvis inte Soros, Gates och de andra globala banditerna…

  • Jan Andersson skriver:

   Förr gick allt lärande ut på att vmänniskorna hur de skulle överleva i den farliga Naturen. Nu går allt ut på att Naturen ska skyddas från de farliga människorna. Men hur ska vi klara oss sedan och vad ska vi vi leva på?

   Vänstern ser som vanligt bara problem men har aldrig haft några som helst lösningar på något.

 4. Jan Andersson skriver:

  Det finns nog tillräckligt med mineraler men man vet inte var än. Dessutom är utvinningen mycket mer miljösvinaktig än oljeutvinning, litium måste tvättas ur jorden på plats och tvättvattnet blir giftigt. Och litium finns mest i öknar…

  Att någon vuxen människa som gått i skola och lärt sig att jorden är runt fortfarande tror att en osynlig spårgas skulle kunna ändra klimatet är lika otroligt som myndogheterns klimathot, så det hela handlar alltså inte alls om klimatet utan om makt. Ska vi låta en organisation som EU bestämma över oss i Sverige med svart magi? De håller fortfarande på och käbblar över skitsaker som snus, vilket säger allt om nivån i denna lekstuga.

 5. Jan Andersson skriver:

  Varför har de flesta elbilar grillen kvar, fast igensatt med en plastskiva? Enkelt, det är bara att byta ut plastskivan mot en vanlig grill med hål den dag elbilar inte går att sälja längre, och fortfarande sälja de inte så oävna nya bilarna med vanlig fossilmotor igen. Skillnaden är mest själva drivsystemet, och utveckling av nya förbättrade fossilmotorer pågår intensivt just nu.

  Toyota använder ett litet batteri enbart som komplement till fossilmotorn för att spara fossilbränsle när förbrukningen annars skulle vara som högst, och ladda när fossilmotorn kan göra det med så små förluster som möjligt. Och det är möjligt att snålköra en stor sedanbil på dryga halvlitern per mil. Och du slipper sladdar, laddstationer och räckviddsångest.

  Jag hade förr bilar med tvåtaktsmotor. En ursvag pyttemotor på 0,85 liter hade 42 hästkrafter, obetydligt vridmoment, urdålig acceleration (0–100 på 28 sekunder), brände upp 20-30 liter motorolja på tusen mil, hade toppfart 120 km/h och drog ändå över en liter bensin per mil. Det gick knappast att snålköra med en sådan eftersom gasen var i botten jämt för att man överhuvudtaget skulle ta sig någonstans.

  Samma bil idag skulle dra 0,3–0.4 liter per mil och ha mer effekt.

  • Benny skriver:

   Japp, det är så att en bil som går med jämn fart i 90 egentligen bara behöver
   ca 20 hkr för att klara biffen. En liten snål diesel eller bensinmotor plus en elmotor som skjuter in när det behövs mer kraft är nog en långt bättre lösning än batteribilar. Då skulle man få ner förbrukningen och inga stora batterier behövs för räckviddsångest, om batteriet tar slut får man acceptera att bilen blir slö tills batterierna laddats upp igen. Varför inte ett kasset-system för att byta batterierna vid macken? Dessa batterier kan ju göras i en hanterbar storlek för snabbt byte. Problemet är väl alla ”rally Rune” som gärna vill ha massa hästkrafter i sina bilar men de får väl ha det bara de betalar en extra skatt för ”nöjet”.

Kommentarer är stängda.