J6 i nytt ljus

Fast egentligen var det välkänt för oss som läst fri amerikansk media. Flera av dessa bilder och berättelser var kända från dag ett. Men de återgavs aldrig i MSM. Där berättades endast vad Nancy Pelosi ville att världen skulle få höra.
Nu blir det lite länkbonanza.

En länk till en PDF som beskriver polisens förberedelser  för 4-7 januari 2021.

Demokraterna kallsvettiga inför Tucker Carlsons granskning av videomaterialet.

Lite översiktsbilder att begrunda.

Shamanmannen, Jacob Chansley visades fredligt runt i Kapitoleum av vänliga poliser.

Media ljög avsiktligt om ”stormningen”.

Mer Tucker om stormningen.

Demokraterna vill att Murdoch sparkar Tucker från Fox.

Talman McCarthy erbjuder all media att ta del av videomaterialet.

Polisen stod handfallen inför en döende Rosanne Boyland.

Fredlig utrymning av mindre sal. Jacob Chansley tackar polisen för deras tålamod.

Elon Musk begär att Chansley ska frias. Video visar att Chansley uppmanar folk att gå hem, med hänvisning till att Trump uppmanat folk att lämna Kapitoleum och gå hem i fredlig ordning

Trots videomaterial som visar att polisen öppnade dörrarna visade folk in så finns det de som hävdar att massan bröt sig in. Ja det hände vid en sidoentré där civila FBI-agenter försökte skapa ett upplopp för att sätta dit Trump och hans anhängare. Motsättningarna kommer att finnas kvar länge än.

Orelaterat.
Manifestationen i Washington för fredsförhandlingar i Ukraina gav ingen genklang i svenska MSM. Här är media och riksdagspartierna fokuserade på svenskt medlemskap i Nato och chansen att äntligen får kriga med de fina vapen vi tillverkar.

EDIT: Tillägg, jag fyller på eftersom.

De som fängslats i spåren av J6 behandlas på ett utomrättsligt sätt.

FBIs ansiktsigenkänningsprogram visar att de flesta som begick våld under J6 var civilklädda FBI-agenter.

En till. Trumpsuportrar försöker HINDRA folk från att bryta sig in i Kapitoleum.

Vad gör officer Tenney? Poliserna verkar oeniga men öppnar låsta dörar och släpper in folk.

FBI-agenter försökte lura trumpanhängare att kasta molotovcocktails.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på J6 i nytt ljus

 1. Magnifik genomgång har läst flera, kanske inte alla, av de länkar du delat. Såg i direktsändning talet osv….. MEN det verkade så lugnt så jag lämnade sändningen (även om vissa saker verkade skumma)…. osså dök detta upp typ ett inbördeskrig…. osså tar inte SR/SVT upp detta utan sprider lögnen….det hemska med alla dessa PK murvlar et. al. är att vi tvingas betala deras levebröd……

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Ber jag mina nära och kära plus vänner och bekanta att titta på något av detta så visas
  NOLL, säger noll intresse. Förströdd tittning men inte mer. Frågar jag om de stora linjerna i händelsen; äh republikanerna bara ljuger och så koncentrerar sig samtalet om något helt annat. Var kan jag söka bidrag till en ny tandborste t.ex. Märkliga kretsar jag rör mig i? Nej då, MODERATER DE FLESTA!
  Tack för att Du håller ihop det så bra Mats.

 3. Göran skriver:

  En sak förvånar mig. Dagen efter J6 så fanns det videos på youtube som visade hur folk promenerade runt i kapitoleum som turister mer eller mindre.

  När nu i stort sett likadana bilder visas, så kommer de som en överasking (?).

  • Mats Jangdal skriver:

   Ja, jag kan tycka samma sak. De enda förklaringar jag har är att MSM valde att mörka detta, att spridningen begränsades i sociala medier via algoritmer (vi som hade sett visste, men inga fler), att det inte visats vid de rättegångar som hållits.

   Nu finns dock allt tillgängligt. Hoppas jag.

  • Jan Andersson skriver:

   Jag har exakt samma erfarenhet! Först lugnt och snällt, nästan respektfullt. Sedan efter några dagar en efterkonstruktion beställd eller beordrad på oligarknivå för att få bort Donald Trump från politiken för gott. Eftersom han är oligark själv, men inte ett smack intresserad av att behärska världen, som t. ex. George Soros, som aldrig går att lita på.

   • Benny skriver:

    Märkligt att man i USA är ”livrädda” för utländsk inblandning i deras inrikespolitik men har inga problem med att utländska oligarker som Soros, Musk, Rotschild och en hög andra oligarker har ett enormt inflytande och styr i kulisserna? En annan egendomlighet är att man i USA förbehåller sig rätten att blanda sig i andra länders inrikespolitik och genomför statskupper via krig eller ”färgrevolutioner” på löpande band. Hyckleri kallas det visst! Sverige är också drabbat av denna påverkanspolitik men de s.k ”journalisterna” i fulmedia blundar för denna påverkan utan svamlar om Paludan och hans av TV4 påhittade kopplingar till Wagner.

Kommentarer är stängda.