Djupa Staten – Undersåtefiering

Exemplen blir bara fler och tydligare, för den som lärt sig känna igen dem. De som inte vaknat ännu, sover vidare i förvissning om att staten är god. Socialismen kräver undersåtar, annars fungerar den inte. Arbetare som går till jobbet utan knot och levererar värde till staten, i trosviss förhoppning om en liten förbättring i livsvillkoren till nästkommande år.

Folket tror gärna att de är medborgare med rättigheter. Det är så samhället presenterats för dem. För att hålla folket i schack kräver staten licenser för allt en människa önskar göra, några rättigheter erkänns inte. Sålunda krävs licens och behörighet för att köra bil, hantera maskiner och verktyg, utöva yrken med mera. Licensen för att passivt titta på TV är numera avskaffad och ersatt med en rundligt tilltagen skatt.

Licenserna ska med jämna mellanrum förnyas. Missar man det förloras behörigheten och livet blir svårare för undersåten. Vanligt är att nya villkor för licens smygs in, så undersåten tvingas gå en kurs eller på annat sätt vidimera för djupa staten att anpassligheten består. Alla de personer och funktioner som håller koll på licenserna är ett av djupa statens viktigaste redskap.

De vaccinpass som nu förbereds och som ska kombineras med digitalt ID för att ligga till grund för dina sociala krediter, berättas det väldigt lite om i regimmedia. Men utan fullgod anpassning kommer du när detta genomförts inte få tillgång till den digitala valuta som din lön noteras i. Den fullständiga undersåtefieringen är genomförd. Socialismens slavsamhälle cementerat.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 svar på Djupa Staten – Undersåtefiering

  1. Pingback: Djupa Staten – Undersåtefiering – Life, Death and all between

  2. Samuel af Ugglas skriver:

    Allt detta har socialisterna lyckats med tack vare en utplundringen för förmedling till röstboskapen, helt beroendeframkallande.
    Gillar din svenska Mats. Ingen plats för tolkningar.

  3. Göran skriver:

    De som skriker om historiskt slaveri och ersättning för deras förfäders liv i bojor, är de som hejar på den utveckling som Mats beskriver i artikeln.

    Byggnadsarbetare vet aldrig var de kommer att jobba när de är klara med det hus de för närvarande håller på och bygger. De flesta människor klarar inte av att inte ha den vetskapen. De flesta människor vill ha sin maskin att gå till varje dag eller skrivbord. De vill ha sin trygghet i den vetskapen.

    Den sistnämnda gruppen har nog inga som helt problem med sociala kreditsystem. De känner nog en trygghet i det. Med det sagt. Tillräckligt många människor kommer aldrig att vakna upp.

    Vi människor har en biologiskt livslängd på 120 år. Att vi lever betydligt kortare än så beror på att vi förstör våra kroppar med vår livsstil. Den grupp som aldrig kommer att vakna upp är trygga med att deras liv förkortas med 40-50 år via centralstyrda direktiv.

    Vi som inte tillhör den trygga gruppen, eller skapar vår trygghet genom frihet,vi får slita vårt hår i desperation och förbannelse över våra mindre begåvade bröder och systrar som vi meningslöst försöker banka något vett i.

  4. Peter Sjöström skriver:

    Tack för texter här . Ska just nu förlänga ”Licens” med behörigheten C på mitt körkort . Detta har nu utökats med en extra synkontroll ! Övriga behörigheter på körkortet oaktat?
    Mvh Sjöström

  5. Glenn skriver:

    Tack Mats.
    Du har förmågan att pränta ner sakernas tillstånd med bravur.
    Sakta sakta byggs kontrollsystem upp som fjättrar oss.
    Inte bara i Sverige utan i hela världen.
    Vid given tidpunkt trycker ” dom” på knappen och kraschar det
    finansiella systemet. Konsekvenserna blir oerhörda.
    Vi kliver nu in I Östtyskland 2.0 där digitaliseringen blir vår kvarnsten.
    Fråga er också varför väldigt många länder bunkrar upp guld.
    Det väntar nåt nytt. Frågan är när på tidsaxeln.

    • Thomas skriver:

      DDR infördes i Sverige, tydligen, enligt de som var med, i mitten av 1970-talet, med enkammarriksdagen…
      Inte fan fattade man det då!

      • Mats Jangdal skriver:

        Nej, att det var så illa begrep man inte då. Men att tjänstemannaansvarets avskaffande liksom invandrares omedelbara rösträtt skulle förändra saker, det insåg åtminstone jag direkt. Dock inte inte riktigt hur i alla detaljer.

        • Ivar Andersson skriver:

          Det blev en rivstart när Palme tog makten i ”arbetarpartiet”. Sedan har det bara blivit värre. ”Arbetarpartiet” har ersatt sina arbetare med nya svenskar för att behålla makten. Arbetarna har i första hand gått till SD som sjuklövern skulle motverka med alla medel inklusive förtalskampanjer understödda av SR, SVT och MSM.

    • Benny skriver:

      Tror de flesta väntar på dollarkraschen och därför bunkrar man upp guld! Yellen försöker få Biden att begripa det ekonomiska nödläget och att senast 1 juni måste det ske något då räntorna på lånen ska betalas. Men Biden har bara krigsförberedelserna mot Kina i huvudet och att skydda Zelensky från att bli störtad eftersom då skulle Hunter Bidens alla skumraskaffärer i Ukraina komma upp till ytan som en stinkande bajskorv. Det måste finnas många i USA som har intresse av att en skurk som Biden hålls kvar som ”president”!

      • Thomas skriver:

        Den cirkusen är avgörande för vad som sker…
        ”neocons” kallas dom…
        Biden är bara en puppet.. som Zelensky.
        Spännande tider!

  6. Pingback: Djupa Staten – Undersåtefiering | ulsansblogg

  7. Thomas skriver:

    Förr, så där 700-800 år sedan fanns ”Skråväsendet”…
    folk hade ”licens” som gjorde att man kunde jobba med ett visst jobb…
    Så kom pesten och rensade i befolkningen och skråväsendet försvann då ”löntagaren” uppstod.
    Idag har skråväsendet återuppstått och kommer troligen att bli än starkare med globalismens framsteg…
    Eller som Michael Hudson menar, att feodalsamhället avlöstes av industrikapitalismen, som i sin tur avlöstes av finanskapitalismen som innebär ett ”nyfeodalt” samhälle – med ”licens att existera”… enligt Claus Schwab (eller vad han heter..)

    • Jan Andersson skriver:

      En viktig skillnad var att de olika yrkesgrupperna ”skråna” skötte sig själva utan inblandning från staten. Det var alltså en slags självpåtagen ”kvalitetsutbildning” som unga lärlingar fick, baserad på de äldre yrkesmännens livslånga erfarenheter. Man kan också se det som ett viktigt led i marknadsföringen; man konkurrerade inte med lägsta pris, utan med högsta möjliga pris baserat på att de besuttna var tillräckligt många för att hålla systemet igång. Att idag se en ung man i tjugoåren med tom blick och hörlurar på stan’ med en hamburgare i ena näven, mobilen i den andra på väg att skaffa ett nytt dataspel, skär ända in i märgen. Ingen bryr sig om hans livskarriär, skråen är avskaffade.

      Slaktarskrået hade egna inköpare som köpte djuren levande för att kunna bedöma kvaliteten. Köp vårt kött, så blir du inte sjuk! På Den Gyldene Freden åt man förmodligen bättre på 1700-talet än idag. Just nu är den enda kvaliteten på livsmedel som räknas att priset är lågt, näringsvärde och framförallt smak frågar ingen efter. Det är en fasansfullt trist utveckling och sjukvården går på knäna.

      I Stockholm uppstod på så sätt ett skrå med utomordentligt skickliga möbelsnickare som knappast finns längre. I London fanns möbelsnickaren och framförallt formgivaren Thomas Chippendale vars svårtillverkade möbler ställde stora krav på både yrkesskicklighet och träets kvalitet. Varje ny generation lärlingar fick alltså börja sin karriär med att lägga upp ett virkesförråd för nästkommande generation möbelsnickare; ingen behövde tillverka möbler av virke som var yngre än tjugofem år, när det torkat så länge att det inte längre ”rörde sig” mellan årstiderna.

      I Stockholm fanns Georg Haupt, vars byråer fortfarande kostar miljonbelopp på kvalitetsauktioner. Skråen lyckades alltså höja kvaliten (och priserna) och det fanns de som kunde betala.

      Senare tiders möbler har knappast haft sådana krav på sig, utan mest att vara billiga och för att motivera den korta livslängden så byter man trender och möbelmode så ofta som möjligt. Men det är OK för alla som ändå inte bryr sig, men tråkigt för den intresserade. De gamla snickarnas skicklighet frågar mycket få köpare efter idag, vilket slätar ut hela branschen till att den viktigaste egenskapen hos en möbel är att den säljs i ett platt paket och kan fraktas hem utan extrakostander. Slit och släng, vilket även gäller arbetarna och bostäderna, några bestående värden skapas inte längre. Det blir ju ändå omodernt nästa år.

      Men Stockholms slott lär det finnas ett hundratal Hauptbyråer…

  8. Glenn skriver:

    I min industri har licenser / certifieringar / kurser lagt beslag på en ansenlig mängd tid. Istället för att bara utföra jobbet skall det sittas med webbkurser fixas tillstånd, med kontaktpersoner , samordningsansvariga , säkerhetschefer, osv. Visst , en del är motiverbart men det började smygas in för ca 10 år sedan och har av bara farten accelererat till att bli en enorm tidstjuv och kontrollapparat. Givetvis tidsbegränsade tillstånd/licens/certifiering.

    Ser man på hur samhället förändrats via dessa sk smarta telefoner så har vi grävt en grop åt oss själva utan debatt och utan att ens fatta det. Det finns miljoner av master enbart i Europa som suger upp vartenda steg vi förflyttar oss och varje webbsida vi knappar oss in på. När fiatvalutorna kraschar i det enorma skuldberg som världen sitter i och digitalvalutan på allvar kliver in i våra liv så är vi nära 1984 i modern form.
    I USA finns det någon stat – minns inte vilken – där man varje fredag kräver att få betala med cash – i protest. De stora kedjorna däröver försöker nu pressa folk till att avstå cash totalt. Intressant.

    Nån som tänkt på alla dessa logistik-lador som poppat upp överallt. Logistik verkar vara på modet minst sagt . Jag har reflekterat på antalet , inte att det byggs i sig för det hör väl till en expanderande ekonomi. Det är en jädra massa fler logistiklador nu överallt.

  9. B.Stymer skriver:

    Det var ord och inga visor men inga vaggvisor för folk sover ändå.

  10. villvaraanonym skriver:

    Jangdal nämner digitalt vaccinpass, ID och digital valuta.

    Angående digitaliseringen av samhället:

    Det är oroväckande, rent av skrämmande, vad vi mer eller mindre omedvetet (likt grodor i en digital gryta) håller på att åstadkomma med denna digitala åtkomst av samhället.

    (Det är förståeligt, situationen är helt ny.)

    Denna digitalisering kan enbart utgöras av ett ’lager’ ovanpå demokratin, som ett tillval/alternativ åtkomst av samhället, både gällande privat men framför allt offentlig/statlig sektor, eftersom demokratin är garantin för analog åtkomst/deltagande.

    När kontakt/kommunikation via Internet (vilket kräver en bords- eller handdator, i folk­mun ’mobil’) blir ett krav, har alla ’grodor’ skapat ett nytt samhällssystem: En ’teknokrati’ (i betydelsen samhällsdeltagande av de dator-/tekniskt kunniga medborgarna) eller ’digikrati’ (digitalt styre, eller: vi låter oss styras (val, beteenden) av digitaliseringen).

    Förutom tillräcklig datorkunskap, avkrävs medborgarna att de godkänner flera användaravtal med en tredje part, vilket inte är fallet i en demokrati:

    – ett kinesiskt datorföretag, t.ex. Huawei Technologies Co. Ltd.
    (eller ett amerikanskt handdatorföretag, t.ex. Apple Inc.)
    – ett amerikanskt mjukvaraföretag (webbläsare), t.ex. Google LLC

    Frågan är om det är över huvud taget lagligt att en institution (t.ex. Polisen, som utfärdar legitimationshandlingar, eller Telia Sverige AB) kan kräva att medborgaren godkänner och digitalt undertecknar användaravtal med TVÅ utom-nationella företag, som dessutom samlar in och digitalt lagrar beteende- och personuppgifter vilka kan vidarebefordras/säljas till vilka andra företag som helst.

    Och, digitaliseringen avkräver individen att denne har tillräckligt moderna/nya digitala enheter/hårdvara och programvaror, vilket får konsekvensen att, t.ex. fattigpensionären, står inför valet (vid olycka, stöld eller föråldrad hård- och/eller mjukvara) att köpa en ny bords- eller handdator (’mobil’), eller t.ex. tandvård och/eller julklappar till barn/barnen.

    Och, som nämnt, för att få tillgång/åtkomst till samhället avkrävs medborgaren tillräckligt datorkunskap, vilket många äldre har löst med hjälp av barn och barnbarn, de som har några. Digitaliseringen, som alla kollektivt godkänner och därför påtvingar alla andra, har alltså fråntagit medborgaren sin självständighet/oberoende, vilket är vad demokratin garanterar.

    (Jag undrar när de första rättegångarna om diskriminering på grund av bristande kunskap och/eller ekonomi blir aktuella, vilka förhoppningsvis föregås av en debatt om uppdaterad Diskrimineringslag.)

    Jag undrar hur många som har upptäckt att de numera är helt och fullt beroende av Internet i vardagen. T.ex. Jangdal (eller hans mor): har han längre något val att avstå Internet?

    Så länge vi alla verkar för att behålla demokratin (t.ex. att betala med kontanter), och låter digitaliseringen enbart vara ett tillval/alternativ, spelar all oro för digital kontroll och övervakning, och Jangdals oro för ”socialismens [framtida] slavsamhälle”, ingen roll.

    2022-03-20 Dala-Demokraten
    ”Insändardikt: Du har tappat din kod”
    Du har tappat din kod till ditt lösenord,
    Du gamling i nutida livet.
    Så sitter du åter vid datorns bord
    Och grubblar så översiggivet.
    Vad var det för kod – var den lång eller kort,
    Var den bra eller illa skriven?
    Tänk efter nu – annars deletas du bort
    Du gamling i nutida livet
    — Thorild Jonsson, Ludvika
    fritt efter Nils Ferlin

    2021-11-18 Östersunds-Posten (ÖP)
    Elsy Sandbom, konsumentansvarig PRO-distriktet Jämtlands län
    ”Debatt: PRO: Äldre ska inte diskrimineras i kollektivtrafiken!”

    2022-01-22 Nya Dagbladet, Isac Boman
    ”ANALYS: BankID-expansionen väcker allvarliga frågor om demokratins framtid”

    2022-04-05 Aftonbladet, Andreas Cervenka
    ”Varför är inte fler upprörda över Bank-id?”

    2023-03-21 Frihetsnytt (Odysee.com)
    ”Nyhetssamtalet: Hård kritik mot Skatteverket för att ha vägrat kontanter – med Anders Sydborg”

Kommentarer är stängda.