Var är regeringskrisen?

Dagens gästskribent är Bernd Stymer

Svenska folket röstade till slut bort sosseriet men några små struntpartier gjorde det nödvändigt att de i en ny regering fick skriva ett avtal, Tidöavtalet. Eftersom klimatnojan skapat elfiaskot som berör varje svensk och varje verksamhet står det där uttryckligen att varje energislag skall bära sina egna kostnader. Nu, efter ett halvår, har den nya regeringen struntat fullständigt i den del av avtalet och även gett vindmaffian tillstånd att sätta upp maskinerna till havs utan att ens bry sig om vad Sveriges näst största parti i valet tycker om det. Varför får regeringen sitta kvar efter att så ha förolämpats av avtalsbrottet. Utan det stora partiet kan denna regering inte styra landet. Hur skall vi väljare kunna lita på det förnedrade partiet i framtiden och rösta på det? Det går naturligtvis inte. Vem kan vi då välja om vi aldrig kan välja sosseriet som saboterat hela staten?

Låt mig ta det igen.

Jag har sedan 2009 försökt att hejda denna pest vindvansinnet för att den lemlästar allt liv och all natur och att utbyggnaden av vindkraftverk i Sverige är olaglig. Inte förrän elpriset sved i plånboken för folk insåg, inte alla, men en majoritet det vansinniga i att så förstöra hela Sverige. Men de flesta bor inte där vindmaskinerna står och rättar sig efter överhetens lögner, de syns inte, de hörs inte, de skadar ingen. Och framför allt att de är lagliga. Det har förvaltning, domstolar och regeringar sagt, ja hela överheten.

Såhär enkelt är det.

Sverige är med i EU där inte den minsta eller största maskinen får användas eller säljas om den inte följer till punkt och pricka EU- maskindirektiv. Naturligtvis informerades även svenska politiker om detta lagförbud som skulle hindra all utbyggnad i Sverige eftersom Grundlagen i Allemansrätten gav varje medborgare rätt att gå även under farliga vindmaskiner. Då ingrep de riksdagspolitiker som ville berika sig på vindmaskinerna med Maud Olofsson (C) i spetsen och upphävde helt enkelt Grundlagen i en Regeringsorder I  6. 2010 och förbjöd att rättshanteringen i domstol fick rätta sig efter direktivet. Det betyder att direktivets skyddsbestämmelser inte tillämpas för de livsfarliga vindmaskinerna i Sverige.

Visst kan överheten tvinga oss att tro att vindmaskinerna är ofarliga men inte att de följer lagen.

Varför får denna sanning inte nå allmänheten? Är den svår att förstå? Naturligtvis är den en skymf mot varje medborgare som tror att lag styr landet. Läs innantill i Regeringsordern I 6.

Ta sen ställning till frågan om utbyggnaden av vindkraften i Sverige att godkänna ytterligare tusentals maskiner för nåt så idiotiskt som ”grön omställning”.

Det här inlägget postades i Gästlistan, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Var är regeringskrisen?

  1. Jan Andersson skriver:

    Ska vi börja någonstans så är det väl att få bort den skrattretande missuppfattningen att spårgasen koldioxid, osynlig och luktfri, en tiotusendel av luften, har någon påverkan på klimatet.

    Vi som är motståndare till alla befängda åtgärdsförslag som har något med klimatet att göra, anklagas ofta för att vara ”klimatförnekare”. Det är vi inte, det är fullt möjligt och till och med troligt att klimatet förändras, för det har det alltid gjort många gånger under miljoner år.

    Men mänskligheten har inget med det att göra, och vill vi bara få slut på missuppfattningen att vi kan påverka klimatet. Först då kan vi diskutera om det finns några verklighetsbaserade och möjliga åtgärder som skulle kunna användas för att minska de oundvikliga negativa konsekvenserna och dra nytta av de positiva bieffekterna. Sakligt, ärligt och kunnigt! Och i sinom tid, förhastade panikåtgärder undanbedes!

    Men de flesta klimaträdda kan inte förmå sig att lyssna och tänka efter, innan de börjar vräka ur sig otidigheter om ”att det är bråttom nu, för våra barns framtid”.

    Tyvärr kan vi inte bromsa en eventuell klimatförändring, det är bara att anpassa sig på sikt. Men ingen som lever nu kommer att behöva förändra sitt levnadssätt beroende på klimatet i sig, däremot har alla påhittade problemlösningar redan försämrat framtidsutsikterna utan att klimatet har kunnat påverkats det allra minsta.

  2. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

    Energiövergången kommer att försenas!

    Lyssna på CPM Groups Jeffrey Christian som diskuterar några av de framväxande teknologierna som anses vara ”ren energi” och om de kommer att uppfylla målen om ”netto noll” koldioxidutsläpp till år 2050; silvers roll i energiomställningen; och hur lång tid det kommer att ta att implementera dessa förändringar.

    https://www.youtube.com/watch?v=AOiIWRI6FJ4

    Mvh,

    • Göran skriver:

      Hur gör man en övergång till något som inte fungerar?

  3. tompas skriver:

    Jan Andersson skriver: ”… en eventuell klimatförändring…”
    Klimatförändringen pågår ständigt, hela tiden och inte eventuellt, precis som vädret som ständigt växlar. Klimat är ju väder på lång sikt och eftersom vi inte kan påverka vädret så kan vi förstås inte påverka klimatet. Dessutom är globalt klimat missvisande. Samtidigt som det kan vara minus 40 grader på en plats så kan det vara plus 40 grader på en annan plats. Klimatet är lokalt precis som det lokala vädret. Bara i Sverige så har vi olika klimatzoner, precis som det förekommer en mängd olika klimatzoner globalt och lokalt.

    • Göran skriver:

      Det finns inget globalt klimat som du påpekar. Vartenda plats på jorden har sitt eget klimat. Vad hände med de klimatzoner som vi lärde oss om i skolan? Vi har lite uppvärmning på norra halvklotet samtidigt som klimat är mer eller mindre detsamma runt ekvatorn.

      Det slås värmerekord och köldrekord hela tiden. Detta säger ingenting om klimatet utan är bara slumpmässiga företeelser.

      Titta på maj månad. Alla säger att maj är kallare än normalt. Ja, första två veckorna i maj var kallare än normalt och resterande dagar har varit lite varmare än normalt. Normalt är bara medelvärdet, så årets majväder ligger helt inom den naturliga variationen.

      Hur kommer det sig att jord runt floder är bördiga? För att floderna svämmar över då och då. Det har inget med klimatet att göra.

      Det som händer från dag till dag kan man inte dra några slutsatser om. Inte ens det som hände från år till år kan vi dra några slutsatser av, eftersom det är mikroskopiska företeelser i jordens geologiska kalender.

      • Ivar Andersson skriver:

        Det finns ett globalt klimat som beräknas med hjälp av väderobservationer under minst 30 år. Däremot finns det ingen som upplever det globala klimatet utan endast det lokala klimatet. Det lokala klimatet avspeglar sig i Sveriges olika odlingszoner så inte ens hela Sverige har samma klimat.

        • Göran skriver:

          Ja, du kan mäta ett glidande medelvärde på 30 år (per månad, per dag, per timme) för jorden, men det saknar betydelse.

    • Jan Andersson skriver:

      Det finns kanske en periodicitet på 275 till 300 år mellan ett köldminimum till nästa köldminimum, men säkra tempmätningar har bara kunnat göras sedan ca 150 år, så det behövs bortåt 150 år till innan vi kan vetenskapligt bekräfta att en (1) sådan cykel har passerat. Sedan finns kanske historiska episoder från ytterligare tidigare århundraden, men det kan inte åberopas vetenskapligt, men öka sannolikheten något.

      Om vi hade ett värmemax på jorden för ca 15-20 år sedan, pekar det mot att det kanske ligger någon sanning i teorin.

      Sedan vet vi naturligtvis inte varför solinstrålningen varierar en smula i detta intervall, eller om variationerna är likartade från en period till en annan.

  4. Mats Jangdal skriver:

    Om jag förstår Bernd rätt idag så har jag itne förstått honom rätt i alla delar tidigare.
    Om lagligheten av VKV är beroende av att allemansrätten utsläcks inom kastradien från verken är det kanske en bra sak. Det visar på att allemansrätten inte är något nödvändigt inom stora områden av svensk natur. Faktiskt skulle politikerna kunna avskaffa den helt och hållet på privat mark!
    Däremot blir maskindirektivets krav på säkerhet en fråga om arbetsskydd för lantarbetare, skogsarbetare, räddningspersonal, med flera.
    Vilka krav tänker facket ställa om det?
    Vad tänker politikerna om de juridiska och säkerhetsmässiga konflikter deras vurmande för vindkraft innebär?

    • Samuel af Ugglas skriver:

      Det hade ju räckt med en lagstiftning som förbjöd att elektricitet som produceras med hjälp av vind att aldrig får släppas ut på vårt gemensamma nät så heller ej ström från solenergi. Det borde väl inte vara någon konst att skruva ihop en sådan lag om man ser till alla andra märkligheter svenska s k politiker medverkat till.
      ALLEMANSRÄTTEN nämns av Mats ovan. Detta vulgärsocialistiska missfoster skulle aldrig nedfästs i text än mindre tillåtits i socialisternas tankevärld. Den har orsakat Sverige större skada än någonsin invasionen av främlingar. När små socialistisk byråkrater tillåts UTSLÄCKA den s k allemansrätten i princip när och var som helst säger det det mesta om den obefintliga egendomsrätten.

  5. Thomas skriver:

    Jag upprepar… Sverige är en koloni… och folk är skuldslavar…som skall hugga på varann för att inte systemet skall krascha.
    Förr.. när man insåg att det gick att utföra en massa verksamheter med litet olja som energi så fokuserade man på att producera (även om det efter en tid blev skuldbaserat), men när man vant sig vid det blev energin själva huvudmotivet, inte det som producerades med hjälp av energin, så idag är alltså själva energiproduktionen själva huvudmotivet – utan att någon funderar på om man kan producera med mindre energi per producerad enhet.. Så det är hela vårt samhälle idag fokuserat på, utan att någon undrar om det är nödvändigt. Och, vad blir resultatet om vi springer vidare i denna riktning?

    • Göran skriver:

      Enda anledningen till att en bil ska dra 0,5 liter per mil än att få brumma runt till det härliga ljudet av en V8 som drar 1,5 liter per mil är bara priset på bensinen.

      • Jan Andersson skriver:

        Sant! Kostade bensinen 5 kr litern skulle de flesta köra med stora bensinmotorer utan turbo, rätt underhållna håller de i evighet och stora motoror är faktiskt snålare per liter motorvolym än små ”uppskrämds” minimotorer som måste ha minst en styck turbo för att ge tillräcklig effekt, och turbon är den mest kortlivade motorkomponenten.

        En erfaren besiktningsman i Bilprovningen förklarade att en gammal Volvo Amazon utan någon avgasrening alls faktiskt gav lägre utsläppssiffror än en ny bil med obligatorisk katalysator, för katalysatorn tar endast bort de illaluktande ämnena ur avgaserna, men ökar alltså bland annat de osynliga och skadliga ämnena, som kväveoxider.

        Det hade kanske varit bättre för miljön att avgaserna hade varit tydligare märkbara?

        När kunder ofta ifrågasatte hans iakttagelser så sa han bara: ”Du, jag har besiktigat och mätt avgaserna på femtiotusen bilar!”.

        • tompas skriver:

          Det där stämmer inte. Katalysatorn har som uppgift att på kemisk väg neutralisera de farliga gaserna med varandra. Kväveoxiderna (NOx), som är cancerframkallande, lämnar ifrån sig sina syreatomer och återgår till ofarlig kvävgas (N2). De frigjorda syreatomerna tas upp av koloxiden (CO) som omvandlas till koldioxid (CO2) och av bränsleresterna (HC) som omvandlas till CO2 och vattenånga (H2O). Katalysatorns renande effekt är som störst nära lambda 1.

      • Mats Jangdal skriver:

        En modern V8 drar under litern milen i motorvägsfart även med en stor bil. Så har det varit sedan 90-talet!
        Häftiga accelerationer, start och stopp i stadstrafik kräver mer soppa.

  6. Peter Sjöström skriver:

    Min Mercedes 600 CL årsmodell 2000 drar 1,1 liter om jag kör efter hastighetsskyltarna från Värmland till Södermanland , E 18 0 E 20 . Kör jag lite ”fortare ” kan den dra upp mot 1,8 liter och då åker ju mungiporna också upp . Den har en V 12 under huven .
    Mvh Sjöström

    • Mats Jangdal skriver:

      Den 600 SEL -92 års modell jag hade ett tag kunde jag inte få under 1,3. Men den var nog både längre och tyngre, samt med äldre motorstyrning.
      Den var dyr att ha och kändes gubbig.

  7. Pingback: Var är regeringskrisen 2 ? | KLIMATSANS

Kommentarer är stängda.