Efterlämnade självmordsbrev

Vi västerlänningar förundras ibland över hur ”primitiva” kulturer offrat sina ledare, eller utvalda särskilt friska ungdomar, ofta tillsammans med boskap, för att blidka gudar eller onådiga element. Dessa offer har ibland dokumenterats i sägner och andra berättelser. Ibland finns fysiska bevis kvar för arkeologer att gräva fram.

Nu finns det dock för ovanlighets skull något som framtiden sannolikt kommer att betrakta som självmordsbrev. Självmordsbrev som visar hur en hel civilisation tog livet av sig själv. Där ledarna tvingade folket att följa med på en marsch rakt in i undergången.

Det är främst tre avtal på olika områden jag talar om. Äldst är Barcelona-avtalet, som lovar MENA-området i princip fri dispositionsrätt över Europas alla tillgångar, samt tolkningsföreträde vid eventuell tvist. Det är därför svenska regeringar och andra kryper för till exempel muslimska diktaturer när någon av våra eller till och med någon av deras medborgare eldat upp en koran i protest mot islams människofientliga dogmer.

Det andra självmordsbrevet är naturligtvis Paris-avtalet, som lovar att västvärlden ska lägga sig och dö, inte bara lägga ner all sin civilisationsskapande modernitet, utan faktiskt göra det ända till sin egen utplåning. Därtill ska västvärlden betala enorma summor till diktaturer och på annat sätt ociviliserade makter som ”kompensation” för västs välmående.

Det sista självmordsbrevet är för svensk del ansökan om att bli del av det Nato som söker konfrontation och krig för att hindra en fri, jämlik och demokratisk utveckling av världen. Ett Nato som till och från mumlar om att det kan bli nödvändigt med kärnvapenkrig för att nå målen.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Efterlämnade självmordsbrev

 1. Jan Andersson skriver:

  Jag börjar allvarligt fundera på om det inte vore bättre att vara muslim…

  • Göran skriver:

   Om du ska må bra av att vara muslim då får du även karva ut en del av hjärnan, för på något sätt måste du bli dummare. Du måste på något sätt bli lyckligt ovetande. Du vet mycket väl att islam innebär degenerering på alla områden och du måste kunna leva intellektuellt utan att känna till det om det ska vara någon fördel att vara muslim.

   • Jan Andersson skriver:

    Jag tänkte nog aldrig bli muslim själv, för det finns muslimer som respekterar andra kulturer, om man tydligt är ”utlänning”, t.ex. i Indonesien. På Sumatra har jag gladeligen blivit serverad kall starköl till en utmärkt god lunch, av en servitris med typisk muslimsk klädsel. De människor vi mött har varit trevliga, kunniga och skärpta. I Bosnien-Hercegovina lever 50/50 av muslimer och kristna sida vid sida utan att bråka.

    Frågan gällde kanske hellre om muslimska samhällen är lika tröttsamma vad gäller klimathysterin, energiförsörjningen och militära allianser? De har i vilket fall behållit ”narrativet”. I Västvärlden verkar alla ha karvat bort hela hjärnan redan, för ingen använder den.

 2. Pingback: Efterlämnade självmordsbrev | ulsansblogg

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  De många självmordsbreven har mina barn knappt någon aning om. Fram till 1980 umgicks vi med de jordbrukande delarna av Bernströmgrenarna. Så intensivt att min Far besökte Knut Bernström i Atlasbergen i Marocko dit KB flyttat permanent. Avskedsgåvan till min far bestod i en pinfärsk översättning av ”koranen”. Erkänner rakt upp och ner att jag inte förstod eller forskade i muhammedanismen den gången. Så blir det ofta för svenska skatteslavar som hade det svårt att hålla näsan över vattenytan.
  Vore fantastiskt Mats om vi kunde få fler påminnelser om dessa märkliga avarter av vår civilisation. Tack.
  Socialistens största naturgåva är vår glömska.

 4. Mats Jangdal skriver:

  Johan Westerholm skriver att Sverige och regeringen förlorat det första slaget, det om ordet, narrativet. Regeringen har accepterat motståndarens beskrivning av verkligheten.
  https://ledarsidorna.se/sa-forlorade-sverige-det-forsta-slaget-i-kulturkriget/
  Precis som den svenska borgerligheten efter Bohman och Fälldin helt och hållet accepterat allt sossarna sagt som vore det korrekt verklighetsbeskrivning. Det som jag gett namnet kugghjulsverkstaden.
  https://www.frihetsportalen.se/2012/12/kugghjulsverkstaden/

  • Göran skriver:

   Libertarianen Walter Block har skrivit, vad jag vet, två böcker på temat ”försvara de oförsvarbara”. T.ex. tar han skräphyresvärdar i försvar. Det intressanta är inte själva försvaret utan att tänka utanför boxen.

   På samma sätt kan vi ”anklaga de oanklagbara”. Vi kan t.ex. anklaga fackföreningarna för att göra mer skada än nytta. Delvis redan gjort på Frihetsportalen. Byggde socialdemokraterna Sverige eller förstörde socialdemokraterna Sverige? Samma går för alla partier. Anklaga kyrkan. Vi har en hel del rörelser som vi säkert kan anklaga. Alla så kallade hjälporganisationer kan vi anklaga. Utlandshjälpen kan vi anklaga. Hur vore det med att anklaga alla myndigheter i Sverige? Skatterna. Utbildningen. Sjukvården. Ja, det finns många stenar att vända på.

 5. Ivar Andersson skriver:

  Det är bara Västländerna (i första hand EU och USA) som vill begå självmord. De övriga länderna håller med men bryr sig inte om att förbereda för självmord utan prioriterar de egna medborgarna.

Kommentarer är stängda.