NZ rullar tillbaks socialism, globalism

Nya Zeeland fick ny regering tidigare i år. De gick från Jacinda Arderns globala socialism till en mer lokalt förankrad borgerlighet bestående av the National party och New Zealand First party. Nu kommer det första dokumentet som markerar en tydlig kursändring.

Konstigt att inget av detta uppmärksammas i svensk MSM, eller inte. Här är i alla fall huvudpunkterna i vad de enats om (min tolkning), beslut i parlamentet kommer senare:

1. Satsning på ekonomin, budgetdisciplin, sänkta levnadsomkostnader, stärkt kamp mot kriminalitet, ökat personligt ansvar, tydligare konsekvenser för brottslingar, slut med rasbaserad politik (ingen identitetspolitik, inga särskilda fördelar för maorier), fler valmöjligheter och konkurrens i vård och socialtjänst, bättre hälsovård och skola, stärkt försvar för frihet och demokrati, satsning på infrastruktur och bättre villkor för pensionärer.

2. Särskild satsning på att återupprätta NZs rykte som den världsledande nationen för ekonomisk frihet och välstånd.

3. Återskapad satsning på export och kvalitativ utbildning och IT som ger välbetalda jobb.

Här kommentarer från olika organisationer i NZ. Skattebetalarna, Free Speach Union, Markägarorganisationen Groundswell NZ, Voices For Freedom.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på NZ rullar tillbaks socialism, globalism

 1. Jan Andersson skriver:

  NZ är ett isolerat land och deras möjligheter till lönsam export är begränsad pga dyra flygfrakter och långsamma sjötransporter. Deras möjligheter är därför begränsade och välfärd och välstånd kan i längden inte höjas över vad folk är beredda att jobba med alla de begränsningar som finns.

  Sverige ligger mitt i smeten och borde gå som tåget, också omgivna av flitiga grannar. Räknar vi samman alla nordiska länder utanför det forna östblocket blir vi bortåt 20 miljoner, inte fy skam. Om vi lät vårt näringsliv vara ifred i säg tjugofem år istället för att ständigt pådyvla oss nya miljöbestämmelsr, skatter och alla övriga begränsningar så är det bara för de andra att flytta på sig.

  Men politikerna ser ut som fisknyllen: ”Näringslivet? Det ska ju bort!” Vi har egentligen bara ett riktigt stort problem, och det är vår genomusla politikerkår.

  • Göran skriver:

   Ligger Nya Zeeland så pass sämre till än Kina vad gäller båttransporter?

   • Jan Andersson skriver:

    Kina har alla alternativ, bland annat en ny (snart?) tvåspårig ”Sidenvägen” järnväg till Europa. Det går att åka motorcykel från Stockholm till Beijing, vilket folk redan har gjort.

    NZ har bara två alternativ och måste åka långt och länge för att ta sig någonstans alls.

    Containertrafiken från Sydostasien har dock vissa problem: kustfartyg från bl.a. Japan till Busan, oceangående därifrån till Europa förbi Somalia, Hormuzsundet, Suezkanalen och Gibraltar, kustfartyg igen från Rotterdam för distribution i Europa, sammanlagt 42 dygn.

    De vill köra norr om Sibirien istället till Sverige, ca 12 dygn. Se på en jordglob! Ryssland har redan byggt 2-3 atomdrivna isbrytare för assistans.

    Drömmen vore en kanal från Vita havet till Bottenviken, ett oerhört lyft för Norge, Sverige och Finland och förresten alla länder som ligger runt Östersjön. De har redan lagt ut en trevare för att få en ny djuphamn byggd i Åbyfjorden vid Lysekil; inloppet till Göteborg är för grunt för de största fartygen, de med skorstensrör på över två meter,..

    Frakt går i båda riktningarna, och vi kan i ett slag öka vår export österut av varor som de hittills inte varit så intresserade av där borta pga. leveranstid, värme och sjögångsskador. Och det blir inte totalstopp när islamisterna nästa gång tycker att det är dags igen att decimera de orognas antal litet till…

    Men våra politiker sitter med pannorna i djupa veck för att lösa problemet med 0,0001 delar för mycket koldioxid i jordens atmosfär. Lägg inte av en brakskit för då får de nervsammanbrott… eller det kanske är exakt vad vi ska göra (alla på en gång) när nästa idiotiska EU-restriktion ska införas…

  • Göran skriver:

   I princip har det inte tillkommit ett enda nytt jobb inom svensk tillverkningsindustri de senaste 50-70 åren. Ingen höjer på ögonbrynen. Tja, politikerna vet nog kanske inte ens vad tillverkningsindustri är för något. De tror säkert att svenska folket sitter på café, lapar latte och knackar på datorn hela dagarna.

   Ingen tillverkningsindustri, inga andra jobb. Fredrik Reinfeldt sade att Sveriges kulle vara ett tjänstesamhälle. Haha, så korkat. Vad och åt vem ska de utföra tjänsterna.

   Politikerna och fackförbuden jobbar hårt på att få bort det som är basen för Sveriges välstånd.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Kan man SPARKA en korrupt POLITIKER eller tjänsteman i Nya Zeeland genom ett ”folkinitiativ” eller i ALLMÄNNA VAL?
  Ett av de få språk/åtgärder de (politiker) förstår ! ! !
  NZ lär enligt vad vi lärt oss vara ett fantastiskt jordbruksland med animalier som specialitet och så även gräsfrö till grovfoder och till ”pynt” (gräsmattor).
  NZ skall väl tillintetgöras, förintas till varje pris av Klaus Schwab och hans marxistiska/kommunistiska dödgrävare?

 3. Ivar Andersson skriver:

  Nya Zeeland fick ny regering som verkar prioritera medborgarna i stället för att sola sig i glansen inom FN och IPCC.

 4. Pingback: NZ rullar tillbaks socialism, globalism | ulsansblogg

Kommentarer är stängda.