Undersåtens lydnad

Undersåtens lydnad
länder honom prydnad

Så lyder ett medeltida ordstäv. De flesta trodde kanske att det var ute och passé för att aldrig komma tillbaks. Men tji fick vi. För med det jag skrev häromdagen om Agenda 2030, stakeholderism, byråkrati och annat som sammantaget med demokratins hjälp monterar ner demokratin, så blir det åter aktuellt.

Inte minst är det de politiker vi faktiskt valt, om än i av partierna gravt riggade val, i Sverige och i EU, som nu visar att de vill inte veta av våra åsikter. Det gäller saker av sådan vikt för vår vardag och för vårt lands fortbestånd som just vårat land.
Vi har inte fått säga vad vi vill om Nato-medlemskap, covid-hantering, menamigration, klimatpolitik, betalningsmedel, id-kontroller och övervakning, med mera. Media fulrapporterar, vinklar och bedriver propaganda på tvärs mot folkets intressen.

När EU och WHO kräver att få vara oss och våra politikers överordnade, samt kräver att få censurera och styra inte bara den information som syns i massmedia, utan den information vi själva vill sprida på digitala plattformar., då är det den medeltida maximen de hyllar. Vi ska hålla käft, lyda och se glada ut på gruppfotot!

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Undersåtens lydnad

 1. Jan Andersson skriver:

  Lägg till EU:s förskräckande ambitionsnivå vad gäller att konfiskera den svenska skogen och malmen, som vi alla svenskar direkt eller indirekt lever av. Det hindrar oss inte från att se glada ut på ett gruppfoto, men inte heller från att hålla käft – var sak på sin plats!

  Men tyvärr saknar vårt eget bästa näringsliv i stigande grad näringslivskompetens, vilket resulterar i ändlösa debatter om klimatet, miljön, skolan, invandringen och allt annat som borde ha fixats på en kafferast av folk med sunt förnuft.

  Det går fortfarande att påverka andra i positiv riktning, frågan är bara om man måste säga en sak 100 gånger eller bara 1 gång (här skiljer sig tydligt olika kulturers intelligenskvot). Men är minnet redan fullproppat med skit från allsköns propagandaskapare behöver man ju inte tänka själv ett enda ögonblick utan bara rabbla upp doktrinen än en gång utan att förstå vad man säger.

  Denna brist hos allt fler utnyttjas hänsynslöst av politiker, media och vissa små näringslivsidkare och dånmåste man vara på sin vakt, och när de börjar tala barnspråk så måste man ovillkorligen förklara att det där som du nyss sa är förbannat fel och gynnar varje mig eller någon annan jag känner.

  Det gör jag alltmer, nu på heltid som pensionär. Var kommer all denna osvenska velighet ifrån. Våra kvinnor som vill vara med och leka med de stora pojkarna utan att egentligen förstå kärnämnet men är duktiga på att lägga nya synvinklar och aspekter på diskussionen, som aldrig männen har funderat ett ögonblick på och som saknar relevans utanför kärnfunktionen, och absolut inte har någon betydelse för teknikutvecklingen eller vår förmåga att sälja på export med höga vinster. Till exempel att barnen i Afrika svälter eftersom vi använder för litet returpapper, eller att den nyss invandrade syriern utan formell utbildning inte kan få jobbet som kärnfysiker därför att vi sätter för höga ”ingångskrav”.

  • Göran skriver:

   Inser du hur löjlig politiken är? Bara en klubb för vuxna som aldrig vuxit ur sandlådan.

   I varje företag löses uppgifter utan hänsyn till politisk hemvist eller personers åsikter. Men, så fort vi ska bygga ett sjukhus, då ska det plötsligt vara politiskt, åsikter och värdegrund. Att sjukhuset ska göra sjuka friska är en uppgift som är underordnad.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Kan inte påminna mig någon annan som VÅGAR antyda att svenska s k VAL är riggade, tack för att Du påminner oss. Det lär behövas upprepas.
  Jag har efterlyst i alla väderstreck om vem och när SVENSKA FOLKET fråntogs rätten att sparka eller bestraffa korrupta POLITIKER och tjänstemän. Man får lika uttömmande svar som när vi ber om en definition av vad en VÄXTHUSGAS är för något.
  Den svenska riksdagen är i dag besatt av 348 ”GÄNGKRIMINELLA” och en folkvald nämligen ELSA WIDDING. Hon tog avstånd från patrasket och lämnade de GÄNGKRIMINELLA!!!
  Kan undra vad och hur den s k valmyndigheten behandlar en röstsedel med strukna KANDIDATER. Det officiella svaret finns ju och de flesta vet något, men kanske inte allt?

  • Benny skriver:

   Läste att SD ska göra sig av med den obekväma Björn Söder ur partistyrelsen! SD lär väl efter detta bli så urvattnat att de lika gärna kan slå sig samman med moderaterna. Valfusket lär grassera ännu mer vilt än i de senaste valen. Undrar hur många procent de kan fixa till MP och C för att de ska hänga kvar? Att mygla kvar L lär väl inte ens valmyndigheten kunna ro iland med men osvuret är bäst!

   • tompas skriver:

    Ja SD blir alltmer som de övriga i sjuklövern vilket innebär att de blir lika menlösa och intetsägande som en träbock. Fy för den lede!

    • Göran skriver:

     Det SD inte verkar fatta är att ska det bli ordning på Sverige utan en djäkla masa våld, då måste det ske saker och ting nu och inget kan begravas i utredningar, och ingenting kan så att säga göras rumsrent med tiden.

 3. Göran skriver:

  Det skräp till politiker vi har. De kan käfta bra när de är opposition, men när de får regeringsmakt då är de totalt värdelösa.

  Har ni tänkt på att före valet då skulle de så kallade borgerliga göra dittan och dattan. Sedan när de får regeringsmakten, då har de inga planer: ingenting. De har ingen tanke om någonting.

  Det borde ha legat ett helt körschema på deras bord, så det bara var att köra igång från dag ett.

  Men, jag ska inte ha några förhoppningar om sunt förnuft, för allt som görs nu, så att allt går åt skogen, det är det som är agendan, tanken eller körschemat.

  Vad vi medborgare borde göra åt politkerna, det går inte att sätta på pränt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *