Steyn – Mann

Hela tolv år efter att hockeyklubbgrafens fader Michael Mann stämt journalisten Mark Steyn för förtal har så rättegången kommit igång. Jag har inte sett något om detta i svenska media ännu. På en direkt fråga från Steyns advokat har Mann svarat att ett uttryck som ”global medeltemperatur” saknar värde eftersom en sådan inte kan mätas och det är oklart vad ett framräknat värde har för relevans.

Därmed borde det hela vara klart. Rättegången har pågått i fyra dagar och jag är osäker på när den beräknas sluta. Den kan följas live här, courtroom 518. Man kan också läsa om den på Steyns blog. The Guardian och andra MSM är så fulla av lögner att de inte ens kan skriva sakligt om en rättegång.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Steyn – Mann

 1. Benny skriver:

  Den här ”hockeyklubban” har ju sedan många år avslöjats som en enorm bluff och man undrar ju varför den fortfarande används av klimatskojarna? Devisen är väl som vanligt, rabbla på och upprepa lögnerna enligt Goebbels modell så blir till slut en ”sanning” i sig. Det har ju visat sig att hjärntvätt fungerar via ständiga upprepningar på folk som slutat reflektera och litar på den korrupta västliga makteliten. Kunskap ger immunitet mot medias påverkanskampanjer typ ”vacciner”, klimatskojet, kriget i Ukraina, invandring och allt annat som media och politiker ljuger om.

 2. Ivar Andersson skriver:

  Global medeltemperatur saknar värde. Ingen upplever global medeltemperatur men alla upplever den lokala temperaturen som varierar under dygnet, under året och mellan olika år.

  • Göran skriver:

   Ja, det är lika dumt som att prata om ett globalt klimat. Det finns bara lokala klimat. Inte ens Sverige har ett gemensamt klimat för landet.

 3. Pingback: Steyn – Mann | ulsansblogg

 4. Göran skriver:

  Hockeyklubban har ett starkt stöd bland klimatkrisbluffarna och kanske deras starkaste bevis (inbillat bevis) för att koldioxiden skulle öka temperaturen.

 5. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Michael Mann’s Defamation Case Against Deniers Finally Reaches Trial

  ”a trial expected to last into February.”

  https://insideclimatenews.org/news/25012024/michael-mann-defamation-case-reaches-trial/

  Mvh,

 6. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Trots extremkylan i januari – vintern har varit mildare på grund av klimatförändringarna

  Utan klimatförändringarna skulle temperaturerna i januari ha varit ännu kallare, visar en färsk internationell studie. 

  https://www.hbl.fi/artikel/086d19d3-f8f3-5d40-bfb4-469c624043e6

  Extreme cold will still occur in Northern Europe, although less often – risking decreasing preparedness and higher vulnerability
  31 January, 2024

  https://www.worldweatherattribution.org/extreme-cold-will-still-occur-in-northern-europe-although-less-often-risking-decreasing-preparedness-and-higher-vulnerability/

  Mvh,

  • Mats Jangdal skriver:

   Sådana där påstående blir faktiskt bara fåniga, C-E! Det finns inget påvisat styrande samband mellan CO2 och temperatur, än mindre mellan människans utsläpp av CO2 och global temperatur eller klimatpåverkan.
   De variationer som kan observeras är naturliga och kallas på svenska för årsmån!

  • Göran skriver:

   Spelar roll om det är klimatförändring eller inte, för det är ändå inte koldioxid som förändrar klimatet.

   Vad gäller områden på jorden som helt plötsligt får kallt klimat, som inte brukar ha det, som södra inlandet i USA, beror det på jetströmmarna och de påverkas av solen plus andra faktorer som förstärker.

   I början på 1700-talet kom det hux flux en köldknäpp så det inte gick att odla något på sommaren på två år. Klimatförändring? Nä, vad som händer på ett år eller två år är ingen klimatförändring.

   Om vi sedan får mer mildra vintrar. Bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *