Religionskrig

Jag fortsätter tänka högt om högerdemokratiska tänkare och partier. Ett utmärkande drag är att de gör sig fria från alla religiösa inslag politiken. De vill inte se religionen i lagtexter, myndighetsutövning eller politik över huvud taget. Kort sagt demokrati är för dem en sekulär företeelse, ett måste.

Tyvärr bejakar gammelhögern fortfarande religion och tror att religion är en väsentlig del av lösningen på världens problem. All historia visar dock på ett övertydligt sätt att tillägg av religion till politiken bara skapar mer problem, orsakar konflikter.

Religionskrig som en del drömmer om, att kristna ideal ska segra över islam, det är bara att glömma. Islam har idag betydligt större mentalt våldskapital och högre hängivenhet än vad kristendomen kan mönstra. Många kristna ledare lever dessutom i villfarelsen att muslimer anser att muslimer och kristna har samma gud, med samma budskap och samma himmelrike.

Här nedan är ett antal länkar till religionskritiska artiklar jag skrivit tidigare. De fyra äldsta har inga kommentarer, för att jag inte hade vågat släppa in kommentarer ännu. I de senare kanske en del av er finner sådant ni själva uttryckt, nu finns chans att bekräfta eller dementera.

https://www.frihetsportalen.se/2010/12/konstitutionell-hardsmalta/
https://www.frihetsportalen.se/2011/01/religionskrig-nasta/
https://www.frihetsportalen.se/2011/01/gud-har-inte-rostratt-har/
https://www.frihetsportalen.se/2013/10/religionskrigets-vinnare/
https://www.frihetsportalen.se/2013/12/religion-ar-inte-svaret/
https://www.frihetsportalen.se/2018/03/sharia-2/

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Religionskrig

  1. Jan Andersson skriver:

    Varför har muslimer och judar så svårt att samsas?

    Problemet är urgammalt och mycket djupare än dagens ytliga gissningar. Judendomen är minst dubbelt så gammal som kristendomen, som bygger på judendomen och har samma grundprincip: ”Tänk själv”. Du behöver inte traggla in ett antal lärosatser för det finns inga. Alltså: bli en jägare, sitt inte kvar vid elden och vänta på mat.

    Under antiken fanns de grekiska filosoferna som beundrades redan under sin tid och i synnerhet under renässansen, men knappast i det romerska väldet där maktutövandet fokuserades på mental och fysisk styrka och där mjuka värden föraktades. Jesus var en dissident, en Greta Thunberg, men hade hade till skillnad från henne rätt. Han samlade en grupp likatänkade omkring sig, men de visste vad de romerska ledarna tyckte om sådana som inte ville anpassa sig och bara ställa sig i ledet som alla andra och lyda övermakten; alltså samma tröttsamma diktatur som vi sett alldeles för mycket av i modern tid. Typiskt även för sentida despoter är att de har förkastat kyrkan och istället hyllat samma ideal som romerska ledarna: fysisk styrka, lydnad och flit.

    När Jesus förstod att han snart skulle åka fast, samlade han sitt gäng och förklarade situationen. Efter avrättningen (vår långfredag) funderade de andra i flera veckor på om de skulle fortsätta eller inte, för det verkade ju livsfarligt. Men efter femtio dagar (vår pingst) kom de fram till att de måste fortsätta.

    Barn och ungdomar är särskilt formbara under de första tonåren, och då är det lättast att påverka dem för att de skall bli självständigt tänkade och ansvarstagande som vuxna och inte bara följa överhetens direktiv och anvisningar. Fråga en kriminalvårdare så får du höra att ungdomsbrottslingar är möjliga att omvända upp till femton års ålder, sedan är det svårt eller omöjligt. Det är därför våra strafflagar sätter en gräns där.

    Vad är bäst för mig och mina anhöriga och för samhället i stort? Föräldrar har ett stort ansvar att med ord och handling visa hur man måste tänka i ett civiliserat samhälle. Och för att ytterligare inprägla i de unga vad samhället utanför familjen förväntar sig undervisas de genom samhällets försorg, och bekräftar med konfirmationen –att de har fattat galoppen och kommer att fortsätta så länge de lever att skaffa sig kunskap, tänka själva och fatta egna beslut. Samvetet, den inre röst de då lyssnar till är synonymt med begreppet Gud.

    Ingenting av Jesu uttalanden i Nya Testamentet tyder på något annat! Den Helige Ande (triangeln med det allseende ögat) är en symbol för det mentala tillstånd man alltid befinner sig i när man bemödar sig om att ha full koll på det mesta. Titta i kyrktaket ovanför altaret nästa gång.

    Muslimer är förtyckta av en totalitär regim som istället gett dem en bok full av lärosatser att minnas ordagrant om allt de behöver veta (Koranen) och den hårdpluggas in deras medvetanden tills de helst ska kunna den utantill. De har alltså inte alls tränats i att tänka självständigt, och tar man inte till sig detta under de yngre tonåren så är det för sent sedan. Men det är inget problem, allt de behöver veta står i Koranen, och det är bara bra att de unga inte blir vilseledda av något annat. De som inte fått plugga in alla lärosatser (judar och kristna) anses därför som obildade tölpar och ska helst bort. I ett samhälle ska det inte finns olika åsikter, alla ska dra åt samma håll, det håll som ledarna bestämt. Det är den säkraste vägen till stagnation och recession, minns Trabant i Östeuropa, där sextio procent av det ryska folket fortfarande saknar vattentoaletter.

    Så hur mycket vi än försöker få muslimerna att förstå, så är det omöjligt. Och det blir inte lättare av att Svenska Kyrkans budskap idag är att man ska ”frukta Gud, och följa Hans ord” vilket mer liknar ett totalitärt maktutövande som Jesus alltså kämpade emot!

    Men de flesta vanliga svenskar har faktiskt lärt sig att tänka självständigt, tydligt manifesterat av att alla erkänner att de verkligen har ett samvete som ibland berömmer, ibland kritiserar. Frågar man en muslim, svarar han att han inte har något samvete, men allt finns i Koranen.

    Så hoppet i Sverige lever, men maktens ambitioner att bestämma allt mer för varje år är inte kompatibelt med den ursprungliga judiska/kristna läran. Speciellt EU, nu ett imperium med tydliga maktambitioner av en sort som nog är vardagsmat för muslimer (som därför välkomnas) men absolut inte för judar och kristna. Det gemensamma för oss är ”Frihet under ansvar” vilket har förekommit i Sverige under lång tid nu men som nu visar tydliga tecken på att avvecklas, till stort men för det vi alla lever på och får vårt välstånd från: det fria näringslivet. Och att det fria tänkandet också förefaller att skärpa vars och ens IQ är inte fy skam heller! Att motsatsen avtrubbar behöver vi inte tveka om, det är välkänt sedan länge.

    Det främsta exemplet på vad som händer i ett fritt land med fria medborgare är USA, fortfarande en förebild för resten av världen. Typiskt nog har de mest diktatoriska regimerna alltid varit USA:s största motståndare, men varför? Det är inte USA som förlorar på det, utan bara de själva. Men de redan vuxna i dessa länder går det alltså inte att få att börja tänka självständigt och det är ingen idé att ens försöka.

    Ryssland ville bli ett nytt USA efter murens fall och när Sovjetstaten upplöstes. Det fungerade inte alls, nio års kaos uppstod, tills Vladimir Putin återställde stora delar av centralmakten; folket kunde alltså 0inte tänka sjävständigt och hantera den nya friheten. Frihetens attribut kommer garanterat inte från en totalitär centralmakt, de kan möjligen lösa gårdagens problem, men folket vill ha en lösning på morgondagens problem. Livet ska inte behöva ses som ett hinderlopp, utan hellre som en som en störtloppspist, som man klarar av om man bara är förberedd och har tränat sedan de yngre tonåren…

    • Erbe skriver:

      Varför har muslimer och judar så svårt att samsas?

      Jo, de har diametralt motsatta ideal. Och Koranen befaller de troende att döda
      ”apors och grisars avkomma”, judar, varhelst de gömmer sig. Kristna fångar hotas med halshuggning, om de inte konverterar till islam eller accepterar underkastelse med särskilda skatter. Islam skulle spridas ”med svärdet”.

      Muhammeds historia är mycket osäker, men åtskilligt tyder på att han började som stråtrövare med att råna karavaner, som oftast drevs av judar. Sedan blev han affärsman i omkringliggande städer, där han sålde stöldgodset.

      Han utvecklade verksamheten till ”krigsherre” över en armé, till vilken soldater rekyterades med löften om fri plundring av erövrade städer.

      Redan i första Mosebok uppmanas Adam att arbeta i trädgården Eden och vårda den. Det är sedan ett genomgående tema för att nå välstånd, som kompletteras med nyttan av att ”förvalta sitt kapital”.

      I Koranen har jag inte funnit någon annan källa till rikedom än ”krigsbyte”.

      Islam måste ses som en primitiv krigarkult, där religionen hängts på för att dölja dess parasitiska natur och hjärntvätta de ”underkastade” i lydnad till en övernaturlig , totalitär makt. Som tolkas av självutnämnda imamer.

      Fullständigt oförenlig med demokrati och ett dynamiskt samhälle.

    • Benny skriver:

      Ryssland ser sig som den sista kristna bastionen och arvtagare till Öst-romerska riket eller Bysantion som ju föll till muslimerna på 1400-talet. Bysans syn på centralmakten var att den ska vara stark och denna syn har anammats fullt ut i Ryssland där folk sedan länge inte är vana vid något annat. Ryssar anser även att islam ska hållas kort och man har inga problem med att stödja sekulära muslimska ledare medan USA inte är så nogräknade utan stödjer den som de tror kan hänga kvar vid makten oavsett hur fanatiska islamister de än är! USA kan väl för övrigt knappast ses som ett föredöme med finanserna i botten och en kriminalitet som trotsar all beskrivning för ett s k I-land? Tyvärr så har Sverige tagit efter det sämsta från USA som usla finanser och brottslighet även om det inte är lika illa ställt här som i USA än så länge är väl bäst att tillägga.

      • Jan Andersson skriver:

        Allt det bästa och allt det sämsta finns alltid i USA – samtidigt. Vissa ställen ser förjävliga ut medan andra är opåverkade. Näringslivet rullar nog på rätt skapligt. Woke-kulturen finns främst på högskolorna, men inte alla. Och öppenheten är total, vilket ofta missuppfattas här i Sverige där många händelser förtigs av etablissemanget.

        • Benny skriver:

          Ja, USA är en blandning av ofattbar lyx i enormt rika skyddade områden och folk som lever öppet på gatan i pappkartonger och under broar. Detta är man helt öppen med och samma fenomen finns i Sverige på sina hålla med tältläger och folk som bor i bilar. Tragiskt nog så döljs detta till stor del av media, politiker och ”myndigheter” i tron att problemet ska försvinna bara man blundar.

          • Jan Andersson skriver:

            Visst, det är frihetens baksida. Alltså även friheten från att lära sig ett yrke och jobba hårt. De som missade budskapet är fullt synliga och det sitter tolv gånger fler i fängelse per capita än i Sverige. Lärare av alla kategorier är högt betalda och har generösa pensionsvillkor. Hade jag jobbat där lika hårt som jag gjort i svensk industri hade jag tjänat tre-fyra gånger mer under min verksamma tid och haft råd att välja även som pensionär.
            Viktiga konsumtionsvaror är billiga. Och av alla de som gjort sig beroende av berusningsmedel finns det nog ingen som inte vetat om konsekvenserna…

          • Jan Andersson skriver:

            En öppen fråga: vilket annat land på jordklotet än USA skulle kunna bli en förebild för resten av jordens invånare om det nu ”går under” i en egenskapad dödsspiral orsakad av inre konflikter? Kina? – skulle inte tro det, en diktatur. Kanada? – dras hårt mot vänster av Fidel Castros son. Ryssland? – där över halva befolkningen saknar vattentoalett? Sverige?– tja, det har vi faktiskt varit för inte så längesen!

            Kom ihåg att USA saknar yttre fiende som kan ta över deras territorium (Pearl Harbour ligger på Hawaii). Och att de allra flesta som migrerar över sydgränsen mot Mexico är kristna som vill göra rätt för sig från dag ett.

            Storbritannien var en stormakt förr, men hade inte klarat sig genom WWII utan generöst bistånd från USA. Och Winston Churchill som fixade hjälpen: ”Give us the tools, and we’ll finish the job” – ett odödligt budskap till båda folken.

            Jämför Chuchills uttalanden med Löfvéns: ”Mitt land sätter inga gränser” eller ”Vi såg det inte komma”.

            Herrejävlar – en näradödenupplevelse…

  2. Pingback: Religionskrig | ulsansblogg

  3. Samuel af Ugglas skriver:

    Hittade ett inlägg av Patrik Engellau värt att begrunda:
    Överflödiga mänskliga resurser, https://detgodasamhallet.com/2024/05/30/patrik-engellau-overflodiga-manskliga-resurser/#more-89694
    Rent krasst matematiskt, hur många muslimer lever på judars förmåga att producera nyttigheter som muslimer kan överleva på?
    Har det med religion att göra?

    • Mats Jangdal skriver:

      Politik handlar inte om popularitet skriver Engellau.

      Det gör det visst!
      Politik handlar defintitivt om popularitet, i synnerhet i demokratier, the popular vote, som det brukar heta på engelska.

      • Jan Andersson skriver:

        Hur populär är Kim Jong-un? Tyvärr kan man inte fråga de som bor i Nordkorea för de vill inte bli hämtade mitt i natten och sedan försvinna spårlöst.

Kommentarer är stängda.