Hållbart 3, Handbok

Vi har tidigare här på Frihetsportalen.se konstaterat att svenska myndigheter, inte minst Naturvårdsverket, håller sig med ”handböcker” som visserligen inte är lag, men ofta hänvisas till och tolkas som om de vore lag. APA har naturligtvis liknande handböcker. En del finns bakom lösenord, andra finns på fritt på nätet, man kan även prenumerera på nyhetsbrev.

Tom DeWeese har läst en sådan handbok 2012. Han konstaterar bland annat att den innehåller konkreta beskrivningar om vad man ska säga och inte säga, hur man ska säga det. Man ska undvika plattityder som andra kan kräva att få en redovisning av vad de betyder. Huvudbudskapet ska alltid vara ”planering”. Försvara er rätt att planera andras liv med att planering har alltid varit nyckeln till framgång genom historien. Låt ingen ifrågasätta vems planering det gäller, för vems framgång.

Framhåll alltid planeringen som rättesnöret. ULUC är ett exempel på att en planering alltid ska framhållas före individuella behov, önskemål och rättigheter. ICC (International Code Council) är ett annat exempel som baseras på att ”en storlek passar alla”. Samma regler och samma utfall ska gälla på alla platser och i alla sammanhang. Jo, trådarna går till FN och Agenda 21. Här har man uppenbart begått ett kollektivistiskt våld på ett citat från en annan founding father, Benjamin Franklin. ”Om man misslyckas att planera, planerar man att misslyckas.”

Hållbart är ett godkänt ord, för det kan alltid förklaras med APAs grundvärdering, ”Utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra möjligheterna för framtida generationer att tillfredsställa sina.” Däremot ord som ”smart food” och liknande ska man akta sig för, eftersom det är svårt att ge en intelligent och trovärdig definition av vad som är ”smart” med en viss sorts mat.

Handboken innehåller två ordlistor, godkända respektive inte godkända ord. Till de numera inte godkända orden hör samarbete, konsensus och vision. Inte heller ställer APA några krav, man för bara konstruktiva samtal med kommunala företrädare. Det är en klart baissad konsulting där det är meningen att ingen ska ha minsta möjlighet att se handen som sköter dockan.

Om man som APA-företrädare på ett möte eller konferens stöter på människor som stör presentationen av den nya sköna värld där alla tvingas resa kollektivt, där skatter, avgifter och reglementen kring privatbilism blir allt snårigare, där allt fler ska rymmas på mindre yta, bostäder minskas, tomter minskas, energianvändning tvingas ner, genom att protestera. Då ska man peka ut dessa människor som extremister. Alla som eventuellt håller med extremisten i tysthet ska känna dåligt samvete för sin egoism. För de APA-företrädare som sköter de stora sammankomsterna finns psykologer till hjälp som analyserar varje del av budskapet innan man bestämmer sig för hur det ska levereras.

Det är bra att sådana här propagandacentraler avslöjas och deras metoder visas upp konkret i ljuset. Jag skrev för en tid sedan i kugghjulsverkstaden om min upplevelse av hur dessa centraler hela tiden ligger steget före och provar ut nya fraser som det ska ta tid att avslöja och ge upphovsmännen tid att genomföra sina bedrägerier.

Det här inlägget postades i Äganderätt, Frihet, Miljö och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Hållbart 3, Handbok

  1. Thomas skriver:

    Det verkar vara vanlig byråkratisk jargong…

  2. Samuel af Ugglas skriver:

    Vi föder de händer som utan betänkligheter vill förhindra och förgöra vår överlevnad.
    Det har man åstadkommit med socialistk demagogi och rena lögner!

Kommentarer är stängda.