Kugghjulsverkstaden

Var finns egentligen den där verkstaden där socialisterna, i Sverige huvudsakligen socialdemokraterna, skär till nya kuggar i deras aldrig vilande propagandamaskineri? Var håller socialisterna till när de planterar sina nya slagord redo att träda in när ett gammalt förbrukats? Mig syns som det bara poppar upp nya hela tiden. Det är som kuggarna på ett kugghjul, men för de flesta människor är de kommande slagorden under horisonten. De bara dyker upp, till synes naturligt och griper självklart in i andra kuggar som samtidens avgörande samhällsfråga. En/ett av de få sådana frågor/slagord som jag vet när det planterades, är ordet hållbar utveckling. Det etablerades i det politiska skiktet med Brundtlandrapporten 1988, men dök inte upp i allmänhetens medvetande förrän flera år senare.

Den socialistiska arbetarklassen hade i sina egna led inte tillräckligt med administrativt kunniga personer att bemanna tjänstemannapositionerna i offentlig verksamhet. Så de måste snabbt skaffa sig detta. Lösningen blev att rekrytera efter partibok och dessa fick administrera fram en socialistisk skolning av de nya tjänstemännen. Vinsten för tjänstemännen var att de fick i princip fritt fram att skapa sin egen arbetsmarknad. Denna arbetsmarknad behöver ständig påfyllning av slagord för att hålla flocken av arbetarväljare samlad och oppositionen av fritänkande borgare utanför byråkratin.

En tummelplats för nya slagord är skolan. Där kan de testas på formbara sinnen och socialisterna är där minst lika vanliga som andra leverantörer av fördärvliga seder och bruk. Bland de slagord som legat och lurat ett tag innan de blivit politiska kuggar kan nämnas, biologisk mångfald, strandskydd, biotop, våtmark, koldioxid, klimat, nolltolerans, mäns våld mot kvinnor, och så vidare i oändlighet.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Kugghjulsverkstaden

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    ”biologisk mångfald, strandskydd, biotop, våtmark, koldioxid, klimat, nolltolerans, mäns våld mot kvinnor”?
    Det verkar som om det vore de ”skattesbventionerade” media som borde omfattas av en grovsanering! Jag tänker framför allt på STASI agenturen SR/STV! Att dom har funktionen av åsiktsregistrering kan väl inte vara någon nyhet däremot att medborgarna låter sig utnyttjas för ”deras” syften är beklämmande och där fyller Du den allra förnämligaste funktionen.
    Tack Mats för Dina fantastiska analyser under året. God Jul och Gott Nytt År

Kommentarer är stängda.