Hållbart 2, APA

Detta är en sock puppet organisation som ger ”råd” (amicus curiae) till domstolar. Det vill säga att man försöker åstadkomma prejudikat redan innan en domstol fällt första utslag i ett ärende. Därefter försöker man ständigt tvinga domstolarna att hålla sig till den tolkningen eller skärpa den. En Not-for-profit påtryckarorganisation med kollektivistiska ideal, som bland annat har Agenda 21 som ledstjärna i arbetet att tillskansa sig makten över privat ägande, stadsplanering, miljöfrågor med mera. Man vill ha centralplanering av livet för alla människor, för deras trygghet och bekvämlighet. Att individuell frihet och privat äganderätt måste försakas i den processen är smällar man får ta för det högre goda.

Nu har ju flera stater i USA förklarat Agenda 21 för unconstitutional, det vill säga olagligt för den federala regeringen att införa som lag. Så APA, som den hydra det är, har istället inriktat sig på att gå den lokala vägen. För det finns inget starkt konstitutionellt skydd mot att lokalt via majoritetsbeslut införa tvingande regler. Där tillåts massans diktatur. Central planering över privat egendom, låter det som ”The Land of the Free”? The founding fathers insåg förmodligen inte att grannar kan vara så utstuderat tjuvaktiga att de genom att gå ihop och fatta ett majoritetsbeslut om en policy kan stjäla sin grannes mark. De kan genomföra den svenska socialdemokratins paradnummer, funktionssocialiseringen.

Kanske ett par Thomas Jefferson citat kan ge perspektiv. ”Erfarenheten har visat att även under det bästa av styresskick, har de som betrotts med makten, över tid, i långsamma förändringar, perverterat den till tyranni.” Eller, ”När vi blir packade på varandra i stora städer, som i Europa, kommer vi att bli lika korrumperat som Europa.”

I Sverige finns redan i de flesta kommuner sedan bortåt 15 år lokala Agenda-21-samordnare. Jäpp! Det är de gamla sovjetiska politiska kommissarierna i ny kostym.

Det här inlägget postades i Äganderätt, Frihet, Miljö och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Hållbart 2, APA

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Tänk om medborgarna genomskåda den socialistiska bluffen?

 2. Thomas skriver:

  Var det Jefferson som kom med det andra ordspråket oxå?
  Ty det verkar litet för ”modernt”.

  Jag får bilder i huvudet vid tanken, ungefär som inledningscenerna i filmen ”Det femte elementet”…

  • mats skriver:

   Jäpp, det var Jeffersson det med. Han var väl nästan en paradox på skalan modern – gammaldags.

Kommentarer är stängda.