Storebrorsfasoner

Den kaliforniske ledamoten i Representanthuset, demokraten Michael Honda, har motionerat om en lag som förbjuder civilas, privatpersoner alltså, köp, ägande och innehav av skyddsväst. Nej inte de gula med reflexer man har på vägen eller vissa arbetsplatser. Han menar sådana skyddskläder som är till för att skydda mot kulor och stickvapen.

Lagen skulle medge möjligt undantag till dem som ansöker om licens. Har man hört något så dumt? Att vilja förbjuda något som till sin natur är ett helt passivt skydd och inte med någon rimlig fantasi kan användas för att skada andra. Straffet för brott mot lagen skulle vara böter utan övre gräns eller tio års fängelse!

Till saken hör att det redan är förbjudet för straffade personer att inneha skyddsväst. Att ha både skyddsväst och skjutvapen anses vara en försvårande omständighet vid en rättegång. Lagen är alltså till för att det ska bli lättare för polisen att skjuta brottslingar. Men vem tror på allvar att brottslingar i begrepp att begå våldsbrott bryr sig om förbudet att bära skyddsväst?

Det hela är naturligtvis ett tydligt utslag av storebrorsmentalitet. Staten och dess hantlangare förutsätts vara de goda, medan medborgarna förutsätts vara både opålitliga och omyndiga. Det känns som om vi har samma mentalitet i stora delar av tjänstemannakåren i svensk offentlig verksamhet. Djurskyddet, hastighetskamerorna, källskatten, vapenlagarna, klimatfrågan, med mera. Listan blir lång.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Storebrorsfasoner

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    Vem vågar stå upp och genomföra en förändring. Brott mot nästan kostar inget och bestraffas inte längre i Sverige. Allt prioriteras när någon begår brott mot det socialistiska kollektivet, i Sveriges fall, politiker och tjänstemän! De som har möjlighet att försvara sitt liv och sin egendom är polisen och korrupta politiker och Lars Vilks förståss!

  2. kallepelle skriver:

    Vapenlagarna är väl delvis satta på undantag när någon bestämt sig för att ett enkelt licensärende bör ta åtminstone bortåt tolv månader? Västergötland är ett av de värsta exemplen. Idén att förbjuda skottsäkra västar på fel personer kunde lika väl ha uppstått där? Licens på skyddsväst – vilken strålande ide- skolicens kommer väl därnäst?

Kommentarer är stängda.