FNs avväpningskampanj

Den ideologiska kopplingen, för att inte säga låsningen, till hur man betraktar skjutvapen verkar vara stark och klyftan mellan perspektiven djupnar. På vänstersidan vill man att statens ska ha alla vapen. De mest extrema vill att FN, som har många diktaturer i sina led, är de som ska bestämma över alla vapen. På högersidan, i den mån den beteckningen är relevant, vill man att individerna själva ska bestämma om de vill ha vapen och i så fall även vilka vapen och hur många.

Känt är att FN är en aktivistisk organisation i vapenfrågor. I deras program för total kontroll ATT, vill man ha total kontroll på alla vapen och alla vapendelar i hela världen. Detta inkluderar även ammunition och till och med förbrukade delar, som tomhylsor och annat. Allt finnas registrerat och redovisat hos FN. Då tror man att fred och sinnesfrid kommer att råda i världen.

Det finns naturligtvis civila organisationer som stöder dessa tankegångar eller har liknande idéer. Även politiker och myndigheter agerar på sina håll i samma anda. I Seattle har man just bestämt det ska kosta 25 dollar i skatt att köpa ett skjutvapen och 5 cent per skott. Detta ska få brottslingar att tänka sig för innan de skaffar vapen och ammunition. Vissa beslutsfattare tycks ha mer otur än andra när de tänker.

President Obama har avser att förbjuda poliser och soldater som har någon form av sjuk- eller invaliditetsersättning att äga skjutvapen. Oavsett vilken diagnos de har. Varför de skulle utgöra någon större fara för omgivningen än andra sjuka framgår inte. Inte heller varför ersättning från staten skulle vara diskvalificerande för vapeninnehav. Även mottagare av någon form av socialstöd skulle tvingas ge upp sin rätt att äga ett skjutvapen. Är det för att ersättningen är så låg att om de har tillgång till skjutvapen kan de frestas råna närbutiken?

Annars är erfarenheten från USA, både i officiell statistik och forskning från Harvard visar att mordfrekvensen sjunker när allmänheten beväpnar sig. Knivvåldet ökar i England efter knivförbudet.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på FNs avväpningskampanj

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    I Amerika anser över 82% av befolkningen som svarat på flera undersökningar att dom skall ha lika stor rätt att försvara sitt liv och sin egendom som korrupta politiker som för skattepengar omger sig med till tänderna beväpnade livvakter.
    Här lokalt finns personen som under en längre tid, ca två år av skattebetalarna försetts med ca 10 livvakter. Personen befinner sig på hemlig ort, inte mer hemlig än att han kan ses i en annan bil än den han tidigare haft och med Bill och Bull i hälarna.

Kommentarer är stängda.