Valet parking

Varför har vi inte parkeringsservice vid entréerna till svenska myndigheter? Det finns ju ett krav på alla svenska myndigheter, ner till minsta kommunkontor, att alla ska kunna ta sig dit. Förenklat uttryckt, det ska vara handikappanpassat.

Man har i åratal tagit bort parkeringsplatser i våra större tätorter och i synnerhet nära myndighetslokaler. Det har anförts flera orsaker till detta. På senare år har säkerhetsaspekter med hänvisning till terrorism och upproriska medborgare som inte vill acceptera myndigheternas beslut. Vidare vill myndigheterna stimulera till att åka kollektivt. Men det valet är inte möjligt för alla, trots påståenden om det. Gång efter gång redovisar handikappförbunden hur omöjligt det är att resa kollektivt. Och nej, taxi är inte kollektivtrafik, vad än Yvonne Ruwaida säger.

Ofta har man en tid att passa och ganska kort tid för möten och sammanträden med myndigheterna, så den dåliga tidhållningen är ytterligare ett skäl till att kollektivtrafik inte passar alla. Kommer man dessutom från en annan ort än den där den aktuella myndigheten ligger blir det ännu svårare att få kollektivtrafik att fungera som kommunikationsmedel för att besöka våra offentliga allmänhetens tjänare.

Det får bli bilen istället, varenda gång. Då vet man hur lång tid det tar, man kan själv välja alternativa vägar om det skulle uppstå hinder. Detta förnämliga transportmedel skulle ytterligare vinna i popularitet och effektivisera vanligt folks resande om myndigheterna tillhandahöll parkeringsservice. Man kör bara fram till dörren, kliver ur och lämnar nycklarna till en parkeringspersonal som ger dig ett kvitto på att de tagit ansvar för bilen. Har du en tung portfölj för att kunna delta på mötet? Inga problem, du stannar ju vid ingången!

Efter besöket kan du ringa till parkeringsvakten och beställa fram bilen innan du lämnar möteslokalen. Då väntar bilen på dig när du kommer ner till gatan. Regeringen vill ju placera ut ett antal invandrare på myndigheterna, som instegsjobb. Parkeringsbetjänter skulle vara välkommet!

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Trafik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Valet parking

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Lite ot kanske men, vid vårt sjukhus i Skövde har parkeringsbolaget lyckats med bedriften att utan synbar orsak höja blodtrycket hos samtliga användare.
  Jag kom i samspråk med en äldre kvinna som envisades med att ta egen bil vid besök på sjukhuset.
  Men nu var det slut med detta, hon klarar inte av att erlägga parkeringsavgiften korrekt, med tutch-kontroll och all möjlig uppoffring i datainlämnande (regnr. tider ).
  ”Nästa gång jag skall hit blir det färdtjänst” ; upplyste hon alla i omgivningen om.

  Personligen reagerar jag över det faktum att köparen av tid på en plats vid sjukhuset har inget möjlighet att erhålla ett kvitto för erlagd avgift.
  Svartaffärer alltså !!
  Köper jag en glasspinne får jag ett kvitto, i varje fall vid anmodan.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Du har ändå glömt det näst värsta svensk transportservice råkat ut för. Peter Norman, filosofie kandidat socialistisk statsråd (falskdeklarerat moderat varumärke) tillika taxiåkarnas ordförande (maffiahövding) jublade högt och ärorikt för ett tag sedan när Uber stängde ner sin verksamhet i Sverige. Det är synd att det inte är i Arizona, tror jag det var, där slängde en domare ut klagande taxifacket och bad dem att gå igenom kostnadssidan i deras verksamhet, dom hade känt trycket från Uber.

 3. Sten-Arne Persson skriver:

  Som vanligt en mycket tänkvärd reflektion från denne klartänkte bloggare. Makthavarna vill av förklarliga skäl inte att vi vanliga dödliga ska komma i kontakt med dem, på grund av hur obehagligt de upplever vår närvaro och den berättigade kritik vi framför.

  När landsbygdens och folkets förrädare Centerparti- och LRF- toppen planerar då är det inte medlemmarnas eller folkets bekvämlighet, ekonomi och pensioner man prioriterar utan enbart sin egen välfärd det borde alla kvarvarande medlemmar i dessa organisationer inse. Centern torde vara det kapitalstarkaste partiet i Sverige sedan de sålde de flesta av sina tidningar för 1,8 miljarder. LRF- håller på att sälja ut sina tidningar för att finansiera sina lönehöjningar och pensionsförmåner. I och för sig kommer jag inte att sakna dessa politiskt korrekta tidningar då de inte gjort sig kända för en fri debatt. När de stängde kommentarsmöjligheterna i Land och ATL så tog de död på intresset totalt för dessa tidningar. Efter en tid upptäckte man sitt misstag och återinförde kommentarerna i vart fall i ATL. Det är inte många som nu gör sig besvär att kommentera där det ens är möjligt. Kanske beror det även på hur Discus fungerar. Jag får i vart fall registrera om mig varje gång jag försöker kommentera. Är det fler som har samma erfarenhet ?

  När ska dessa båda landsbygdsorganisationers toppar erkänna deras vanvård av landsbygdsbefolkningen genom bl.a. undanhållande av EU:s jämförande statistik av medlemsländernas lönsamhet i sina jordbruk? Varför kräver de inte pappen på bordet med svensk text från 1995 när vi blev medlemmar i EU. Trots två decenniers medlemskap i EU har jag inte kunnat få statistiken till mig varken från näringsdepartementet, jordbruksverket. LRF:s företrädare påstår i debatten att jag är konspirationsteoretiker och kör med rallarsvingar när jag presenterar officiell statistik från Eurostat hämtad från Finland på svenska samt jordbruksverkets egen statistik ”Jordbrukarhushållens inkomster” som visar på samma dåliga lönsamhet som EU-statistiken.

  Enligt min analys av jordbruksverkets statistik, har fördelningen mellan inkomstslagen varit i det närmaste konstant sedan början av 2000-talet och fram till idag då endast c:a 16 procent av jordbrukarhushållens inkomster kommer från näringsverksamhet, där även skogen och alla andra binäringar som t.ex. min bokföringsbyrå är med, eftersom jag även äger en jordbruksfastighet. Kapitalinkomsten har varit c:a 2 procent och den huvudsakliga inkomsten 82 procent har utgjorts av tjänsteinkomster. Trots denna förödande statistik har LRF-toppen avfärdat de som klagat på lönsamheten med att de bara är dåliga företagare.

  Är inte detta bevis för långvarig vanvård av svenska bönder och vår landsbygd av dessa båda organisationer?

  Vår politiskt korrekta gammelmedia har så länge jag minns aldrig missat att bedriva falsk propaganda mot våra bönder när de har som mest att göra och inte orkar att försvara sig.
  Hur många har lagt märke till det?

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Tyvärr Sten-Arne, det blir inte tillräckligt många som reagerar förrän ”mattemplens” hyllor gapar tomma.

  • mats skriver:

   Att byråkratin främst ser till att förmera sig själv är en gammal upptäckt. Därför är det inget att förvånas över att det sker även inom jordbrukssektorn. Svenska grävande journalister borde ju ha straffsparksläge. Häng med en svensk bonde en vanligt arbetsvecka om sommaren, det kan ju vara sol och relativt lättarbetat. Läs sedan statistiken och kolla om arbetet motsvaras av en skälig ersättning.
   Istället sitter de journalister som ändå jobbar om sommaren inne i sta´n och har tråkigt i nyhetstorkan. Propaganda mot jordbruket förmedlas okritiskt. Jo, vi är flera som noterat att de största lögnerna presenteras när bönderna är som mest upptagna.
   Journalisterna som är på grönbete på landsbygden kan väl passa på att kolla upp lite fakta på plats. Men nej, journalister från storstan kan inte besväras med arbete ute på landsbygden.

Kommentarer är stängda.