Först i kön

Några högprofilerade amerikanska universitet, som Princeton och Marquette, har fallit offer för den politiskt korrekta förnekelsen av det normala med binär könsfördelning. Låter det kryptiskt? I klartext har de bestämt sig för att varken lärare, personal eller studenter på skolorna får skriva och tänka på människan som uppdelad i två varandra kompletterande kön. Sådana tankar benämns sexism och anses vara förolämpande för de få personer som känner sig som ett tredje, fjärde eller möjligen femte kön.

Det är alltså inte längre feminismen och kvinnorna som ska försvaras mot det otäcka patriarkatet. Nu ska promilleminoriteter hållas i helgd och ges fördelar. Som en början tar man alltså ifrån den stora binära majoriteten (män och kvinnor) deras språk. Inte ens Orwell förutsåg denna utveckling.

Titeln på denna text är vald med omsorg. Kan man bli kränkt av att någon använder ord som man och kvinna, kan man säkert hitta på att bli kränkt av att ordet kön inte alltid måste tolkas som minst två personer på led. Jag är lite nyfiken på hur många av läsarna som verkligen blir kränkta av att slentrianmässigt tilldelas något av könen man eller kvinna. För snart har ni denna sjuka på en högskola nära er.

Det här inlägget postades i Jämlikhet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Först i kön

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Slänger ut den här länken, drar ner gardinerna, låser alla dörrar, laddar alla mina bössor och förbereder mig på det värsta.
  http://www.americanthinker.com/articles/2016/08/why_feminists_hate_scripture_so_much.html

  • mats skriver:

   Kvinnor är bra, men inte alltid felfria. Så länge vi tillåts säga ifrån vid dessa tillfällen så ordnar det sig. Män har alltid fått bära sina egna misstag.
   Det här med att kalla sig något av ett tredje kön, är det ett sätt att försöka ställa sig ovan all kritik, till och med när man har grovt fel?

 2. Sten-Arne Persson skriver:

  Bra Mats att du uppmärksammar ”genusvansinnet” som redan grasserat på svenska högskolor i många år. En som förtjänstfullt kämpat emot detta är fil. doktorn i matematik Tanja Bergkvist verksam som lärare på KTH i Stockholm bl.a. Hon har under en period med början i februari 2009 gjort 217 inlägg på Tanja Bergkvists Blog, som fortfarande går att ta del av på denna länk. https://tanjabergkvist.wordpress.com/alla-inlagg/

  Hennes kreativa inlägg kommenterades flitigt. Tanja svarade alltid sakligt ofta med en härlig entusiasm och humor. Hon har verkligen försvarat den, av svensk massmedia, förtalade svenska mannen. En ovanligt jordnära och klok akademiker i den i svenska debatten och därtill kvinna.

  • Göran skriver:

   Jag tror att Tanja inte bara försvarar den svenska mannen utan även de svenska kvinnorna som feministerna och genusstollarna gör allt för att intelligensbefria.

  • Åke Sundström skriver:

   Jo, det finns fler andningshål än Frihetsportalen. Men är inte Tanja ”bara” ett undantag som bekräftar den generella regeln? För hennes otaliga inlägg sedan 2009 har givetvis inte nämnvärt kunnat begränsa störtfloden av politiskt korrekta ledarartiklar eller SVT-program.

   Fast den som otåligt väntar på att dropparna skall urholka stenen kan möjligen komma att överraskas när denna kollektiva dårskap blåser bort lika plötsligt och mirakulöst som andra ideologier och företeelser som hamnat på historiens gigantiska skräphög av feltänkta idéer. Som kommunismen och den tidigare stormakten, Sovjetstaten. Undrens tid är kanske inte helt förbi? Trots allt.

   • Göran skriver:

    Det är nog sant att Tanjas skriverier inte har påverkat så mycket, men de har säkert påverkat enskilda individer. Jag har lärt mig mycket av hennes skriverier och även föreläsningar.

    För vart tusende droppe på sten kan man kanske förvänta sig att man få en person till som vaknar upp. Med det sagt, kämpa på alla ute i stugorna som kämpar för frihet och äganderätt.

    • Åke Sundström skriver:

     Den avslutande uppmaningen är vi naturligtvis överens om. I bästa fall kan då den naturliga processen påskyndas en aning, den som leder till att feltänkta, irrationella tankar förr eller senare ratas och dör.

 3. Göran skriver:

  För att inte bra skriva vad en tycker bör man göra lite slag i saken. En sådan är att uppmana företager att inte anställa människor som har gått på dessa s.k. genusskolor. Det skulle aldrig falla mig in att anställa någon som har gått på Globala gymnasiet i Stockholm eller på Södertörns Högskola. Personer som har valt att utbilda sig på någon av de skolorna visar upp ett synnerligen dåligt omdöme.

  Jag börjar faktiskt tycka att formell utbildning börjar bli en nackdel. Mer intressant med individer som utbildat sig på egen hand, som själva sökt upp de kunskaper de anser att de behöver. Som en person sade som läste till civilekonom: ”De flesta av mina kurskamrater har valt en lång utbildning för att söka jobb ska inträffa så sent som möjligt.” För övrigt ansåg samma person att utbildningen var helt bortkastad.

Kommentarer är stängda.