Nödvändig utbildning?

Jag såg följande betraktelse på nätet nyligen:
Den som har en examen i egyptologi får som regel inget jobb på de meriterna. För att få jobba inom fältet egyptologi tvingas vederbörande doktorera i ämnet. Därefter kan denne möjligen få jobb som universitetslärare i egyptologi, för att utbilda andra om egyptologi.

Tydligare kan inte universitetens pyramidspel med obehövd utbildning beskrivas. Träffande beskrivning av väldigt många universitetsutbildningar idag! Gäller naturligtvis även många gymnasieval. Det finns många andra utbildningar, kurser och inriktningar som inte har något jobb i målbilden när studenten klarat sina examina. Som genusvetenskap, mycket med social inriktning, en hel del språk, etc.

Man kunde önska att det även skulle gälla alla som utbildar sig om klimathotet, och det gör det till viss del, för de uppskrämda ungdomarna som vill rädda värden är på tok för många. Det finns några utbildningar som ännu ger jobb med god inkomst; ingenjör, läkare, tandläkare, jurist.

Ungdomarna är egentligen inte välkomna ut i arbetslivet, inte av politikerna, inte av facket. Detta trots allas försäkran att de är så välkomna och att det är så viktigt att de får en bra start i arbetslivet.

Om ni inte förstått det nya pensionssystemet så gäller det att börja jobba heltid helst direkt efter gymnasiet. Förklaringen är enkel, de pengar som först kommer in på pensionskontot är de som kommer få längst tid att avkasta vid normal utveckling på börsen. Vidareutbildning sker i det nya systemet bäst på jobbet eller kvällskurs, inte i ett flertal år med studielån på högskola.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Nödvändig utbildning?

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  All utbildning i dagen Sverige resulterar i tillverkade, skruvade SOCIALISTISKA propagandister, samhällsomstörtare och bidragsparasiter.
  Lyssna gärna på Josefin Jutas slutkläm i intervjun med Jan Blomgren och Lotta Gröning,https://www.epochtimes.se/Skattesloseri-med-Josefin-Utas

  • Göran skriver:

   Och alla dessa socialistiska propagandister vill inte ta ett eget ansvar för sitt eget liv utan vill att staten ska ansvara för dem. Starten är lika med andra personers plånböcker.

   Alla dessa djävla professorer med löjliga ämnesområden, som inte klara av något annat i livet än att vara löjliga.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Sorry för felstavning, Josefin Utas skall det vara.
  Apropå utbildning: Jätteslagsmålet mellan eritreaner i på Järvafältet behöver inte ha något ”med migrationspolitik att göra”. Det uppger Jonas Hinnfors, vänsteraktivist och professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet.

  Vad skall man säga?

  • Benny skriver:

   Läste om den här Jonas Hinnfors på Fria Tider! Vilket skämt till ”professor” han får ju Jerzy ”Snickesnacky” att framstå som helt seriös. Det finns tydligen grader av hur stor PK-idiot man kan vara? Göteborgs ”universitet” håller inte alls måttet och borde sättas under förvaltning eller helt enkelt läggas ner då det verkar finnas hur många stolpskott som helst på det ”universitetet”!

   • Göran skriver:

    Det roliga är att Jonas Hinnfors har rätt på ett sätt. Att det blir kaos har inte med själva begreppet invandring att göra. Där har han rätt. Det är så vänstern utnyttjar det hela, genom att jämföra med kaos i Sverige innan vi hade invandring.

    Rent praktiskt dock, så hade kaoset inte skett om dessa invandrare inte hade befunnit sig i Sverige och det är det som har betydelse och inte hur man vill ordbajsa det hela.

    Å andra sidan. Finns det någon anledning att bry sig om några invandrar ryker ihop? Bättre de pucklar på varandra i stället för att råna, misshandla eller våldta etnisk svenskar.

    • Benny skriver:

     Tyvärr så tar de resurser från sjukvården, polisen, rättsväsendet, socialen m m. Men visst bara de slår ihjäl varandra ordentligt så de inte belastar sjukvården så är det väl okej…

 3. Göran skriver:

  ”Om ni inte förstått det nya pensionssystemet…”

  Finns det överhuvud taget något som folket i Sverige har förstått?

  Se bara hur korkad Ulf Kristersson är. Han vill inte förarga muslimer genom koranbränning, samtidigt som han hänger upp en pride-flagga som lär förarga de flesta muslimer.

  Hur fasen kan vi ha en sådan korkad statsminister? Hur fasen kan medlemmar i moderaterna välja en sådan korkad person till partiledare? I och för sig. De är väl lika korkade hela bunten. Åtminstone kan man misstänka det.

  • Benny skriver:

   Kristersson är bara statsminister på pappret! M styrs fortfarande av Kalle och partistyrelsen. Batra var alltför egensinnig och måste därför ersättas av ett medgörligt mongo som Kristersson.

 4. Göran skriver:

  Jag kan inte se att det behövs någon statlig utbildning för i stor sett alla hantverksjobb. Alla dessa jobb kan ske i företag.

  Genom en lärlingsutbildning kan man uppnå, dels att företaget snabb får ett hum om utifall personen är lämplig för jobbet, dels att personen själv snabbt får en uppfattning om jobbet är lämpligt för denne.

  Att lura någon att gå en utbildning i 3 år eller fler år där personen sedan upptäcker att utbildningen inte var lämplig, är inte det cyniskt eller elakt?

  • tompas skriver:

   Om du menar gymnasieutbildning så är det ingen som luras att gå på gymnasiet eftersom det är en frivillig utbildningsform. En del hoppar av under första året då de inser att den sökta utbildningen inte passade dem. Lärlingsutbildning är bra men eleven behöver en grundutbildning och det är precis den som gymnasieskolan står för. Jag har arbetat som behörig gymnasielärare på gymnasiets fordonsprogram under 14 år efter att ha arbetat som fordonstekniker i 18 år så en viss insikt anser jag mig besitta då det gäller vad som krävs i utbildningsväg och vad som efterfrågas av verkstäderna både då det gäller fordonsprogrammet och övriga yrkesprogram.

 5. Pingback: Nödvändig utbildning? | ulsansblogg

Kommentarer är stängda.