Slask igen

När man skriver som jag, 5 dagar i veckan, så noterar man ett antal uppslag som man eventuellt tror att det kan bli något av. Men så kommer viktigare och mer aktuella saker emellan, eller bara något helt annat. Så till slut får man en nästan oöverblickbar slask av uppslag som man inser att man inte kommer att skriva om. Det är inte slask för att det är oviktigt eller dåligt, endast för att jag inte har tid och ork att skriva om det. Här kommer de som korta tips för den som är intresserad.

Kommissionen fuskar, VW fuskar inte
Volkswagen svarar att de följt de europeiska reglerna. Det är Kommissionen som kräver saker den inte har stöd för att kräva. Mer här och här.

Globaliseringens problem
Är globaliseringen ett problem? Vilka gör skillnad på globalisering och internationalisering? Gäller höger- vänsterskalan i denna debatt?

Endast för revolutioner?
Erica Chenowth är orolig för att sociala medier inte blir det verktyg för folkliga revolutioner som hon hoppats på.

Pokemon försenar bygge?
För att kunna hålla obehöriga borta från en byggarbetsplats tvingas byggherren be Pokemon flytta ett ”GO-center”.

Nya städer?
Regeringen vill eventuellt bygga helt nya städer, för att bygga bort bostadsbristen. Det har rests farhågor om att invandringspolitiken är ett sätt att via konkret omflyttning av människor byta ut delar av Sveriges befolkning. Är detta ett led i den politiken?
Utredaren Johan Edstav är bland annat styrelseordförande i Regionförbundet Uppsala län och ledamot i Mälardalsrådet. Så det är i närheten av Stockholm de nya städerna ska byggas. Behövs det fler städer i Stockholm?
Jo, just det, städerna ska vara hållbara också.

Clean Air Act
USAs naturvårdsverk, EPA, började 1970 med att upprätta en lista på ämnen som klassas som luftföroreningar. Denna lista förändras över tid. Koldioxid kom inte med förrän vis millennieskiftet när den blev bedömd som en växthusgas.

Vilse i detaljer
Christofer Fjellner tror att EU-kommissionen bildar kartell för att göra solceller dyrare och därmed även klimatomställningen

Progressiv framtid?
Kom alltid ihåg att ordet progressiv har en färgad politisk ton. ”Modernitet”, vänster, staten, reservat, med mera. Gällde på 1800-talet och gäller ännu.

Kevin Rudd om FNs framtid
Australiens socialistiske förre premiärminister tänker högt.

Jordbrukssubventioner
Avunden mot markägare och bönder sprids med glädje i brittisk press. Insikten om alternativ är närmast obefintlig.

Robotar
Kan människan överlämna ansvar till robotar? Kan vi svära oss fria? Kommer robotarna att ta bestämmande ifrån oss. Nu har utvecklingen kommit så långt att frågorna blivit relevanta.

På Soros lönelista
Vilka politiker och andra opinionsbildare är i Soros ficka?

Energibehovet löst
Energiomställning löses vid skrivbordet. I byråkraternas värld.

Western values
Finns det grundläggande och oeftergivliga västliga värderingar? Har vi en gemensam värdegrund?

Vindkraften gör världen fattigare
Australien lider ekonomiskt och samhälleligt av sin vindkraftssatsning.

Clinton Foundation
Insyn i the Clinton Foundation.

Chris Rossini
Chris Rossini hos Ron Paul reflekterar över demokrati och frihet.

Cash is King
När laglydiga medborgare blir kriminella för att de brukar kontanter.

Minimilöner
Är lagstadgade eller tvingande kollektivavtalade minimilöner skadliga för nationens ekonomi och medborgarnas frihet?

Hur klimathotet började
FNs beslut den 11 december 1987, 42/182, 42/184, 42/186 och 42/187, UN 43/53 bestämde klimathotet och dess organisation.

Naomi Oreskes
Vänsterikonen och historikern Naomi Oreskes förvanskar historien. Inte minst när hon tar sig an frågor långt utanför hennes kompetensområde, som klimatfrågor.

Greenpeace i domstol
Greenpeace kan man lita på, eller hur?

Stupid!
Hur suspekta särintressen lyckas lura både media, politiker och allmänhet. Roundup, det vill säga glyfosat, är bra för oss!

Krig mot islam?
Måste islam bekrigas? Är det i så fall självförsvar? Varför finns det militära vapen i franska moskéer?

Oljeavundsjukan
Hur räknar de som hävdar att EU och medlemsländerna subventionerar oljeanvändning? Är det för att klimathotsfanatikerna anser att ändamålen helgar medlen, även oärlig matematik?

Dansk jordbrukspolitik
Som jag skrev tidigare har den nya danska regeringen sparkat många gamla tabun på smalbenen. Nu kommer fler indikationer på hur de vill göra Danmark till ett föregångsland.

Oregon spårar – ur!
Det totalitära samhället försvaras med klimathotet.

Att rösta till sig andras pengar
Klimatavlat går till ”fattiga” EU-länder. Självklart tycker de som kan ta andras pengar utan att straffas, att de därmed också har rätt att göra det. Men måste vi betala?

Nya istiden
Om solcykler och temperaturer.

Risk och konsekvens
Amerikanska forskaren Dan Kahan har en del märkliga funderingar om det han kallar kulturell dumhet att inte lita på experter. Men när experterna uppenbart har fel eller deras förslag utgör ett hot, vad ska man göra då?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

19 svar på Slask igen

 1. Stefan Eriksson skriver:

  ”I have a Dream” som ett bevingat citat lyder. Men allvarligt talat och mycket ”hemligt” !

  När jag uppfunnit en diktafon som känner igen min röst och sätt att uttrycka saker och ting, av storleken som ett USB-minne, ja då skall här ”skrivas”.
  Vilket inferno, troligtvis kommer 7G inte att räcka utan att servrarna smälter ihop av trängseln på bloggarna.
  Man hinner inte allt man vill, men det är ändå bättre än motsatsen; man vill inte allt man skulle hinna.

  • Göran 2 skriver:

   Det går väl alltid att göra videos och ladda upp på Youtube. Eller göra podcast. Jag gillar att lyssna på podcast för att då kan jag göra något annat under tiden, såsom springa, promenera, köra bil, klippa gräsmattan, klyva ved, kratta löv, snickra, gräva och mycket mer.

   En podcast på 20-30 minuter är lagom tycker jag. Med det sagt att man inte behöver ha en ambition att fylla tid.

 2. Lars Mellblom skriver:

  Frågan om Glyfosat är väl nu avslutad, om Bayer tillåts köpa Monsantos kemikaliedivision. Jag har i många år hävdat att problemet med denna herbicid är Montsanto och inte produkten som sådan. I klassifieringen av potentiellt cancerframkallande ämnen rankas Glyfosat lägre än rökt korv.

  Däremot finns det all anledning att vid tillfälle ta upp ”det kontantlösa samhället”. Här i Frankrike diskuteras det livligt. Om nu med Trump klimathysterien kan tonas ner, är avskaffandet av kontanter det största hotet mot vår frihet.

  • Göran 2 skriver:

   Glyfosat orsakar mikrocefali.

   Det finns miljoner ämnen som kan orsaka cancer. Bäst skydd mot cancer är att ha ett friskt immunförsvar och att inte äta sådant som cancerceller lever på, t.ex. socker. Vi människor får cancer många gånger under våra liv och immunförsvaret klara av att bekämpa cancerceller om det inte är skadat och cancercellerna inte får sitt favoritbränsle.

   Lustigt nog älskar svensk sjukvård att ge cancerpatienter mat som sabbar immunförsvaret och göder cancercellerna.

   • mats skriver:

    Det hade jag inte hört förut, att glyfosat orsakar mikrocefali. Är det den nya skrämselsjukdomen? I så fall har jag en kandidat som jag tror orsakar fler förkrympta hjärnor, MSM.

    Ja, svensk sjukvård har ofta fel fokus. Nu vill de bestämma över min kost och min motion för att jag inte ska få diabetes 2. Nej jag har inte diabetes och värdena är bra. Men jag har ju nått en viss ålder där risken ökar.
    Och ju äldre jag blir, desto närmare döden kommer jag. Här gissar jag dock endast som amatör och jag har ingen personlig erfarenhet av saken heller. Men det verkar som om hög ålder är en stark riskfaktor för dödsfall.

    • Göran 2 skriver:

     Att glyfosat orsakar mikrocefali är kostaterat. Till och med UN medger det.

     Den nya skrämselsjukdomen är att man vill få det till att det är en fluga vid namn Zika som sprider mikrocefali men det finns inget samband med det.

     Kort och gott. När glyfosat orsakar mikrocefali så skyller man på Zikaflugan.

    • Göran 2 skriver:

     Mats! Diabetes slipper man om man struntar i kolhydrater. Man slipper även prostatacancer om man skippar kolhydraterna.

     Vad gäller prostatacancer triggas den i de flesta fallen av höga halter insulin i kroppen. Höga halter av insulin får man av kolhydrater.

     Det är inte så att åldern i sig ökar risken utan bara att hög ålder är längre exponering och att tiden då man har sabbat sin kropp har hållit på längre.

   • mats skriver:

    Har du någon trovärdig länk på det där om mikrocefali och glyfosat? Jag hittar inget på nätet.

    • Lars Mellblom skriver:

     Jag har också sökt lite på nätet. Uppgiften verkar ha kommit från Congreso Nacional de Pueblos Fumigados och har bl.a spritts av Russia Today. Om man söker på ”microcéphalie glyphosat” får man 1 050 000 träffar, varav de flesta på de första sidorna innehåller ordet hoax. Källan sägs vara densamma som påstod att tamponger impregnerade med glyfosat var orsaken till zikafallen i sydamerika.

     Ett stycke ur en engelsk version från Pueblos Fumigados rapport lyder såhär:

     Since the second half of 2014, the Brazilian Ministry of Health(5) stopped using temephos (an organophosphate agrotoxic to which Aedes larvae became resistant) as larvicide, massively incorporating the poison Pyroproxyfen, commercially known as Sumilarv and manufactured by Sumitomo Chemical, Japanese company associated with Monsanto in Latin America for marketing of pesticides to control “weeds”. (1,5).

     Liknande uppgifter kommer t.ex från bloggen ”Combat Monsanto”. Namnet talar för sig själv (http://combat-monsanto.org/spip.php?article712).

     Det är en hoax, som så många andra om Monsanto och inte värd att lägga tid på.

     Göran 2: Skulle du kunna upplysa oss om propotionerna mellan växternas egna insektsgifter och av människor tillverkade sådana, som återfinns i vår föda?

 3. dolf skriver:

  Känner igen problemet, jag har en lista på över 50 inlägg som väntar på att bli skrivna.

  • mats skriver:

   Vi är nog flera som har det ”sysselsättningsproblemet”. Hoppas att de som tipsar mig, inte tröttnar på att tipsa bara för att jag inte nappar på alla tips!

 4. Gunnar E skriver:

  Se där. Förbjud hög ålder.!!

 5. Thomas skriver:

  Jodå. Jordbrukspolitiken är en ständig huvudvärk. För politiker och byråkrater. Så och i vårt land. Livsmedelsstrategin tycks aldrig bli presenterad och det sägs bero på borgarnas invändningar mot detaljer i texten. Troligen blir det bara en upprepning av gamla dogmer medan danskarna insett att världsmarknaden kan aldrig betala vad vi behöver i vårt nordliga läge. Det räcker att producera för eget behov…. Resten av naturen kan användas till roligare saker än att köra traktor på. Det kommer även markägarna att inse. Har dansk politik ansett sedan länge då de insett verkligheten.

  Engelsmännen funderar nu rejält på hur de skall hantera sin livsmedelsförsörjning efter Brexit.
  Troligen blir det en fullständig anpassning till en internationell marknad. Så får det gå som det vill….

  I slutet av 1980-talet hade jag en NZ-bonde på besök några veckor. Vi resonerade mycket jordbruk. Avregleringen då drabbade inte honom alls – då han jobbade med eget kapital!
  Hur många svenska lantbrukare idag jobbar med eget kapital? 1-5%?? Eller färre….
  Så en total avreglering, liknande det som var tanken med spårbytet 1990, slår ut samtliga lantbrukare i dagens Sverige. De som var skuldsatta vid avregleringen på NZ förlorade sina gårdar den gången. De som då köpte billigt började som månskensbönder för att klara sig. Hur många skulle kunna klara sig som månskensbönder i dagens Sverige? Med vårt nuvarande skattetryck….
  Lösningen verkar enkel, men svaret blir komplicerat.

  • Göran 2 skriver:

   Jag läste en artikel i en engelsk skrift idag att att inställningen till bönder i England är sådan att de vill bli av med dem mer eller mindre. Sverige är inte ensamt i föraktet mot bönder.

  • Anders Rydén skriver:

   Jag är av den uppfattningen att börjar man med subventioner hamnar man förr eller senare i ett slags metastabilt läge.
   Där varje ny åtgärd eller justering riskerar att rasera systemet samtidigt som ingen ytterligare åtgärd också riskerar att rasera densamma.
   Jag antar att även vårt jordbruk har hamnat i en sådan situation.

 6. Samuel af Ugglas skriver:

  Apropå jordbrukssubventioner.
  Avunden mot markägare och bönder sprids med glädje i brittisk press.
  I Sverige är hyckleriet det mest utmärkande: Hjälp till behövande blir offentligt i Örkelljunga
  Äldre och funktionsnedsatta som får ekonomsikt stöd ur en stiftelse i Örkelljunga får vara beredda på att deras namn blir offentliga. ”Jag blir upprörd”, säger en före detta kommunpolitiker.
  Donald Almlöf, före detta kommunpolitiker (fd F numera SPI) och som tidigare varit engagerad i intresseföreningen för äldre- och funktionsnedsatta i Örkelljunga, reagerar skarpt.
  – Jag blir upprörd över att man dels målar ut en särskild grupp som har tillräckligt med personliga bekymmer ändå och som genom detta talar om för alla och en var att de fått ett särskilt stöd, säger han.
  Böndernas ersättning för ”felaktigt prissatta” leveranser är offentlig handling i Löfven/BATRA´s Sverige. (Arealbidrag och andra stöd)

 7. Samuel af Ugglas skriver:

  Många infallsvinklar från Mats, härligt. Här en synpunkt om vår livsmedelsproduktion apropå danska förhållanden..
  Det är svårt, näst intill omöjligt att bedöma hur den svenska livsmedelsproduktionen skall gå till i Sverige. Enligt den gällande socialistiska läran så skall svenska livsmedel levereras till svenska konsumenter ”näst intill gratis”.
  Redan på 1980 talet blev danska bönder förvarnade om att bas ingredienserna, spannmål, mjölk och kött skulle produceras till världsmarknadspriser om bonden skulle överleva. Men danska politiker har uppfattat att bönderna misshandlar man inte då de fortfarande utgör en viktig del i produktionen. Av den anledningen har man inte plundrat producenterna på skatter och avgifter i samma omfattning som totalt hänsynslösa socialister i Sverige gör.
  Återkommer till min ständiga fråga som ingen vågar ta i. Hur stor är statens kostnadsandel i en producerad livsmedelsenhet i bas ledet, dvs. hos lantbrukaren? Vad gör man på LRF för att förklara för svenska folket. Noll och inget. Häromdagen var det någon byråkratprofessor på SLU som ondgjorde sig över att 800.000ha mark inte var utnyttjade till bete för köttproduktion. Vad ger det för signaler?
  Den danska ”randzoneloven” som inte kommer att påtvingas danskt jordbruk var inget annat ett snaskigt socialistförsök att införa en svensk variant av ”allemansrätt” men det sätter den danska grundlagen stopp för än så länge.
  Man kränker och inskränker inte rättigheten att bruka och nyttja sin ägandes mark i samma omfattning som svenska socialister har tagit för vana och gör ohejdat. Det problemet kommer morgondagens socialister förmodligen inte våga röra vid utan springa med svansen mellan benen och överlåta till någon annan att städa upp.

Kommentarer är stängda.