November 2011

Sedan millenieskiftet har USA:s och Västeuropas energiförbrukning legat konstant, medan Kinas har gått upp med 150%. Vårt av klimatförändringsskräck konstgjorda och skattedrivna prisrally på energi och därmed sammanhängande produktions- och konsumtionsminskning har sålunda spelat Kina i händerna på mer än ett sätt.

Polarforskare och WWF tar skeden i vacker hand och erkänner att vi kanske inte ska se musealt på naturen och ekosystemens sammansättning vid en förändring i klimatet. Tom Arnbom WWF bland annat i SVT Vetenskapens värld. Men de är inte beredda att erkänna att klimathotet egentligen inte är ett hot. Att en eventuell klimatförändring är en möjlighet i minst lika hög grad.

Det rapporteras att unga män i parförhållanden blir allt mer jämställda eftersom de tar mer ansvar för hemmet. Det bör rimligtvis betyda att även kvinnorna blir mer jämställda, eftersom deras andel av hemarbete logiskt sett bör minska i samma omfattning. Men kvinnors ökade jämställdhet hör man inget om. Om det inte räknas på det viset måste jag tolka uttrycket ”jämställdhet” som en stämpel kvinnor har rätt att sätta på män. Beror det på att kvinnor har tolkningsföreträde på vad som är jämställt? Det skulle betyda att jämställdhet är det yttersta beviset på ojämlikhet i det demokratiska Sverige.

Det ljusnar vid horisonten. Nu har tf LRF-ordförande i Dalarna, Martin Moraeus, sett ljuset och skrivit en klimatkritisk insändare i klimatsmarta LRF:s husorgan Land lantbruk. Glädjande nog tog de in den, med rubriken, Klimatfrågan – ett fantastiskt multiverktyg.

Nu har Västra Götalands läns landsting beslutat införa generellt film- och fotoförbud, inte för att skydda patienternas integritet. Nej, det är för att inte patienterna ska kunna dokumentera missförhållanden i vården, felbehandlingar och annat för personalen obehagligt. Inte ens ett foto på den nyfödda på BB är tillåtet.
Tydligare kan väl inte behovet av stärkta patienträttigheter inte illustreras.

Sedan 2009 har SVT finansierat produktionen av en TV-serie som ska vara klar att sändas till hösten 2012. Den görs av Bengt Jonsson på http://www.sebrafilm.se/ i Värmland. Ämnet? Hur skogen ska rädda planeten undan växthuseffekten och klimatförädnringar, så klart. Inte underligt att SVT inte någon gång släpper fram ett skeptiskt påpekande. Det skulle ju äventyra hela den dyra satsningen.
Programserien på 3×55 minuter planeras att sändas på SVT Kunskapskanalen hösten 2012. Medfinansiär är http://www.globalkunskap.se/ till sina sponsorer räknar de socialdemokraterna och miljöpartiet, men inga andra partier finns redovisade.
Opartiskt? Sanningssökande?

Djurrättssakivister framställer sig själva som moralens väktare i vår samvaro med djuren. Men när moralens väktare förordar våld som argumentationsteknik, då är det något som är konstigt.

Birger Schlaug tycker att det är bättre med kommunistisk diktatur för att rädda klimatet än att ta reda på sanningen om det påstådda klimathotet. Avslöjande för den gröna ideologin.

Hushållningssällskapet i Skaraborg anmäler sig som kandidat till nästa Förvillarpris. Nu har de tubbat några kommunalråd att tävla om vem som kan leva mest klimatsmart i en vecka.

Vid hundradagarsminnet av Utöya sitter Mona Sahlin i TV-soffan och pratar om hatrörelsen. Hon inkluderar även partier i Sveriges riksdag och i princip allt och alla till höger om henne. Men hon glömmer sorgfälligt hatrörelser till vänster, som Attac, militanta veganer, SNF, WWF, Greenpeace, djurens rätt, mfl. Borde jag inkludera s, v och mp för att motsvara Sahlins svepande anklagelser?

Elever från folkhögskolorna Färnebo, Sörängen, Valla och Vimmerby har protesterat på Sergels torg mot att regeringen gör för lite för klimatet. De dansade storm och regn samt formade bokstäverna SOS. Sorgligt att inte vuxet folk kan tänka bättre själva och tydligen inte får bättre upplysning på lärosätet.

Det här inlägget postades i Korta kommentarer och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.