Maktens gröna sock puppets

Vilken är den makt som styr Sverige via gröna sock puppets? Visst är det trevligt för dockmästaren att ha en kasperdocka som samtalspartner när man ska styra. Men med endast en docka att tala med blir man så lätt avslöjad. Bättre då med flera, som kan säga olika saker vid rätt tillfällen. Så att det inte blir lika uppenbart att man avser att lura ”all of the people all of the time.”

Greenpeace började som en aktivistorganisation med önskan om att förbättra miljön i världen. Miljöterrorister med goda avsikter om man så vill. Men ganska snart insåg en del av dem att det var en bra affärsidé. Man kan inte bli medlem och inte välja sina representanter. Det går aldrig ut en allmän inbjudan till samtliga medlemmar när det är någon aktivitet på gång. Man blir endast invald på rekommendation. Det enda man kan göra för dem är att ge bidrag eller betala avlat. En av de politiska aktivisterna är förre EU-kommissionären Margot Wallström som under sin tid som svensk minister seglade med GP mot fransk kärnvapentest och greps. En annan är förre centerledaren Lennart Daléus, som var verkställande direktör för GP i sex år.

WWF:s svenska avdelning ger inte medlemmarna något inflytande på ledningen. Kungen och Kronprinsessan Victoria fungerar som hedersordförande. Styrelsen utses av ett råd, sammansatt av representanter för organisationer (många företagstoppar) och myndigheter.

SNF är den enda av dessa sock puppets som också är en gräsrotsorganisation. Men den är mycket mer beroende av statsbidrag än av medlemsavgifterna för sin ekonomi. Så vem är det som bestämmer? Follow the money är en god regel.

Jordens vänner anser att det är socialt ansvarigt att bekämpa privat ägande. Behöver man säga mer? Jo, kanske, de uppger själva att de är världens största demokratiska miljöorganisation. Nu blev det riktigt skrämande.

LRF, de gröna näringarnas flaggskepp, har gått från att vara en bonde och landsbygdsorganisation till att bli en bidragsförhandlare. Man har idag en stor stab akademiskt utbildade tjänstemän, många utan egentlig vare sig landsbygds eller lantbruksanknytning. Dessa tjänstemän har i allt väsentligt samma bakgrund och utbildning som tjänstemännen hos myndigheterna. Intressegemenskapen är större mellan tjänstemännen än till dem de företräder. Framför allt engagemanget i ”klimatåtgärder” är mycket tvivelaktigt.

Jägareförbundet har gått från att vara adelns viltvårdsorganisation för en ansvarsfull och långsiktig förvaltning som ger minnesvärda jaktupplevelser, till att vara de marklösa jägarnas maktredskap. Att det dessutom blivit en äkta sock puppet märktes extremt tydligt när socialdemokraternas tidigare partisekreterare Bo Toresson blev förbundets ordförande.

APU är en fritidsorganisation för poliser i Uppland – Stockholm, som på senare tid expanderat ut i landet med en mycket aggressiv framtoning. Deras är intresseområde är att skydda frilevande varg, främst Rialavargen. De har trakasserat jaktlag och privatpersoner, försökt skrämmas med polislegitimation och tjänstevapen. De visar ingen respekt för privat äganderätt, något som poliser faktiskt har en skyldighet att skydda. Inför polisens chefsjurist Jan Nyrén har de uppgett att de bara är naturintresserade poliser som vistas i naturen tillsammans. Han har därefter bedömt deras fritidsorganisation som förenlig med arbetet som polis.
Denna organisation ger mycket obehagliga associationer till utomparlamentariska grupper som i det tidiga 1900-talets Europa agerade med myndigheternas goda minne.

Samtliga dessa organisationer är skickliga desinformatörer. Det är faktiskt en del av deras affärsidé, för att genomdriva sin vilja, sitt särintresse på hela befolkningen.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Maktens gröna sock puppets

 1. allemand skriver:

  Det nya Sverige, där poliser ses motarbeta landets egna medborgare och ger landets nya analfabetiska elit uppbackning.

 2. Niklas skriver:

  SNF-ordföranden Mikael Karlsson var en tid ordförande i Ultuna Miljögrupp, som är/var en lokalavdelning till Jordens vänner.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Skrämmande läsning helt igenom och det får ses som en konsekvens av landsbygden avfolkning och tragedien är att hämndlystenheten känner inga gränser!
  Utmärkt sammanfattning, tack Mats!

Kommentarer är stängda.