Använd inte appen!

Det finns nu en samtyckesapp att använda inför sexuell kontakt. Den är lanserad av en feministisk advokatfirma. Använd INTE den! Advokaterna anser naturligtvis att det är jättebra att använda appen, varför säger jag då nej?

Samtyckesappen bekräftar din närvaro, tid och plats samt din avsikt. Men den tar inte hänsyn till att motparten fem sekunder efter att du signerat i appen ändrar sig och inte vill ha sex. Blir du sedan anmäld för våldtäkt efteråt är det inte mycket du kan neka till.

Den signerade appen är ju som jag noterat ovan beviset på allt utom att det förekommit sexuell aktivitet eller våldtäkt. Vem litar på att svenska domstolar noterar sådana detaljer och väger in vad som faktiskt är bevis på våldtäkt och vad som bara är förberedelser till lagligt tillåten aktivitet?

För visst är du skyldig till våldtäkt? Säg som det är, trots ett uttalat nej kunde du inte hejda dig, du betraktade signeringen i appen som ett bindande avtal. Men se det är det inte alls!

Nej, som jag ser det ökar appen rättsosäkerheten för den som signerar den.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Använd inte appen!

 1. Göran skriver:

  Jag ser det mer som att samtycke underlättar sexuella övergrepp. Det blir svårare att hävda ett nej efter att du har sagt ja. Juridiskt har ett muntligt avtal högre dignitet än ett skriftligt avtal. Problemet är bara att muntliga avtal är svårare att bevisa än ett skriftligt.

  Så nu finns det ett skriftligt avtal vid t.ex. en våldtäkt – eftersom det alltid går att tvinga någon att signera ett avtal – vilket ska sättas mot ett svårbevisat muntligt avbrytande av avtalet.

  Det ska bli intressant att läsa hur domstolarna kommer att resonera runt detta. Tidigare måste t.ex. ett våldtäktsoffer bevisa att denna inte har sagt ja eller har agerat på ett ja-sägande sätt. Nu kommer det att finnas ett skriftligt ja och situationen blir ännu svårare att bevisa.

  Jag har dock inte läst lagen, så det kanske finns mekanismer mot mitt resonemang ovan.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Var har mannen i det svenska folket tagit vägen?
  Lämnat vägen öppen för främmande levnadsregler som knappast är svenska.

  • mats skriver:

   jag tror det är tänkt att två parter ska signera appen. Båda ska ju ge samtycke!
   Om det sedan är heterosexuellt eller homosexuellt utbyte parterna ägnar sig åt spelar enligt lagen ingen roll.

 3. oppti skriver:

  Jag vill ,jag vill, jag vill inte längre.
  Våldtäkt enligt lagen, brist på samtycke enligt mig.
  Sam-lagen bör vara skyddade från dessa känslostyrda lagtolkningar.

  • mats skriver:

   Ja, risken är ju att juridiken förlänger ”ångerveckan” till att även omfatta tiden efter fullbordat samlag med vad man trodde var samtycke.

 4. Gunnar Littmarck skriver:

  Givetvis använder inte människor med någon form av intellektuellt värde denna app.
  Egentligen bygger dagens svenska skattefinansierade feminism på ett antal felsyner.
  Inte det minsta kontroversiellt (fast dagens svenska offentlighet vägrar belysa det) att IQ-kurvan är mer hoptryckt för kvinnor. Ingen feminist utvecklar orsaken till att varken kvinnor eller afrikaner någonsin varit stormästare ens i schack. Det tokländer som Sverige borde satsa på är de män som är grovt överrepresenterade i den lägsta kvantilen, inte bara fylla den med utomvästliga invandrare och påstå att det beror på diskriminering,

  Jag tänker rösta på AFS för de är det enda parti som på allvar vill flytta tillbaka makten till folket, visst de har en del felsyner och saknar kompetens på viktiga områden, men kanske de införskaffat det till nästa val?

  • Göran skriver:

   AfS saknar kompetens på vissa områden? Hur står det till med kompetensen i de andra partierna? Jag trycker att det skramlar ganska tomt.

   En sak vet vi med säkerhet. Röstar vi på något parti i riksdagen blir det samma skräp som vi tidigare har haft och det blir ännu skräpigare.

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  Oavsett om AfS eller SD så måste vi ett stopp på krimminaliseringen av medborgaren.
  Uteblivna socialistiska kränkningar och förnedring kan tyda på det!
  Löfven har tydligen fri tillgång och support av SR/SVT medsina floskelpropagamda. För en stund sedan fick han vika ut sig om kriminaliteten i SR P1. Efter en längre utläggning frågade reportern en profet emeritus från Uppsala om innehållet i Löfvens löften till svenska folket. Paus!
  ”Sa han nått”?

Kommentarer är stängda.