Xenofobi, kvinnohat och vuxenmobbing

Låt oss vara ärliga, Sverige är fullt av främlingsmotstånd eller xenofobi. Då menar jag inte mot svartskallar eller snedögda personer. Sverige är fullt av främlingsmotstånd mot infödda svenskar från en annan socken än den egna. Det är svårt att som vuxen komma in i gemenskapen på en ny ort och få nya vänner, nya arbetskamrater och affärsbekanta. Detta motstånd känner naturligtvis även invandrare från andra länder av. Ofta antar de att det beror på att de själva ser annorlunda ut och talar anorlunda än svenskarna. Men då ser de inte att det är svenskarna själva som har problem med sin omvärlds- och inomvärldsuppfattning. Svenskarna är inte rasister, svenskarna är obekväma med alla främlingar, de är xenofoba. Vi är inte de enda i världen som är det, men i svensk debatt är det tyst om den inhemska xenofobin och allt fokus ligger på eventuell aversion mot invandrare.

När jag var ung var sex något som bejakades och ansågs naturligt och befriande. Sedan hände något som jag inte riktigt kan förklara, kanske var det HIV, kanske var det feminismens krav på tolkningsföreträde. I vart fall blev nakenhet och sex stigmatiserande. Män och vår sexualitet blev till fula gubbar. Konst med lite hud blev ”spekulativt” och nedvärderande, eller ”porr”. Nu lanserar popgruppen Ansiktet sin nya skiva med flera musikvideos där pojkarna uppträder med bar överkropp och det anses vågat och utmanande mot könsstereotyper. Mycket märkligt, hur många idrottsmän har man inte sett under alla dessa år med bar överkropp utan att någon reagerat? Andra manliga artister åker land och rike runt med Ladies Night. Det är uppskattat bland damerna. Men i alla andra sammanhang har lättklädda män fulats ut av en feministisk talkör med eget facit på anständighet. Är det demokratiskt och jämställt?

I Danmark går en TV-serie där en liten panel sitter och bedömmer nakna kroppar ur ett poetiskt eller konstnärligt perspektiv. Svensk PK förfasar sig. Den danska långfilmen Jakten tar upp frågan om falska beskyllningar om pedofili, hur det påverkar samhället, hur det gör offer av oskyldigt utpekade, hur det förminskar det civila samhället. Danskarna vågar hantera svåra frågor. Svenskarna vågar bara vara PK utan ryggrad.

Nu har vi åter ett förbud mot tidelag. Problemet måste vara extremt litet jämfört med andra samhällsproblem. Men här finns en högljudd djurskyddslobby som inte vill att någon ska kunna äga djur utan att misstänkas för djurplågeri. Här finns en kader yrkesfeminister som vill kunna misstänkliggöra män och deras sexualitet i alla sammanhang. De talar gärna om kvinnohat i tid och otid, men jag ser mest kvinnor som hatar män. Kvinnor som hatar män av xenofoba skäl? Det finns nästan inga män inom barnomsorgen. Rädsla för pedofilianklagelser skrämmer bort många goda kandidater. Kommer vi inom några år att lida brist på manliga djurskötare?

Vuxenmobbing har varit ett samtalsämne i några år. Förra veckan var det en liten topp igen. Allt detta jag nämnt handlar om olika former av vuxenmobbing. Det finns naturligtvis individer med brister i hänsyn och moral som mobbar sin omgivning. Men när man tittar på de här frågorna känns det som om det även finns en orkestrerad vuxenmobbing, mot män och mäns sexualitet. Någon försöker skriva om samhällsfördraget utan att väcka protester. Ingår det i jämställdhetsmålen eller är det bara målen som gör det osynligt? Var finns en avklädd Per Oscarsson när man behöver honom?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Jämlikhet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Xenofobi, kvinnohat och vuxenmobbing

 1. Thomas skriver:

  Jag gick en kortkurs inom Omvårdnadsprogrammet. Så jag är Undersköter(are, alternativt -erska)?
  (jag har ju snopp!)…
  Kände för att hjälpa min medmänniska…
  Du, empati som ju skall vara medfött…
  Nåväl, man kan inte bara välja när man som femtioåring byter karrriär…
  Så jag hamnade på ett ställe för multihandikappade barn.
  Efter en kort tid så insåg jag att personalen undrade vad jag var för en ”ful” typ…
  Så jag backade ur..
  Har varit rörläggare i fem år, ett hederligt manligt jobb..
  Inga jävla intriger utan rakt på, ett problem uppstår och vi fixar det..
  Låt käringarna hålls med sin skit.

  • mats skriver:

   Tråkigt att höra, men inte oväntat.
   Det känns som om extremfeminismen legat i beredskapsläge medan Nyamko Sabuni var jämställdhetsminister. Hon förklarade ju tydligt att hon inte var feminist. Den nya jämställdhetsministern sa det första hon sa att hon minsann var feminist, i en triumferande ton. Nu illfänas extremfeministerna på alla håll och kanter igen.

 2. Anders38 skriver:

  OT Mats, men nu väger Greider in om markägarna på Newsmill. Kan en skogsägare vara ansvarig minister för samma frågor tycks han undra. Jag undrar: Kan Djurens rätt- och SNF-aktivister vara ansvariga för djurskyddskontroller och skogsvårdsinspektioner? Kan socialister vara med och bestämma om våra grundläggande friheter…?

  • mats skriver:

   Det var väl inte så mycket OT, snarare mitt i prick!

   • Thomas skriver:

    Hoppas Eskil inte fegar utan hans kvinna knuffar honom framför sig, så han tar i frågan , för det var några gamla stormfällen som halkade med vid en avverkning..

 3. Magnus skriver:

  Citat
  Men här finns en högljudd djurskyddslobby som inte vill att någon ska kunna äga djur utan att misstänkas för djurplågeri. Här finns en kader yrkesfeminister som vill kunna misstänkliggöra män och deras sexualitet i alla sammanhang. De talar gärna om kvinnohat i tid och otid, men jag ser mest kvinnor som hatar män. Kvinnor som hatar män av xenofoba skäl? Det finns nästan inga män inom barnomsorgen. Rädsla för pedofilianklagelser skrämmer bort många goda kandidater. Kommer vi inom några år att lida brist på manliga djurskötare?

  Du är tamejfan halmgubbemannen själv.

  Kan du vänligen gå in på Ny Teknik och svara på min fråga som jag ställde om vilka som ställer KRAV på att ALLA skall cykla.

  Vet du vad, jag tror att du är en sån som vräker ur dig saker som du vet att är skit bara för att du tycker det låter bra. Får du mothugg så tystnar du en liten stund och sen fortsätter du med samma svada som om ingenting har hänt.

  Vet du vad Mats, jag tror att du är en sådan som vräker ur dig saker som passar din uppfattning utan att överhuvud taget tänka efter, alternativt så vet du att det du säger är skit, men säger det ändå för att det låter bra för de åskådare som du själv anser vara mindre begåvade nyttiga idioter.

  Du ju svara på hur du kom fram till att i framtiden ”inte någon skall kunna äga djur utan att misstänkas för djurplågeri”

  Mats, du är en Big Mouth. Väx upp för fan!

  Epostadressen nere är fejk. Jag är verklig. Kommer du att låta det här stå kvar?

  • mats skriver:

   Hej Magnus, ledsen att ditt inlägg fastnade i spamfiltret, dessutom utan att det syntes på två dagar. Jag förstår för lite om datorer för att begripa varför.
   Du har ett märkligt sätt att citera mig, genom att blanda in din egen text i citatet.
   Jag kanske var otydlig eller du har missförstått. Jag påstår inte att kvinnor hatar män av xenofoba skäl, men nu när du säger det så, kvinnor förstår sig inte så bra på män och vice versa. Så visst kan det finnas ett inslag rädsla för det okända inblandat.
   Vad som dock var min poäng var att feministerna lägger både ett påstått kvinnohat och en påstådd xenofobi (två separata saker som de buntar ihop) männen till last. De använder dessutom det fula knepet att påstå att de män som protesterar mot att bli tillvitade dessa åsikter är just de som är mest skyldiga. Ohederligt är bara förnamnet.

   När du ändå är här kan jag passa på att svara om cykling. Cykellobbyn påstår att alla KAN cykla och underförstått att därför alla är skyldiga att cykla för att rädda miljön och av allehanda andra politiska skäl som jag inte köper.
   Jag hänger inte kvar i kommentarstrådar i evighet efter att de verkar ha avsomnat. Särskilt inte sådana där man inte får avisering om nya inlägg.

   Som du ser tolererar jag mothugg. När du skickar flera inlägg direkt på varandra tror WP att det är spam. Filtret är inställt så att jag måste godkänna varje kommentators första inlägg och om det är mer än en länk i inlägget. Kan vara bra för alla att veta.

   Du som är så verklig Magnus, heter du något mer än bara ”den store”?

Kommentarer är stängda.