Nu förstör de Falsterbonäset

Klimatalarmisterna har länge oroat sig för att Falsterbonäset ska översvämmas vid en kommande havsnivåhöjning. Havsnivåforskare som Nils-Axel Mörner har dömt ut påståendena som nonsens. Geologer kan bekräfta att näset ser ut som det gör för att det står i ständigt kontakt med havet och dess krafter, inte trots.


Nu tänker man sig dock inleda arbetet med att bygg en två mil lång vall mot havet för att skydda näset mot de krafter som skapat det. För säkerhets skull ifall havet skulle stiga någon gång i framtiden. Detta trots att en havsnivåhöjning med säkerhet skulle gå så långsamt att man med god marginal skulle hinna med och bygga vallen då. Fast då kanske man har tillgång till dieseldrivna lastbilar och schaktmaskiner.


Fastighetsägarna med strandtomt längs näset riskerar att få sin havsutsikt förstörd. Är det den verkliga orsaken till brådskan med att bygga vallen? Att förstöra en av de egenskaper som gör dessa fastigheter högt prissatta och alltså endast tillgängliga för personer med god ekonomi. Jantelagen verkar på alla sätt och vis genom klimathysterin, mot fastighetsägare, fordonsägare, företagare och andra som är fria och självgående i kraft av sin ekonomi. Den totalitära staten ska fösa in dem alla under sitt byråkratiska paraply.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Nu förstör de Falsterbonäset

 1. Dandersan skriver:

  Mats -du nämner Nils-Axel Mörner, han gick bort i veckan som gick.
  En person som saknas oss.
  Han var för ung för att uppleva den havsnivå som skulle kunna motivera en vall vid Falsterbonäset.
  Det var på 1800 talet som havet var rekordhögt under ett tillfälle.
  Det kan komma igen eftersom det var en naturkatastrof och sådana kan man inte alltid hindra, bara mildra.

  • Mats Jangdal skriver:

   Det var tråkigt att höra om Niklas.
   Är det därför hans e-post har drabbats av något slags virus och spammat min inkorg senaste veckan tro?
   https://en.wikipedia.org/wiki/Nils-Axel_M%C3%B6rner

   • Dandersan skriver:

    Mörner sörjs på WUWT där okända sidor lyfts fram. Bland annat hans slagrutestudier , något som högskolans övriga lärare kritiserade honom för. Han hade kanske den känslighet som krävs eller en kontakt uppåt. något som kanske förklarar mailen?
    Lyssnade igenom en av hans föredrag som hölls för ett år sen (se Klimatinitiativet). Han var spännande och väldigt påläst. Inte alltid så kristallklar att följa , man fick skärpa sig, men han landade alltid på fötterna! Han saknas oss!

    • Mats Jangdal skriver:

     Alarmisterna håller hans slagruteintresse emot honom. Men typiskt för en äkta forskare är nyfikenhet och vilja att förstå.
     Har ju träffat Niklas några gånger och talat med honomett flertal gånger. Intensiv och krävande som talare, vände sig till dem kapacitet och vilja att förstå. Han var flitig med att skicka mig länkar och klipp.
     Han kommer att bli saknad.

 2. Göran skriver:

  Den där vallen ska även finansieras med pensionspengar. Har ni hört något så korkat. Vad blir det för avkastning till pensionärerna på en vall? Det är det som kallas för grön ekonomi, eller?

  Vill de ha en vall där, då får de som kanske drabbas av stigande havsnivåer finansiera den själva och bygga den själva.

  Det blir kanske en speciell vall-skatt för de som bor där.

  Ni kommer nog att få se en massa totalt onödiga gröna projekt som kommer att verkställas i desperata försök från staten och kommuner att frisera arbetslöshetssiffrorna.

  De flesta som bor där tror säkert på mänskligt påverkad klimatkris, så får de nu sin utsikt förstörd, så bara lagom åt dem. Bara synd om de enstaka individer där som har kvar sina hjärnceller.

  Och har jag inte helt fel, så är det väl så att Falsterbonäset både ökar i yta och i höjd?

  • Mats Jangdal skriver:

   Falsterbonäset klarar sig bra på egen hand. Risken är stor att det förändras i negativ riktning om man gör stora ingrepp i belastning, strömningsförändringar för vind och vatten etc.

   Vi måste börja få med oss människor som drabbas av klimatåtgärderna och demonstrera på gator och torg. Skåningar till Malmö för att demonstrera mot falsterbovallen, vindkraft, etc. Göteborgare och stockholmare mot trängselskatt och andra dumheter. Alla anledningar vi kan finna för att demonstrera och protestera måste tillvaratas!

  • Jan Andersson skriver:

   Det är samma enkla tankegångar som låg/ligger bakom Maldivernas snara hädanfärd. Att havsströmmmarna kastat upp både Falsterbonäset och Maldiverna kan ett barn se.

 3. Larsson skriver:

  Det demonstreras varje Söndag på mynttorget i Stockholm .

  • Mats Jangdal skriver:

   Är klimatbluffen ett av ämnena då?
   Mycket bra i så fall!

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Har haft ”Näset” som arbetsplats under tre år. Där fanns miljögalningar som hela tiden irriterade skötseln av alla golfbanorna hejdlöst med anmälningar mot alla upptänkliga situationer.
  T.ex. var det fullständigt otänkbart att reglera vattenstånden vid högvatten i ”flommarna” (nnanhavaen). Nu måste galningarna fått ändrat fokus?

  • Stefan Eriksson skriver:

   Det krånglar med kommentators-funktionen Mats.
   Dagens inlägg om ”Hybrisprojektet” i Luleå, medger ingen kommentar.
   Eller är det bara jag (min PC) som krånglar?

   ”Rubriken kommentera” kommer upp, men där finns ingen möjlighet att infoga text.

   Vi hörs!

  • Jan Andersson skriver:

   Om du är ensam, och de är två, så har de rätt. Ren sovjetkommunism, där en wnsam person aldrig kan ha rätt om kollektivet anser annorlunda.

 5. Larsson skriver:

  Klimatbluffen är en av huvudämnena för demonstrationerna på mynttorget .. Vi står där med bl a våra CO2-livets gas knappar som vi fått från Klimatsans . Några håller också tal .

Kommentarer är stängda.