Lögnarnas marknad

I krig kan man välja mellan två sidor, antingen fredens eller krigets. Den som väljer krigets kan inte frigöra sig från att man ger stöd för båda sidors destruktiva agerande. Den surrar sig vid masten för propaganda som enögt pläderar för fortsatt krig.

Den som däremot väljer freden, tar avstånd från krigets lögner och propaganda, oavsett vilken sida den kommer ifrån. Fred gör det möjligt umgås med alla. Kriget väljer sitt eget umgänge, hatet blir dess vägvisare. Där är det alldeles för många som idag har hamnat på grund av lögner, osanningar och propaganda. I viss mån kan vi kalla det långvarig indoktrinering, även den i vissa aspekter inte pågått särskilt länge. Men metoden att ljuga och få medhåll av sådana som verkar trovärdiga är gammal.

Politikerna ljuger sönder våra demokratier; om oljan, EU, klimatet, FN, IPCC, Estonia, biologiska mångfalden, immigrationen, Trump, islam, kriminaliteten, covid, mRNA-”vaccinet”, kriget, Nato, Ukraina, Ryssland, mm. Jag kan förstå att man med erfarenhet av oljekriserna och flygplanskapningarna på 70-talet ville komma bort från beroendet av oberäkneliga och skurkaktiga oljeshejker i muslimska länder.

Men politikerna vågade inte säga det rent ut, i rädsla för vad dessa shejker skulle ta sig till. Istället konstruerade man lögnen om klimathotet. Därefter har man fortsatt ljuga i fråga efter fråga. Sanningen har nu blivit det politikerna i västs demokratier fruktar mest av allt. För det skulle blotta och riva sönder hela väven av lögner.

Svensk demokrati är konstruerad så att den inbjuder till korruption och total dominans av det parti som först sätter sin prägel på statsapparaten.
Vi skulle behöva ändra systemet bort från alla partistrukturer, till att istället ha personval till alla poster och att dessa valda personer ska vara direkt styrande, ministerstyre om man så vill.

Problemen är inte begränsade till Sverige, de genomsyrar i princip alla västerländska demokratier. Att manifestationer för fred, med deltagande av flera kända politiker och artister i såväl Washington DC som i München är inget MSM tycker är värt att berätta om. Istället buntar Säpo och andra ”observatörer” ihop alla som har synpunkter på den rådande ordningen till säkerhetshot, oavsett vad eller ur vilket perspektiv de har synpunkter på det rådande tillståndet.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Lögnarnas marknad

 1. Göran skriver:

  Senaste rapporten från SÄPO har definitivt förvandlat den myndigheten till en pajasmyndighet.

  Det politiska system vi har i Sverige idag är ett dysfunktionellt system. Sedan spelar det ingen som helst roll vad det kallas för.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Ulf Kristersson lär offentligt ha uttalat; ”Ukraina måste vinna kriget”.
  Det säger bara en krigshök som försöker få med Sverige i NATO och bryta Sveriges 209 åriga fredsperiod.
  Som jag frågat många gånger på ”frihetsportalen”, vem fråntog svenska FOLKET rätten att sparka korrupta tjänstemän och politiker? Vi är inte betjänta av att ha PARTIGÄNGARE som skall tillsätta knapptryckare i den s k ”riksdagen” som dessutom har allt för många möjlighet att trycka på fel knapp och genom att leva ett liv i sus och dus på andras bekostnad.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Läsvärd artikel.
  https://www.nyatider.nu/vem-tror-de-att-de-lurar/

 4. Glenn skriver:

  Demokrati , den offentliga makten skall utgå från folket..
  I stort sett samtliga västländers ledare agerar dock i en agenda som rövknullar sina medborgare fullständigt just nu.

  Man bryr sig inte om avvikande åsikter då media på ett vidrigt sätt är maktens instrument och kraftigt underraporterar olika sanningar – och folken går på det.
  Distraktioner , distraktioner. Våra toppolitiker är puppets och borde ….. välj själv.
  Dom agerar iallafall inte för dig och mig. Det blir en guppig resa.

  Hjärntvättningen fungerar. När svensken tiger och blundar – då gör eliten som dom vill . Step by step. Lag på lag, skatt på skatt, gärna polarisering i samhället också. Skapa fear för allt.

  Jag möter ytterst få som har vaknat och ens har en åsikt. På typiskt svensk maner är man tyst och ser på bonde söker fru eller toktittar på sport, eller kanske designar sitt nya tänkta kök , allt medan våra ” toppledare” snärjer oss sakta men säkert.

  Inom några år är vi förmodligen inne i ett allt mer totalitärt system. Kriget som eskalerar ,ny pandemi, kommande climate lockdown, återigen vacccineringspass och förmodligen digital valuta. Härlig framtid. Och vem tror på lägre inflation , lägre räntor. Sorry , kommer inte att hända. FED kommer att till varje pris förvara dollarn oavsett vad som sker och vem som får lida , än högre ränta. ( som inte hjälper). Detta slutar illa för många av oss. Neocons har lag ut kursen. Håll i hatten.

  • Benny skriver:

   Ja, det är dit det är på väg! Tyvärr är det så att säger man allt detta till folk är man ”konspirationsteoretiker” eller ”Putinist” eller något ännu värre! Det sägs att CIA:s kampanj operation ”Mockingjay” som gick ut på att ta kontroll över media i västvärlden startade i mitten av 1970-talet och var ett långsiktigt projekt. Man började märka likriktningen av MSM på riktigt ca 2000 och den testades ordentligt 9/11 och visade sig fungera till 90% redan då!

 5. Jan Andersson skriver:

  Klok och sannolik analys av västvärldens pågående förminskning i världssamfundet!

  Men om vi hade tt bestämma själva och önskat oss oberoende från Mellanösterns olja så finns det alldeles tillräckligt att köpa från Norge och även från Ryssland.

  Man fick nyligen en stark känsla av att krigshökarna i Sverige såg Erdogans protest mot ett svenskt NATO-medlemskap som en skänk från ovan eftersom han skulle vara tvungen att ta tillbaka den snart (kanske med en svensk handtryckning) och då var saken redan klar och all annan saklig debatt rundad. Ett nytt kostsamt avtal med NATO utan några garantier.

  De flesta svenskar har sina elementära behov täckta och ser det som självklart, och kämpar istället för att få tiden att gå genom att ägna sig åt många mer eller mindre meningslösa aktiviteter påhejade av reklam. Förr gick all tid åt att försöka få familjen att överleva. För den som lyckades kändes det nog som att livets mening var uppfylld. Nu sitter man på femte våningen med en jätte-TV och tittar på ingenting. Genom fönstret ser man bara flera likadana hus.

 6. Mats Jangdal skriver:

  Snart är vaccin-id med digital övervakning ett krav på oss alla. Har inte hört ett knäpp från svenska politiker eller MSM om detta. Så Sverige kommer säkert att rösta för. ”Det är ju FN, så vi måste, för världsfredens skull!”
  https://thenewamerican.com/who-calls-for-global-surveillance-to-ensure-no-one-escapes-vaccination/?mc_cid=c47e2ec48f&mc_eid=a121797547

  • Göran skriver:

   Det kommer vara så att varje land ska ingå en ”överenskommelse” att följa ett direktiv från FN eller WHO. Så, det finns möjlighet att protestera mot det. Om det nu hjälper, men vi ska inte ge upp.

   Just nu har de väl bråttom, eftersom mer och mer komprometterade uppgifter om covid-vaccinet kommer ut för varje dag som går.

   Det är konstigt att inte ens Pfizer egen studie blir uppmärksammad. Av den framgår att vaccinet har 0,1 procents effektivitet i kontrollgruppen. Det framgår även att vaccingruppen har fler dödsfall i hjärtinfarkt än placebogruppen. Redan här borde vaccinet har stoppats.

   När jag var på gymmet igår, var den man som föll ihop. Förmodligen inget allvarligt utan bara en hastigt uppkommen yrsel som kan ta några timmar att komma över. Blev i alla fall transport med ambulans. Det blev en del spekulationer bland de gymmande.. Jag tänkte: vågar man säga att det kan vara en biverkan av covid-vaccinet.

   Ska man ge folk ångest eller ska man låta bli?

 7. Jan Andersson skriver:

  Snart är det nytt folk i beslutande ställningar i landet: generation Z. Och då lär det bli ännu värre.

  • Mats Jangdal skriver:

   De är redan där, klimatminister Romina och kulturminister Parisa!

   • Jan Andersson skriver:

    Exakt. Typiska representanter för sin åldersgrupp. De sitter nu som beslutsfattare i ett kristiskt läge för landet. Det är förstås en omöjlighet, men jag skulle gärna läsa en intervju med dem om femtio år. Säger de samma saker då som nu så är det illa.

 8. Glenn skriver:

  Det går inte att förstå logiken i allt som sker just nu om man bara försöker vara rationell och utifrån sin kompetens, och utbildning bilda sig en uppfattning. Det sker helt enkelt för mycket just nu. Jag försöker förstå men hamnar till slut oftast i den mer sannolika konklusionen att det är ont mot gott. Ett spirituellt krig.

  EN person som fått mig att växla spår är Walter Veith, professor och zoolog, boende i Sydafrika. Ni finner hans otroligt många föreläsningar och podcasts på flera plattformar. Han var ateist , forskare och annat , numera kristen.

  Med utsökt logik och fantastisk förmåga att att formulera sig så är Walter aldrig tråkig att lyssna på. Jag vill inte skräpa ner Frihetsportalen med länkar hit och dit men jag tog beslutet att delge några i denna kommentar Bedöm , förkasta , släng. Vi glömmer alltid den spirituella dimensionen. Walter bevisar steg för steg vem som styr å ställer eg.

  133.
  Digital Money & ID to control Humanity in Buying and selling
  https://open.spotify.com/episode/2PlQHytrSyMVCtq4wFuewD?si=6yTroaYdRP6E5LQ9gYYqBA

  141.
  COP27 & The Letter – Pope Francis call for Climate Unity
  https://open.spotify.com/episode/2uyfnlJaho430PfBMBYwCo?si=BjWJ8-SySAGA1uUS7_majA

  143.
  Climate Repentance , Climate Religiona, Catholics Smash Tablets.
  https://open.spotify.com/episode/1vFRTGB5Qi9J3JoiQBDvlX?si=cKZxNYvORxW8BbPrH_tEDg

  Delger även en mycket udda länk som ligger på nätet. Det är en vision , en storslagen sådan att lyfta jordens civilisation till en annan nivå. Denna vison är sänd till alla stora makthavare för påseende. Kanske den inte kom längre än till brevlådan MEN det intressanta är ett antal information i visonen. Läs och begrunda. Klicka på projekt , ladda ner. Spara.

  www. hydroloop.org

  • Mats Jangdal skriver:

   Ambitionerna i Hydroloop bygger på flera omfattande vanföreställningar om tillståndet i världen. Precis det som anförs för att ta ifrån oss demokrati och frihet.

   De andra har jag inte läst ännu.

   • Glenn skriver:

    Ja, vanföreställningar om tillståndet i världen är där.
    Ny samhällsmodell .Bakgrundsinformationen som delges och som bygger upp visionen är för mig intressant. Men det tar en stund att läsa.

Kommentarer är stängda.