Sanningen om samtiden

När jag betraktar de frågor i samtiden som polariserar världen inser jag vi som är i min egen ålder och äldre, aldrig kommer att få veta sanningen om vår samtid. Det är inte ens säkert våra barn hinner leva länge nog för att historiker ska gräva igenom arkiv och hemligstämplar för att offentliggöra någon sanning.
I en del fall kan somliga se sanningen redan idag. Men den kommer inte att bli offentligt och officiellt erkänd som sanning nu. Vilka sanningar talar jag om?

Klimathotet är naturligtvis en. Vi vet att det är en lögn. Vi kan med fakta bevisa att det är en lögn, men media, politiker och akademi har bestämt sig för att deras intressen gynnas bättre av att fortsätta med lögnen.

Covid, var ska man börja? Om dess ursprung och uppkomst? Om dess spridning? Om dess dödlighet? Om vaccinets effektivitet? Om vaccinets ofarlighet? Om hur länge pandemin kommer att pågå med nya varianter? Om det ens är en pandemi?

Nato, att vara eller inte vara med, har plötsligt och utan egentlig förvarning blivit den stora frågan. Sådant händer inte utan att någon planerat under lång tid och har resurser redo för en offensiv när tillfälle ges. WEF, militärindustriella komplexet, amerikanska oligarker, djupa staten i Sverige? Take your pick!

Krigen runt om i världen sedan kalla krigets slut, vad beror de på? Är alla orkestrerade av USA? Är det oljan som spökar, klimathotet, islam, Kina, Ryssland? Varför händer de när de händer och varför drabbas vi som inte är med och krigar av stora kostnader och inskränkt frihet?

Valfusk och valpåverkan. Hur går moderna valrörelser egentligen till i USA, Sverige, England, Frankrike och Tyskland, för att ta några exempel? Vad är desinformation, utländsk påverkan, fake news? Vilka är egentligen extremister i dessa dagar? De människor som för bara 50 år sedan bejakade, skötsamhet, flit, ärlighet, självförsörjning och patriotism anses i postmodernistisk anda idag vara högerextremister. Hur fuskas det i stöd till partier och kandidater? Hur fuskas det i vallokalen? Hur fuskas det vid rösträkningen? Vilka har resurser att lyckas med sådant?

Internet och dess konstigheter. Jag tänker både på hur enkelt det är att genomföra censur, åsiktskontroll, smutskastning, trafikstyrning och annat. Vilka gör det? Men även vad möjligheterna att störa vardagslivet för både privatpersoner, företag och myndigheter. Kan man införa övervakning och kontroll utan att förlora avgörande delar av frihet och rättvisa? Har internet en framtid?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

20 svar på Sanningen om samtiden

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Det kostar INGET att ljuga, bedraga och stjäla i Sverige.
  Tvärtom, de framröstade politikerna är de bästa läromästarna i genren ! ! !

 2. Göran skriver:

  Jag började använda Internet 1994. Något år senare eller två konstaterade jag att Internet är något som politikerna kommer att hata och kommer att försöka censurera eller begränsa på något sätt. Vad är det som har tagit sådan tid?

  Jag trodde även – naivt – att Internet skulle mer eller mindre utrota den politiska korruptionen. Alla deras lögner kunde nu avslöjas. Det fanns eller finns inga filter i media längre. Ja, även medias lögner skulle avslöjas.

  Tvärt emot det Mats skriver i dagens artikel – vänta på släppandet av hemligstämplingar – så har vi massor med information om politisk korruption. Den borde kunna fälla vartenda regering i åtminstone västvärlden.

  När vi tänker på globalistiska konspirationsplaner tänker vi nog oftast att den består av en samling smarta människor. Det är nog inte så, utan dessa personer tillhör inte de mest bildade personerna på denna planet. De kommer med de mest korkade idéer ideligen och de har en förmåga att få med sig resten av den stora fårflocken i världen.

  • Mats Jangdal skriver:

   Göran: ”Tvärt emot det Mats skriver i dagens artikel – vänta på släppandet av hemligstämplingar – så har vi massor med information om politisk korruption. Den borde kunna fälla vartenda regering i åtminstone västvärlden.”

   Absolut! informationen finns där, om nästan allt. Men den stämplas konspirationsteori vilket får folk att ta avstånd från den.
   Om du kollar min text så efterlyser jag den dag då sanningen erkänns offentligt och officiellt. Det lär dröja!

 3. Thomas skriver:

  De grövsta dumheterna tycks inte bli offentliga förrän de som gjort dem är döda..
  Så det är väl därför som vi idag kan få en vettigare förklaring av WWI, medan WWII fortfarande ligger för nära i tiden…
  Kanske, kanske att man kan tråckla ihop ledtrådarna om man ser rörelserna i tiden och lägger ihop dem..
  Just i dessa tider så finns det ganska många ledtrådar så om man inte är alltför ensidigt inriktad på att få allt förklarat i detalj, dvs, ”Källa på det – uppmaning”, så går det nog ändå att förstå vad som möjligen sker..

 4. ivarandersson skriver:

  Skulle vara intressant att få ta del av Stasiarkivets svenska del och se vilka svenskar som var Östtyska agenter. Men regeringen hemligstämplade materialet snabbt för att agenterna inte skulle röjas utan hinna dö innan eftervärlden får ta del.

  • Göran skriver:

   Det blir nog namnen på en hel del socialdemokrater. Till exempel Sten Andersson ska mer eller mindre vara bekräftad KGB-spion. Fast, kanske inte direkt en spion utan mer en påverkare att putta Sverige i en riktning som Sovjetunionen gillade.

   Dock, att arbeta för en annan makt för att förändra Sverige över dess befolknings huvud, vad kan det kallas?

   Och vad är då EU?

   • ivarandersson skriver:

    Det är nog fler sossarna än Sten Andersson som vill dölja sitt överlöperi.

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  Tyvärr är det nöd och elände som först får folk att acceptera verkligheten som den är.
  Det lilla jag hinner att se med egna ögon av årets grödor gör mig väldigt modstulen.
  Många höstvetefält ger inte ens halv skörd, dvs 4 ton / ha.
  En del vattenskador, dålig etablering och dålig kultur.
  Detta skriver jag på den vulgärsocialistiska klimathotspropagandans konto, helt och hållet!

  • Thomas skriver:

   En intressant iakttagelse..
   Jo, diskussionen om de höstsådda grödornas kondition finns på fler ställen..
   Rapsen ser bra ut..
   Men det kvittar..
   De eventuella sabotagen mot processindustrin, som tydligen skett i USA, kan, om det sprider sig, göra situationen mer akut..
   Den utredning som landsbygdsministern initierade häromdagen skulle ta först hänsyn till WTO-reglerna (den globala planekonomins regelverk – AoA), sedan till CAP och efter det handeln (Daniel Sachs och Proventus?) och så till sist ”primärproduktionen”..
   Jepp.. Skall presenteras om ett år..
   Så något akut är inte aktuellt, frågan har hamnat i långbänk och istället kommer kanske den tyska varianten, nej, den svenska varianten, . ”odlingstvång”… Helt i din stil, där allemansrätten blir något utvidgad…
   (Det påminner mig om den skånska bonden som fick en svensk soldat att föda i sitt hem vid försvenskningen.. till slut ledsnade han på att föda ett matvrak som inget gjorde och sade: Nu går vi. Du får sköta gården för vi gör det inte längre…” (Fast på dansk-skånska, hur det nu lät på den tiden…)

 6. Jan Andersson skriver:

  Mycket är redan sagt, men jag skickade idag ett C4-kuvert med ritningar (motsvarande 48 A4-sidor) med Postnord, Det kostade 78 kr – fullständigt orimligt, för det kommer inte ens fram i morgon. Jag hade redan epostat samma innehåll, men mottagaren behöver storformat. Ändå förutspår jag det digitala samhällets kollaps, därför att avsändaren bara gör det enkelt för sig och låter mottagaren göra halva arbetet med distributionen. Samt givetvis att inget är hemligt på nätet. Och självklart blir det dyrare per försändelse att åka till ett visst ställe med tio brev än med hundra.

  • Thomas skriver:

   Med CBDC så är inget hemligt längre…
   I ”kampen mot gängkriminaliteten” så blir allmogen offrad..
   Våren 2023 är nog CBDC etablerad i hela väst…
   Sedan är vi tillbaka i DDR.

   • Göran skriver:

    Ja, någon kamp mot gängkriminalitet finns inte, mer än symboliskt, utan det handlar om att sätta dit vanligt folk med gängkriminalitet som svepskäl.

 7. Jan Andersson skriver:

  Rysslands egendomliga krig med Ukraina kommer att förändra väldigt mycket när Ryssland ramlar tillbaka till sovjettidens levnadsstandard och ingen vill ha med dem att göra längre. Gränser kommer inte att stängas, men de fria gränspassagerna blir ett fånigt minne blott, nödvändigt för att inte västeuropa skall översvämmas av ryssar och andra östeuropeer. Energifrågan kommer att lösas ganska enkelt när allmänheten inser att ett särintresse fått alldeles för mycket spelrum under alldeles för lång tid. Själva får vi kanske inte uppleva så mycket av detta, men jag skulle gärna vilja att de eminenta tänkarna i denna blogg hjälpte till att göra en lista på de mest intressanta livsvalen i framtiden, yrkesval, fackutbildning, språkkunskaper, sätt att resa med mera – för mina barnbarns skull. För dem är vi alla lika skyldiga för att vi låtit alla knäppgökar få fritt spelrum, och handen på hjärtat, vad har jag gjort för att bromsa dumheterna mer än att knyta näven i byxfickan?

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Jan, för mig är livsvalet kristallklart, livet på landet som det kallas populärt även om det är nog så krävande. Och jag kommer fortfarande att rekommendera det till mina ungdomar men till dags dato har SOCIALISTERNA/SOCIALISMEN avskräckt dem fullständigt.
   Vad är ALLEMANSRÄTT? Ger ingen garanti för vare sig LIV eller EGENDOM!

  • Benny skriver:

   Tja, ”bara” de 85% av jordens befolkning som inte bor i västvärlden vill fortfarande ha med Ryssland att göra! Men snöar man in på MSM-lögner så får man en förvrängd världsbild och det är därför som lögner som Covid, klimatljuget m m kan frodas! Folk bryr sig inte om att se bakom propagandan längre utan köper den rakt av som Jan Andersson! Eller väljer du ut bitar av MSM-lögnerna som passar din världsbild? Covid är ljug precis som klimatet men allt som MSM spyr ut om Ukraina är sant för Jan Andersson?

   • Thomas skriver:

    Va, har du inte tagit din fjärde spruta..??!!

   • Göran skriver:

    Ja, folk fattar inte att stötte delen av världen inte är emot Ryssland och många tar även ställning för Ryssland.

    Det kanske blir tvärtom, EU blir isolerat. Det pågår ett antivitt krig ute i världen och även inom EU och USA.

    • Thomas skriver:

     Genom Ukrainakrisen så begår särskilt Europa en sorts självmord…
     Det synes vara det sista steget i den hybris som baktände år 1914..

 8. Pingback: Sanningen om samtiden | ulsansblogg

 9. Göran skriver:

  Det där med covid-19 och vaccinering går inte att tala om med ”vanligt folk”. Vad anses en annan ovaccinerad vara när det går upp för en vaccinerad att denna kan ha obotlig skador som kanske förkortar personens liv med årtionden. Ska jag upplysa dem om det?

  Kan man säga till vaccinerade att bara Pfizer har rapporterat 1.300 biverkningar i sina studier. Kan Jag säga att bara i USA har det under 6 månader rapporterats dubbelt så många dödsfall av covid-vaccinen som det har gjorts av alla andra vacciner tillsammans under 30 år.

  Kan jag säga att under djurförsök så antingen dog djuren eller fick de livslånga skador av covid-vaccinen.

  Redan under första halvan av 1800-talet var det stort motstånd mot vacciner på grund av biverkningar. Redan då visste man att vaccinerade dog i större utsträckning än ovaccinerade. Redan då visste man att bättre hygien var bättre än vacciner.

  Jag kan ställa frågan hur vet du att vacciner fungerar till en person? Vad ska denna svara? Denne säger nog bara att det är så, att vetenskapen visar att det är så. Jag kan ställa nästa fråga på det svaret, om personen har sett någon statistik över vacciner som visar vad personen tror på?

  Om jag visade er grafer på olika sjukdomars dödlighet år för år och bad er tala om när vaccination startade för respektive sjukdom, tror ni att ni skulle klara av det? Jag kan erkänna min okunnighet, för jag skulle inte kunna tala om när ett vaccin introducerades. Om jag fuskar lite så kan jag nog pricka in det på några, men då handlar det inte om någon ökande minskning i dödsfallen som indikator utan en ökning.

Kommentarer är stängda.