Brottstycken ur verkligheten

En undersökning som endast fick några raders notisutrymme i tidningarna visar att till riskfyllda yrken och på farliga uppdrag skickar vi fortfarande nästan uteslutande män. Att hålla liv i ett samhälles kvinnliga medlemmar värderas högre än att hålla liv i den manliga delen.

I en annan rapport, från en FN-organisation baserad i Schweiz med uppgift att övervaka militära och väpnade konflikter, hävdas att världen har 200 miljoner kvinnor för lite och att dessa dött på grund av våld. Allt enligt SVT textTV. Beskedet var mycket kortfattat. Men det kändes som att undertexten är att män dödar kvinnor i stor omfattning. Hur många män för lite finns det i världen på grund av våld?
Det märkliga var att krig nämndes som en annan och separat orsak än våld. Sjukdom och svält nämndes som de andra stora kvinnodråparna. Men olyckor fanns inte med alls. Meddelandet lämnade fler frågetecken än det rätade ut.
Ett av de stora frågetecknen rör organisationens egen längtan efter större budget.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.