Karriärismen 6

Som jag tidigare visat hänger karriärism och hierarkiska system tätt samman. Det betyder också att människor som inte vill delta i eller inordna sig i hierarkiska system berövas sina möjligheter att bestämma själva, om förutsättningen för att bestämma själv är att man nått toppen av hierarkin.

Med andra ord utgör karriärism och hierarkier ett konkret hot mot individernas frihet. Om det dominerande systemet diskriminerar dem som vill gå sin egen väg så är det också ett ofritt system.
Det otäcka med en dominerande karriärism är att dess hierarkiska slutenhet inte bara bestämmer vad folk ska arbeta med, samt när och hur. Det bestämmer också vad folk ska tycka. För om man inte tycker så som karriärismen fordrar så förlorar man i de flesta fall möjligheten till försörjning. Därigenom förlorar man också en väsentlig del av sin frihet

Det här inlägget postades i Karriärismen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.