Som man bäddar får man ligga

Nu har det hänt igen! Ropar media ut. En svensk flicka har blivit våldtagen i Grekland och den grekiska polisen sätter henne i handbojor och förhör henne för att eventuellt ha gjort en falsk anmälan. Alla journalister framför som tvärsäkert att hon blivit våldtagen. Journalister, advokater och tyckare upprörs över den rättsosäkerhet som råder i Grekland.

Det är polisens uppgift att förhindra brott och när det inte går, utreda brottet och lämna bevisning till åklagare som har att avgöra om åtal ska väckas. Om två personer anmäler varandra för samma ”händelse” men där den ena personen eventuellt gör en falsk anmälan, så blir det svårt att fastställa sanningen om teknisk bevisning eller trovärdiga vittnen saknas.

Att inte utreda en anmälan om falsk anmälan, eller falsk tillvitelse, vore en rättsskandal. Sådant förekommer. Det finns ett antal svenska män som sitter eller suttit i svenska fängelser för att en kvinna falskeligen anmält dem för övergrepp och blivit trodd i domstol. Varje år uppdagas några fall där sanningen till slut kryper fram.

Vetskapen utomlands om detta förhållande i Sverige och kanske i synnerhet den uppmärksamhet som fallet Assange har givit, har knappast stärkt svenska kvinnors trovärdighet i våldtäcktmål utomlands. Sveriges sedan ett halvt århundrade grundmurade rykte om sexuell lössläpthet gör inte heller något för att stärka trovärdigheten i denna typ av mål.

Nu påstår jag inte att den nu aktuella kvinnan är skyldig till falsk anmälan och hon är definitivt inte skyldig till Sveriges rykte. Svenskarna har närmast varit stolta över sitt ”kärleksrykte”. Till detta har fogats ett norm- och rättsförfall, en statsfeminsim som ser män som strukturella förövare och alltid skyldiga, medan kvinnor lika stukturellt är oskylidga offer. Protesterna mot denna vansinnespolitik har varit få och lågmälda. Dessutom har heterosexuell parlevnad hånats och misstänkliggjorts, trots att det är norm för närmare 90% av befolkningen. Ja, rent av just för att det är norm. Dessa självförvållade vrångbilder har bäddat för att svenskar är udda figurer och främmande fåglar i merparten av världen. Vi har alla bäddat denna situation åt henne.

En god regel säger att poker ska man endast spela med gamla vänner och ny kortlek, aldrig tvärtom. En liknande syn kan man anlägga på umgänge om man vill vara säker på att inte bli lurad eller utsatt för övergrepp. Undvik okända platser, okända personer och okända språk, särskilt nattetid och utan vittnen. Tråkigt? Javisst! Men så är det många svenska män idag som här hemma i Sverige undviker situationer där de blir ensamma med kvinnor. För de vill inte bli anklagade för något som de inte kan motbevisa.

 

Det här inlägget postades i Jämlikhet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Som man bäddar får man ligga

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Har vi uppfattat Sverige fel, här får kvinnor sälja sextjänster men män är kriminaliserade att köpa dessa?

  • mats skriver:

   Sådan är lagen i Sverige.
   Om jag förstått saken rätt skulle skattemyndigheten vilja ha in inkomstdeklaration från dessa kvinnor. Men det uppstår problem med kassaregisterlagen, eftersom det skulle kunna peka ut kunderna.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Har vi uppfattat Sverige rätt, här kan kvinnor lagligt sälja sextjänster men män är kriminaliserade att köpa dessa?

Kommentarer är stängda.