Polismans befogenhet

Allt fler myndigheter anser sig behöva polismans befogenhet, men PKP anser att polisen ska fråntas sina. Vi har länge hört djurskyddsinspektörerna klaga på att det blir en olustig stämning när de dyker upp oanmälda på gårdarna och har synpunkter med vidhäftat vite om djurhållningen. De vill ha polisbeskydd eller polismans ställning.

Naturvårdsverkets viltbevakare anser sig uttryckligen ha polismans ställning, med rätt att bryta upp låsta vägbommar och rätt till annat intrång på privat egendom för att spåra sina kelgrisar. Det är egentligen befogenheter över polismans. Polisen måste ha skälig misstanke om brott för dylikt beteende. Men i viltbevakarnas ögon är vi väl alla skäligen misstänkta. Jag har skrivit om det tidigare, hur Sheriffen i El Dorado county fått nog av naturvårdare som leker polis och tar sig friheter som de inte har.

Förvaltningsrätten kastade ut Skolinspektionen handlöst från domstolen i fallet om stängningen av Lundsbergs skola. Ändå framhärdar generaldirektören i att med den moderna tekniken kan elever kränka varandra när som helst på dygnet. Därmed är det skolans uppgift att ständigt övervaka eleverna. Inser dessa elevers (alla elevers) föräldrar att med barn i skolåldern försvinner privatlivets helgd om Skolinspektionens tolkning får råda?

Myndighetens resonemang får Ebbe Carlsson-affären att blekna vid jämförelse. Hur knasigt det kan bli när skolfolk bestämt sig för att uppfostra hela världen finns ett färskt exempel från USA. Två trettonåriga pojkar har stängts av från skolan resten av läsåret för att de lekte med leksakspistoler hemma på den ene pojkens tomt i väntan på skolbussen.

Svensk polis, som har i uppdrag att spana efter brottslingar i förebyggande syfte, har gjort det och i detta sammanhang upprättat register. Ett av dessa register innehåller en grupp romer. De umgås mycket med varandra, därför hamnar alla i registret. Några begår brott, andra inte. Det är polisens uppgift att sortera ut dem som begår brott, finna bevis och föra dem till domstol. Detta vill PKP inte tillåta dem.

Men alla andra, som inte har polisiärt uppdrag, snart nog även SNF och andra NGOs, vill PKP tillåta polismans befogenhet. Hur kan den tredje statsmakten hamna så snett i förhållande till sitt uppdrag? Om någon annan yrkesgrupp skulle missköta sitt uppdrag lika illa skulle de bli utan jobb fortare än kvickt. Tänk om skomakarna envisades med att endast tillverka vänsterskor, med motiveringen att det är den enda sko folk behöver?

Trygghetsnarkomanin och kränkthetsindustrin utgör det största hotet mot vår trygghet och den största kränkningen av vår individuella självständighet. Varför inte överlåta till polis och åklagare att avgöra om en fråga är ett polisärende, istället för att som myndighet överskrida sina befogenheter och skriva sina egna lagar, utfärda sina egna tolkningar? Blir det inte stopp på nuvarande utveckling hamnar vi snart i Kafka-land och prätorerna styr.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Polismans befogenhet

 1. B-J Bjurling skriver:

  Det är en god spaning och de sista två styckena är rent av lysande. Men… Vad betyder PKP? Det börjar bli mycket nu – NGO, Gongos, Sock puppets, prätorer, PKP, MSM osv. Du kanske borde vara lite observant på språkets begriplighet så du inte snärjer in dig i ett fikonspråk som bara en liten klick invigda begriper. Så att inte språket blir ett hinder i kommunikationen.

  • mats skriver:

   PKP är min egen uppfinning och betyder Politisk Korrekt Press, en svensk motsvarighet till det engelska MSM, Main Stream Media.
   Man kan även söka på de ord du nämner här på min sajt och någonstans bland de artiklar de orden förekommer i finns också en utförligare förklaring. Ofta tillsammans med en kritik.

 2. Pingback: Stamp Act i Sverige | Frihetsportalen

Kommentarer är stängda.