Martin kills Zimmerman

Hur mediatwisten kring Trayvon Martins död tar död på George Zimmermans rättigheter. Svensk PK-press och amerikanska rörelser för kränkta svarta utalar sitt fördömande över den friande domen. Jag ska här försöka presentera en del relevanta fakta.

Bakgrunden är som alla säkert vet att Zimmerman var vakt vid en ”gated community”, ett inhängnat bostadsområde. Martin, som var 17 år vid tillfället och obeväpnad, kom dit och hamnade i dispyt med Zimmerman. Det slutade med att Martin blev skjuten.

I Florida har man en så kallad ”stand your ground” lag. Det innebär att den som har lagen på sin sida inte är skyldig att lämna utrymme för brottslingar. Samma eller liknande lagar har precis hälften av de amerikanska staterna. Det har dock inte Sverige. Här ska man undvika fysisk konflikt, sätta sig i säkerhet och tillkalla polis.

Polisen avskrev ärendet från början, men efter påtryckningar från president Obama utsågs en åklagare med skamfilat rykte för att driva fram ett åtal för mord baserat på rasism.

Zimmerman har i media beskrivits som vit, men är i verkligheten hispanic (latino). Jo, man gör skillnad på det i USA.

Martin har beskrivits som en oskuldsfull omyndig tonåring. Straffrättsligt var han dock myndig, precis som han skulle varit det i Sverige. Särskilt oskuldsfull var han inte heller. Han har tagits med narkotika och påtänd på skolan. Han har lagt upp videos på nätet där han gör sig tuff och vill framstå som en ”gangsta” och kallar sig själv ”nigga”. Han beskriver också vad han önskar göra med vita flickor, inget snällt. Om någon framställt sig själv som rasist, så är det Martin.

Vid rättegången framkom tydligt av övervakningsvideo att Martin inte hörsammat uppmaning att lämna området utan istället sökt konfrontation med Zimmerman. Något slags fysisk kontakt som resulterade i blödande sår på Zimmermans huvud uppstod innan dödsskottet.

Åklagarens huvudvittne, 19-åriga Rachel Jeantel, erkände under rättegången att hon ljugit i polisförhören. Zimmerman hade inte förföljt Martin för att skjuta honom. Hon framstod som allmänt obildad och ohövlig.

Det bostadsområde där Zimmerman bor och som han frivilligt vaktade har flera svarta familjer. Området har haft stora problem med inbrott och stölder. De svarta familjerna i området har uttryckt sitt stöd för att Zimmerman försökt hjälpa till att stävja dessa brott.

Ben Kruidbos, IT-chef på Floridas åklagarmyndighet har avskedats för att han före och under rättegången undanhållit bevis som friar Zimmerman.

NBC har beslagits med förfalskning av utskriften från Zimmermans samtal till larmcentralen efter skottet. Han sa att han skjutit en person och han behvöde en ambulans. Det var fler frågor och svar innan telefonisten frågade vad det var för ras på den skadade och föreslog ett antal alternativ, inklusive svart. Varpå Zimmerman svarade, ”han ser svart ut”. NBC hade klippt ihop det till ”Jag har skjutit en person, han ser svart ut”. Denna version har starkt bidragit till att sprida bilden av dödskjutningen av Martin som ett rasistiskt motiverat mord. Allmänt verkar amerikanska MSM varit väl så eniga och framhärdande som de svenska i att framställa händelsen som ett rasistbrott.

Justitiedepartementet skickade redan från start departementsfolk till Florida för att organisera protestmarscher och sprida påståendet att saken handlade om ett rasistiskt mord. Efter den friande domen överväger att driva ett åtal för hatbrott mot Zimmerman. Eftersom man i USA inte kan åtalas en andra gång för något man friats skulle många amerikaner se det som ett övergrepp från statens sida.

Jesse Jackson har provocerat den amerikanska opinionen genom att föreslå att man ska ta hjälp av FN för att tvinga USA att döma Zimmerman för mord.

Justitieministern, Eric Holder (svart), har uttalat att det kan vara dags att skrota ”stand your ground”. Gissa om det är ett uttalande och en åsikt som oroar och skaver rejält mot medelamerikanens moraluppfattning.

Saken är inte ”svenskenkel” svart-vit rasism. Saken är den att om Martins föräldrar hade lärt honom att inte begå brott, att inte söka ta andras egendom eller tränga sig in där man inte välkommen, att inte söka bråk med en beväpnad vakt som lagligt skyddar skyddar sina intressen, då hade Martin varit i livet idag, oavsett hudfärg.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Martin kills Zimmerman

 1. Calle Kabo skriver:

  Här är en video som sammanfattar det hela rätt bra.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Tack Mats för att du klarar av att enkelt förklara det de skattefinansierade korrupta svenska media knappt kommer i närheten av, för oss indoktrinerade och förnedrade medborgare.
  Åklagaren i fallet kan kanske förvänta sig ett åtal för försumlighet?

 3. Staffan D skriver:

  IT-chefen Ben Kruidbos hade berättat att åklagarna inte låtit försvarsadvokaterna få veta allt som kommit fram: Trayvon Martin, 17, hade i sin telefon t.ex. bilder av hur han rökte marijuana, och texter om hur han köpte ett vapen. Med mera. Och detta hade försvaret för George Zimmerman inte fått veta. Vilket de borde.
  – Kl halv åtta på morgonen kom så en person till Kruidbos’ hem, för att överlämna ett brev från domaren, att Kruidbos ”aldrig mer kan få komma in på det här kontoret”.
  – Det finns väl mer om detta, men jag orkar inte läsa allt. Gör det ni!
  Florida Times-Union:
  http://jacksonville.com/news/crime/2013-07-16/story/fired-it-director-who-testified-george-zimmerman-trial-will-sue-state
  WPTV, West Palm Beach:
  http://www.wptv.com/dpp/news/national/ben-kruidbos-it-director-fired-headed-information-technology-for-the-state-attorneys-office

 4. tommy persson skriver:

  Saken är den att om Martins föräldrar hade lärt honom att inte begå brott,……..

  Är det så enkelt, uppfostran alltså roten till all kriminalitet ?????????

  • mats skriver:

   I mycket så är det en fråga om uppfostran och föräldraansvar och synnerhet är det så i detta fall. När Martin åkt fast tillräckligt ofta för narkotikamissbruk och innehav samt inbrott/stöld, avstängning från skolan. Då sparkade hans mamma ut honom och sa att nu fick ha ta sig på egen hand till sin pappa, så att denne fick ta hand om honom. Men hon gav honom ingen skjuts, bad inte pappan hämta honom.
   Det var dit han var på väg när han strulade med droger och andra påhitt. Hon hade gett upp all kontroll över vad som hände honom och vad han utsattes sig själv och andra för.
   Nu har hon mage att stå framför en mikrofon och kameror och kräva att samhället skulle ha gjort mer och att den man hennes son misshandlade och hotade mörda borde ha dömts för mord när han försvarade sitt eget liv.
   Hon borde skämmas för sitt bristande föräldraansvar. Media, MSM och PKP borde skämmas för att man förvränger hela historien.
   Här är en nykter kommentar.

Kommentarer är stängda.