Nya Bagdad Bob vill tysta fria ordet i Sverige

Gunnar Glöersen, tjänsteman på det stora elaka Jägareförbundet (obs, ironi!) har liknat Rovdjusrföreningens talesman Jan Bergstam vid den kände propagandisten Bagdad Bob, som envist framhöll att irakierna framgångsrikt bekämpade den gemensamma FN-invasionen (fast han sa USA), ända tills han inte längre fanns kvar själv.

Rovdjursföreningen hävdar att alla vargar behövs och att ett ökat antal inte på något sätt med logisk konsekvens medför ett ökat behov av såväl jakt som skyddsjakt. När Glöersen liknade deras resonemang vid Bagdad Bob så tog Bergstam illa vid sig och samlar sig nu för en anmälan om förtal.

Jag är ytterst osäker på förtal kan riktas mot andra än fysiska personer. En förening är en juridisk person och har även ett annat ansvar för hur de uppträder. En människa är född med vissa karaktäristika, men i en förening skapar man dessa med en viss avsikt. Om Rovdjursföreningen väljer att inte bruka logik i sina offentliga resonemang och uttalanden, så kan det knappast vara förtal att påpeka detta och ge exempel på andra som förfarit lika osant. När Bergstam företräder en förening som argumenterar lika hederligt som Saddams regim, då får man finna sig i att den egna talespersonen blir liknad vid Saddams.

På en av vargföreningarnas FB-forum har man släppt fram och inte modererat bort åsikten att ”alla jägare borde slaktas”. Det är väl inte hets mot folkgrupp eller liknande kan jag tänka. Dumt är det i vart fall, framför allt av den organisation som tillåter sådana uttalanden att stå kvar.

Men det är väl som vanligt i Sverige, sanningarna kommer från storstadspressens mest hatade aktörer, bönder och jägare till exempel. Christer Holmgren hade i Jakt och Jägare en utmärkt krönika om att skärpt vapenlagstiftning endast gynnar skurkarna. Bland annat kritiserade han på liknande sätt som jag gjorde för ett tag sedan, Cecilia Malmströms blåögda tro att förhärdade brottslingars användning av vapen kan lagstiftas bort utan att det inskränker på legalt vapenägande. Han gick dock inte lika långt som jag och en del andra är beredda att göra. Jag skulle gärna se en lagstiftning som ger rätt till alla ostraffade medborgare att äga och bära vapen, samt att de får försvara sig själva, sin familj och sin egendom med vapnen. All erfarenhet från platser där man tillämpar denna princip visar att brottslingarna blir mindre kaxiga.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Nya Bagdad Bob vill tysta fria ordet i Sverige

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    För landets bästa vore det utmärkt om organisationerna förgjorde varandra, dom är lika stora skadegörare var och en på sitt vis!
    Var på skalan hade Cecilia Malmström tänkt sig sätta ner foten med sin ytterst personliga syn på lagstiftningen när det gäller utrustningen att förgöra nästan, giftdroppen eller älgstudsaren?

Kommentarer är stängda.