Tyskland “hotar” EU med sanningen om CO2

En av de mäktiga figuranterna i europeisk media är nättidningen Euractive som enbart bevakar EU-frågor. Tidningen är starkt klimatalarmistisk. Det finns en viss poäng med att hålla koll på vad de skriver, för de lurar mången politiker i EU och i medlemsländerna.

I en artikel den 22 juli hävdar de att Tyskland, egentligen Angela Merkel personligen hotat andra EU-länder för att dessa inte ska gå med på att sänka kravet på CO2-utsläpp från nya bilar till 95g CO2/km år 2020. Det kravet gäller inte för enstaka bilmodeller, det avser genomsnittet för hela flottan av modeller från en tillverkare, “fleet standard”. De krav som gäller från 2015, sattes 2009 är 130g. Därefter är det tänkt att kraven ska skärpas eftersom, åren 2020, 2025 och 2030.

I faktarutan hävdar Euractive att CO2 är “the main greenhouse gas”, den huvudsakliga växthusgasen. Något sådant allvarligt faktafel har jag aldrig sett tidigare ens i de mest alarmistiska publikationer jag träffat på. Jag tolkar detta som ett avsiktligt fel, motiverat av en desperation att få en vacklande opinion i frågan att rätta in sig i leden och snällt fortsätta marschen mot interneringslägren och avindustrialiseringen i Europa.

Att Tyskland har intressen att försvara går inte att förneka. Flera av de stora biltillverkare som producerar några av Europas förnämsta prestigemärken är tyska. Det vore otänkbart att utrusta dessa bilar med mopedmotorer. Prestigen skulle snabbt falna.

Dessutom tänker man sig i  Tyskland att elda mer med gas och kol, nu när man panikstängt sina kärnkraftverk efter Fukushima. Hur det går ihop med ambitioner om sänkta CO2-utsläpp kan man undra. Det är väl det tyskarna börjat inse. Jo, jag överdriver lite i rubriken när jag påstår Tyskland hotar berätta sanningen om CO2. Man värnar naturligtvis sina egna intressen mer än något annat.

Läs för övrigt gärna Sten-Arne Perssons citat av John Swinton i kommentarerna till gårdagens artikel.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen, Trafik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.