Walk of Shame

Jag har tidigare redovisat hur Sydsvenskans debattredaktör avfärdat en motiverad debattartikel från en kandidat i EU-valet. Här kommer fler medströmsmedia på the walk of shame. Frihetsportalens läsare känner igen det mesta av detta, men ni får allt, så att inget missas.

Detta skickade jag in till Aftonbladet 190307 som replik till denna insändare

Frågan om global uppvärmning har nu vuxit till hysteriska proportioner, inte för att någon antropogen global uppvärmning existerar, utan som en skräck för vad företeelsen skulle kunna leda till. Seriös forskning visar att människans inverkan på klimatet inte varit ens mätbar, än mindre att sådan tänkt påverkan orsakar en katastrofal global uppvärmning. Inga negativa konsekvenser av den högre CO2-nivån har visats. Jorden är nu grönare, vilket är bra.

Hur kolcykeln i hav och atmosfär ser ut, redovisades utförligt av Erik Eriksson och Pierre Welander 1956, bättre kunskap har inte presterats efter det. CO2-halten har ökat som ett resultat av en liten uppvärmning. Ökad CO2-halt är aldrig orsak till uppvärmning, ökad CO2-halt är alltid resultatet av tidigare uppvärmning. Vad uppvärmningen beror på vet vi inte till fullo. 

Den panik som råder bland alarmisterna är ett försök att tillämpa försiktighetsprincipen. Men den kan endast tillämpas på kända risker, inte på okända. Försiktighetsprincipen tillämpad på okända risker är inte en försiktighetsprincip, det är ett sätt att hantera sina fobier.

Mot bakgrund av denna kunskap måste inses att något skäl för någon som helst klimatpolitik inte existerar. Alla variationer faller inom vad som på god svenska kallas för årsmån.

När verkligheten hinner ifatt alarmisterna uppstår allvarliga tillitsproblem., med raserad trovärdighet och legitimitet hos regering, partier, vetenskap, media och NGOs. Tilliten att skadas djupt. Det är svårt att få sin världsbild krossad. Det är dock underordnat. Det viktiga är att sanningen äntligen kommer fram, för sanningen kan vi hantera.

Som enda svenska parti vill Klassiskt liberala partiet skrota Kyotoprotokollet och efterföljande avtal från IPCC. Klimatet sköter sig själv så behöver vi inte lägga politiskt krut på det. De skattepengar som idag går till allehanda klimatpolitiska symbolåtgärder gör större nytta om de får bli kvar i skattebetalarnas egna fickor.

Mats Jangdal, Broby
kandidat för Klassiskt liberala partiet till Europaparlamentet.

Och svaret:

Hej och tack för text.
Vi avböjer publicering den här gången.
mvh
Kristofer Forssblad Olsson
Debattredaktionen

Den tors 7 mars 2019 kl 21:50 skrev Debatt <debatt@aftonbladet.se>:

Hej och tack för ditt mejl!
Vi läser allt inkommet material, men hinner dessvärre inte svara alla. Vill vi publicera ditt inlägg kontaktar vi dig.
Insändare publiceras fortlöpande. Håll utkik i tidningen! Insändare publiceras inte digitalt.
Vi förbehåller oss rätten att redigera insända texter. Inget material returneras.
Än en gång tack för ditt bidrag!
Hälsar Aftonbladets debattredaktion. Redaktionen är bemannad vardagar mellan 09.00 och 17.00.

Men WWF fick omgående plats för en alarmistisk debattartikel.

 

Detta skickade jag in till Expressen 190310:

Hej!
Ett viktigt debattinlägg från Sveriges enda libertarianska parti, Klassiskt liberala partiet. Vi driver ett antal frågor i EU-valet. Mest känd är säkert Henrik Alexandersson på första plats. Hans område är personlig integritet och internet.
Jag heter Mats Jangdal och står på fjärde plats på valsedeln, mitt område är klimatfrågan. Jag är 65 år, egenföretagare, miljövetare, idéhistoriker, mm.

Med vänlig hälsning, Mats Jangdal

Klimatfrågan har sitt ursprung i FN-organet IPCCs POLITISKA UPPDRAG att söka bevis för att MÄNNISKANS utsläpp av koldioxid påverkar planeten på ett negativt sätt. Tesen kallas för antropogen global uppvärmning, AGW.

Man har alltså ett politiskt uppdrag, inte ett vetenskapligt. Uppdraget är att endast leta efter mänsklig påverkan. Denna begränsning visar att det inte alls handlar om vetenskap, det handlar uteslutande om politik. För att ge sken av vetenskap påstår man att man samlat världens bästa klimatforskare och redovisar deras kunskap i ämnet.

Det är sedan minst tio år visat att IPCC inte använder sig av de bästa forskarna. Det är istället studenter och lobbyorganisationer som skriver texterna. De riktigt duktiga forskarna har för länge sedan lämnat projektet i protest mot dess bristande vetenskaplighet. Den sammanställning som meddelas allmänheten och politikerna är en politisk produkt som representanter för FNs medlemsregeringar förhandlar om vid de olika ”klimattoppmötena”. Lika länge har vi vetat att IPCCs ledande forskare medvetet fuskat med metoder och data, det så kallade ”Climategate”.

Koldioxid i atmosfären kan aldrig skapa värme. Det är ALLTID värme som gasar ut CO2 ur haven. Värme först, CO2 sedan. De variationer i klimat och väder som observerats kan alla beskrivas med det väletablerade svenska begreppet årsmån. Det är naturligt att det är så helt enkelt.

Med parisavtalet 2015 är det tänkt att 100 miljarder dollar varje år ska betalas av demokratierna i väst till diktaturerna i tredje världen, som kompensation för vårt välstånd. Pengar vi ska bidra med via skattsedeln. I Sverige vill regeringen höja klimatskatterna med 15 mdr. kr.

De ledande personerna inom IPCC har gång på gång de senaste åren, när AGW avslöjats som en falsk hypotes, medgett att det inte handlar om klimatet. AGW är bara ett svepskäl för att göra om hela världen till en planekonomi, likt en kommunistisk diktatur. Kapitalismen ska förstöras och världen centralstyras från FN.

I det läget skickar svenska aktivister fram 15-åriga ungdomar som skolkar från skolan för att legitimera propagandan. Dessa ungdomar kan inget om klimatet, har inte livserfarenhet av vad totalitära ideologier som kommunismen ställer till med. De har inte förstått det man ska ha lärt sig i grundskolan vid femton års ålder, att koldioxiden är livets gas och att den ingår som en omistlig del i livets viktigaste ekvation, den för fotosyntesen.

Försiktighetsprincipen är inte tillämplig på klimatfrågan. Den principen kan endast tillämpas på kända risker. Tillämpad på okända risker handlar det endast om att hantera egna fobier och vanföreställningar. De vuxna som ger dessa barn klimatångest borde kunna åtalas för psykisk misshandel av minderårig. Så allvarligt är de vuxnas svek mot framtiden i denna fråga.

Ett avslöjat falskt klimatlarm ger tillitsproblem. Uppvaknandet blir katastrofalt för trovärdighet och legitimitet för många regeringar, partier, vetenskap, media och NGOs. Tilliten skadas djupt. Det hårt att få sin världsbild krossad. Det viktiga är dock att vi fastställer sanningen. Konsekvenserna av sanning kan vi alltid hantera.

Som enda svenska parti vill Klassiskt liberala partiet skrota Kyotoprotokollet och alla efterföljande avtal och deklarationer från IPCC. Eftersom klimatet sköter sig självt behöver vi inte lägga politiskt krut på det. De skattepengar som idag går till allehanda klimatpolitiska symbolåtgärder gör större nytta om de får bli kvar i skattebetalarnas egna fickor.

Mats Jangdal, Broby, Östra Göinge
kandidat för Klassiskt liberala partiet till EU-parlamentet.

Och svaret:

Hej Mats!
Jag tackar nej till publicering. Tack ändå. 

Mvh
Per Zettermark
Debattchef

Den 13/3 skickade jag in denna kommentar till Kristianstadsbladet på en debattartikel.

Det verkar tyvärr vara en medveten komplott för att diskvalificera vuxna människor från att delta i debatt och beslutsfattande i Sverige.
Vi vet ju vilka partier som i ett par decennier önskat ge barn rösträtt. Samma partier som en majoritet av journalistkåren bekänner sig till enligt forskningsrapporter. Samma partier som på allvar föreslår att pausa demokratin för klimatets skull

Den var borttagen inom en timme.

 

Håkan Gergils har en bra reflektion om varför censuren för klimathotskritiska texter är total i medströmsmedia. Dock utan att ta ställning i sakfrågan.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Walk of Shame

 1. Göran skriver:

  Idag, fredag, ska en massa skolelever strejka för klimatet. En del tror att jorden går under om 10 år. Vad som kommer att gå under om denna klimathysteri fortsätter är att dessa elever inte har en sådan rolig framtid. Jag undrar om de är medvetna om att att de inte ens kommer att ha råd med elräkningen i framtidens Sverige?

  Jag ska se om jag kan hitta några elever som jag kan bota klimatskräcken på. I och för sig knappast troligt. Men det finns elever som inte tror på bluffen, och de kanske kan behöva lite moralisk stöttning.

  • Mats Jangdal skriver:

   Vi är några vuxna som ska träffas i Kristianstad idag. Vi har flygblad mm. för att korrigera den felaktiga uppfattningen och dämpa barnens klimatångest.

  • Mats Jangdal skriver:

   Bra länkar! alla tre uppgifterna har jag berört tidigare på Frihetsportalen. Men det är bra att få uppgifterna bekräftade av nyare publiceringar.

 2. Stefan Eriksson skriver:

  En av ”livets grundregler” gäller här; ”Man biter inte den hand som föder mig” !!
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Presst%C3%B6d

 3. Hellertz skriver:

  Tack Mats för att du inte ger upp, för att du envist kämpar vidare. Du hjälper människor att vakna. Tack också för att du berättade att Klassiskt liberala partiet finns som ett alternativ till EU. Jag visste inte tidigare vad jag ville rösta på, men nu har jag ett alternativ.

 4. Rikard skriver:

  Hej.

  Instämmer med Hellertz ovan.

  Vill tipsa om en parallell till dagens process – du kanske redan känner till den men ändå.

  Norman Borlaug är troligen utan jämförelse den man (vit, västerlänning, heterosexuell, och så vidare) som räddat flest människors liv. Detta genom hans utveckling av bättre grödor, främst vete och majs.

  Efter årtionden av sensationella framgångar i Mexico, Pakistan och Indien (vi pratar om en ökning av skördar på 30% eller mer på en säsong) skulle han med stöd av stora fonder som finansiärer starta samma utvecklingsprojekt i ett par afrikanska stater 1980, bland annat Etiopien. Detta stoppades tack vare massiva protester och lobbykampanjer från miljörörelsen och allmän vänster, vilket fick fonderna att dra in finansieringen och även gjorde att europeiska länder slutade sälja konstgödsel till just Etiopien. 1984 var det året Etiopien verkligen sattes på kartan genom en enorm svältkatastrof. De som dog kan läggas vid fötterna på just den framstegsfientliga miljörörelsen.

  Jag rekommenderar verkligen Borlaug som inspirationskälla. Han arbetade metodiskt och gav inte upp och höll sig till här och nu, och gav sextiotalets (det var då han började) Malthusianer rejält på tafsen.

  Engelska wikipedia har en bra artikel.

  Allmänt: skall man kunna få politiskt, affärsmässigt, och ekonomiskt stöd för kritik av klimattron måste man kunna erbjuda bättre möjligheter till förtjänst och makt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  • Mats Jangdal skriver:

   Och som ett brev på Posten, med viss fördröjning alltså, har vi mängder av människor från Afrikas horn som begär tillträde hos oss.

  • Göran skriver:

   Satsa på djur i stället. Bästa näringskällan, fixar själva gödsel så att vatten binds och växtligheten frodas. Plus en bonus. Friskare människor – lägre sjukvårdskostnader.

   • Niklas skriver:

    Animalisk föda är ju den enda källan till vitamin B12, då denna vitamin inte finns inom växtriket.

  • Niklas skriver:

   Som av en händelse var jag på ett studiebesök igår på en modern s.k. vertikalodling, där de stänger ute allt naturligt ljus för de odlade växterna. Istället belyses växterna med olika ledllampor, vilket följaktligen kräver stora mängder el per kg skördad vara, eftersom fotosyntesen med efterföljande tillväxt har en så låg verkningsgrad. Inte särskilt miljövänligt, om du frågar mig.

 5. Bernd Stymer skriver:

  Sedan 2009 har jag minst en gång i månaden förgäves försökt att en artikel publicerad i pressen över hela Sverige. Även radio och tv har vägrat debatt. Jag har högar av sådana svar som Jangdal fått fastän jag alltid försökt att debattera bara utbyggnaden av vindkraftverk, det som vi kallar vindvansinnet.Vansinnet är att riksdagen 2009 beslutade att minska landets utsläpp av CO2 genom att ersätta hela produktionen av landets el från kolkraftverk genom el från vindkraftverk.
  Det var bara det att landet inte hade några kolkraftverk som producerade el.Hela riksdagens omdöme förmörkades då av den oändliga äran att vara värd för EU inför klimatkonferensen i Köpenhamn. Ett allmänt hjärnsläpp inträffade då.Nu skövlas svensk natur av över 3000 verk vars el inte behövs i landets överskott och därför slumpas bort till utlandet. Naturligtvis får denna idioti inte offentligt debatteras.
  Men, jag spottar vidare på stenen.

Kommentarer är stängda.