Australien trotsar FN

Den nya regeringen i Australien har beslutat att inte spendera en dollar till på klimathotet. Vid toppmötet i Warsawa (COP 19) kommer man att meddela att man inte längre ställer upp på ”socialism förklädd till miljösamvete”. Inga nya avtal som innebär överföring av pengar från rika länder till fattiga, under falska förespeglingar om att rädda klimatet kommer att godtas. De egna klimatskatterna ska fasas ut.

För att understryka sin beslutsamhet om klimatpolitiken skickar man en rejält bantad delegation, utan minister, till förhandlingarna i Warsawa. Den kanadensiska regeringen har berömt den australiska för deras initiativ att se verkligheten om klimatet. Berömmet har mottagits väl i Australien.

Ibland inträffar sans och vett i politiken. Tony Abbott kan väl slå en signal till Fredrik Reinfeldt och berätta hur det verkligen förhåller sig med klimatet. Han lär ju inte få läsa något om detta i svenska PKP.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 svar på Australien trotsar FN

 1. Mike skriver:

  Otroligt bra nyheter!
  Thanks for making my day

 2. Åke Sundström skriver:

  Jovisst verkar vi se det genombrott för sanning och förnuft, som många länge väntat på. Ändå glömde dum, Mats, att berätta den mest revolutionerande nyheten: att Australien skrotar sin koldioxidskatt. Inte illa marcherat efter att så nyligen ha avpolleterat en ultravänster-regering. Inga långbänkar a la Suède. Perfekt att även Canada hakat på.

  Om dagens politiska bomb räcker för att väcka vår djupt sovande och vilsne statsminister är mer osäkert, men so oder so är nog ändå huvudregeln att sanningen sparkar, förr eller senare. I Sveriges fall i allmänhet mycket senare, men denna gång säkert i närtid, inte om fem år. När folk börjar begripa att de blivit grundlurade av sina partier och av PK-medea, kan det gå ganska fort.

  Skämmas bör även Camerons England och Merkels Tyskland, som inte vågat stå upp mot dårfinkarna i Bryssel. Vad jag tror mig minnas har t o m The Economist, normalt en ljuspunkt, ylat med de populistiska vargarna i den här frågan.

  Goda nyheter också för ekonomin. För Australien i första hand, som redan gått från ord till handling. Om Europa har förstånd att följa efter, blir det lättare att klara dagens svåra kriser. Klimatpolitiken har varit – och är – en större hämsko än medborgarna fått veta.

  • mats skriver:

   Ja, sant att jag glömde att nämna att de skrotar CO2-skatten, men det framgår ju av länken…
   Hoppas, hoppas att tillnyktringen kommer även i Sverige, men ska man verkligen våga tro det? Redan?

   • Åke Sundström skriver:

    Det var förstås i länken jag såg uppgiften, men tyckte att den behövde lyftas fram som en för Sverige särskilt uppseendeväckande nyhet.

    Jo, du kan nog våga tro att tillnyktringen är på väg även här, men vi kommer knappast att stå först i kön (efter Australien). Ingenstans i världen är väl de dogmatiska låsningarna så hårda som i vår svenska ankdamm. Men när de globala impulserna ändrar riktning, brukar det s k etablissemanget ganska snabb vända sina kappor efter vinden. Hållningslösheten som norm , det är väl Sverige 2013 i ett nödskal?

 3. David skriver:

  Fascinerande. I takat med att dom ökar kolexporten till Kina brinner bokstavligen deras land upp, ett grannland upplevde i veckan den värsta tyfonen -inte i mannaminne- utan i historien. Med detta ackompanjemang i bakgrunden väljer man alltså att helt överge tanken om klimatpåverkan.
  Jag säger som Goethe, Gegen die dumheit kämpfen die Götter Vergebens!

  • mats skriver:

   Nja, fast Australien brinner ju inte upp. De har inte fått det värre än de haft det tidigare. Ökenområdena i centrala och västra Australien är som de varit under lång tid.
   År 1970 drabbades Filippinerna av en tyfon som skördade en miljon dödsoffer. Men då hade vi inte satelliter som kunde registrera dess kraft.
   Mannaminnet överträffar den tekniska historien!

 4. Joakim skriver:

  Kanske dax att packa resväskan och flytta till Australien.
  Där verkar demokrati råda

 5. David skriver:

  Jag tror ni gravt missuppfattar vad som sker, läs citaten nedan, googla vidare.

  ”Evidence is also mounting that several other countries Australia is often compared with are gearing up to reduce their emissions more aggressively by 2020. A 5 per cent target would leave Australia lagging behind others, including the United States.
  At this stage the Authority has not made a final recommendation on what that tougher 2020 emissions reduction target for Australia should be beyond believing that the 5 per cent target is not a credible option. Instead, two illustrative options – a 15 per cent reduction and a 25 per cent reduction – are canvassed in the draft report and their implications assessed.”

  • mats skriver:

   David, Den text du hänvisar till kommer härifrån, http://climatechangeauthority.gov.au/content/climate-change-authority-releases-draft-targets-and-progress-review
   Uttalandena kommer således från en ”fristående”? myndighet för klimatfrågor. De refererar till sig själva endast som ”the Authority”. Vilket får mig att tänka på ett citat från Matt Groening, When the authorities tells you sex is bad for you, it means only one thing. Don’t have sex with the authorities”.

   Denna organisation består av människor som tror på klimathotet och ser det som sin uppgift att begränsa utsläppen av CO2 oavsett vad ny forskning eller regeringen bestämmer. Det upprop som citatet är hämtat från publicerades den 30 oktober.
   Två veckor senare säger alltså deras högste arbetsgivare, premiärminister Abbott, att de ska avskaffa CO2-skatterna och inte längre ställer upp på socialism förklädd till miljövård. I Matt Groenings anda säger Abbott till sin ”Authority”, Go f*** yourself!

 6. kallepelle skriver:

  Stackars David! Den som är lurad (och dum?) är Du själv. Under tiotusentals år har pyrofyterna (eldväxterna) kunnat bilda skogar i Australien. Eucalyptus bekämpar konkurrerande växtlighet genom skogsbrand (som de själva utvecklat motståndskraft mot). Det är därför skogen brinner så ofta i Australien och ”landet brinner inte upp” men den förra Gillardregeringen lurad av de gröna förbjöd anläggandet av de brandgator som skyddade bebyggda trakter. Vad tyfonerna beträffar förekommer de naturligt över Filippinerna och det har ingenting med koldioxidökningen /klimatändring (som bara är naturlig) att göra – vilket någon tydligen lurat Di att tro. Om Du läser på flitigt så kanske det blir svårare för dem som vill lura Dig?

  Läs t ex hos Pointmans. Abbotregeringen kommer att proponera avskaffandet av den koldioxidskatt som löftesbryterskan Gillard införde. De gröna+Gillards Labor kommer att rösta emot. Då upplöser Abbot sin regering och ordnar nyval varvid folket i val avlägsnar de gröna galningarna ur parlamentet och den fungerande demokratin i Australien har vunnit ännu en seger för demokratin. Kanada instämmer och om Du ids läsa No Tricks Zone idag kan Du få veta att en talare i delstatsparlamentet i Niedersachsen (Hannover) brutit genom skeptikervallen i ett sju minuter långt tal. Man varseblir de gröna lögnerna nu över hela världen (utom i demokratures Sverige?). Den gröna politiken byggde på rena lögner och förfalskningar. Dom lurade Dig, sig själva och många andra. Nu skall Du försöka vakna upp och lära Dig något!

 7. Åke Sundström skriver:

  Intressanta nyheter från Hannover. Men du kommenterar inte Davids påståenden om Australiens emissions targets? Överspelade nyheter eller vad?

  Och tesen att de gröna lurar sig själva får du allt ompröva. Däremot är det säkert sant att de gröna ledarskiften lurar sina egna gräsrötter, men vilka partier gör inte det? Fundera t ex över hur Maria Wetterstrand kunnat sälja in sin förkärlek för etanol, vårt nya livsmedelsbaserade bilbränsle. Eller varför naturbarn som Peter Eriksson älskar örnmassakrerande vindsnurror.

 8. kallepelle skriver:

  Åke 13:27

  Som jag ser det rör det sig nog om ren okunskap orsakad av lättja eller dumhet – försvårad av trängtan efter den makt som politiken kan ge dom som aldrig begrep, eller orkade med grundskolans NOpensum. Maria W hade dock någon sorts ekoinriktad universitetsutbildning som dock verkar ha fördjupat hennes oförståelse. Men kanske har Du rätt att de talar mot bättre vetande (eller så handlade det bara om en oemotståndlig dragning till den politiska maktens köttgrytor?).

  Se f ö den arme David ovan ”Deras land brinner upp av koldioxidutsläppen”. Var blev Du av David nu när Du behöver försvara Dina stolleprov? Aboriginerna jagade genom att bränna skog. De lade grunden till skogarna av ”gum-trees” och eucalyptus.

 9. David skriver:

  Mats! Tack för klargörandet, jag ser att det är precis så anmärkningsvärt som skrivs här.
  Kul för Er som tycker det är viktigt att bränna fossila bränslen, en liten seger kanske man kan säga.

  AXPO hade konferens i Köpenhamn i veckan, deras case är att vi går mot en värld där batteriforskning kommer att rita om kartan ordentligt. Ett batteripack i varje hem, sol och vindkraft som kan vara så intermetent den vill, man laddar när det passar.

  Fascinerande tanke!

  • mats skriver:

   Vi ska glädjas åt batteriteknologin när den är praktiskt och kommersiellt konkurrenskraftig.

 10. Åke Sundström skriver:

  Det är väl bara två sidor av samma sak? Att tala mot bättre vetande och att dras till ”den politiska maktens köttgrytor”? Nej, kallepelle, okunnighet handlar det inte om, inte heller om lättja. Men dumhet, absolut.

  Smått fascinerande att majsetanolen svalts av hela det förment gröna partiet, av SNF och resten av miljörörelsen. Plus, givetvis, av det politiska etablissemanget, inkl. vår superopportunist till miljöminister, och en statsminister som är väg att vinna titeln som liberalismens störste svikare någonsin. Han verkar övertrumfa Bengt Westerbergs bekanta omvandling från högerhulk till yttervänstersocialist.

  Och tyst också från det vetenskapliga fältet; det gäller att ligga lågt för att inte riskera sina forskningsbidrag. Den ende som vågat protestera – utöver Jan Gillberg som bygger sin metanolfabrik (vettigare med metanol än etanol) – är biljournalisten Håkan Mattsson. Alla andra hukar i sina moduler och tittar bort när han pekar ut de nakna kejsarna, våra 349 ombud på Helgeandsholmen. De som bestämt att bilflottan skall vara helt fossilfri 2030. Detta är helt uppenbart ett av de mest korkade beslut som någonsin fattats i vår riksdag. I stor enighet dessutom.

  Till Mats, ett grattis för att du lyckades lokalisera Davids inaktuella klipp (men svagt av den senare inte ange sin källa). Rätt också att kritisera oskicket att ta ut forskningssegrar i förskott. Vägen från prototyp till kommersiell framgång är lång. En majoritet av alla ”lovande” projekt stupar i det skedet.

Kommentarer är stängda.