Reserverat i miljöns namn

I USA har miljömyndigheten EPA beslutat ge närmare en halv miljon hektar mark till en indianstam i Wind River, Wyoming. Marken omfattar bland annat samhällena Riverton, Kinnear och Pavillion, med sammanlagt cirka tiotusen invånare. Det är inte så att det är statlig mark man vill ge bort, det mesta är privat!

EPAs motiv för beslutet är att indianerna såsom varande “ursprungsbefolkning” är bättre på att skydda miljön. Det verkar vara ett första steg att utanför konstitutionen, den lagstiftande församlingen, de enskilda staternas suveränitet, hundraåriga avtal och överenskommelser med indianerna, registrerade och erkända äganderätter inom de berörda områdena, implementera FNs drömmar om Agenda 21 och “ursprungsbefolkningars rättigheter”.

Det kan också liknas vid självhat och sabotage av västvärldens demokratier.

I ett annat avslöjande har den för förskingring dömde tjänstemannen vid EPA, John Beale, under ed avslöjat att han i samarbete med sin chef, Gina McCarthy, har konspirerat att “förändra kapitalismens DNA”. Han förtydligade att de ansåg att kapitalism handlar om att externalisera kostnader (låta någon annan betala). De ville förändra hur samhället fungerar, antingen genom lagstiftning eller genom administrativa beslut. Makten över ägandet och makten över hur resurser används skulle överföras till människor med en grön agenda. I Sverige kallas det för funktionssocialism. President Obama har flera gånger sagt sig vilja transformera Amerika. Är det detta han menar?

I Sverige finns liknande tendenser. Vi har inte ännu skrivit under FNs deklaration om ursprungsfolkens rättigheter. Ännu tycks det finnas en viss insikt om att denna diskriminering av olika folkgrupper inom ett land står i direkt strid med demokratins principer. Men det finns starka krafter som vill driva oss åt det hållet. Inte minst samiska, vad man närmast kan likna vid separatister, driver på hårt.

Miljörörelsen är sig lik i Sverige och i USA, oavsett om vi talar om den “frivilliga” (ofta sock puppets) eller myndigheterna. Usurpatorer med prätorsambitioner ser den privata äganderätten som det största hindret för sin maktexpansion. Med miljön som skarprättarverktyg går de fram i sin ambition att lägga det privatägda under sin egen kontroll.

Våra folkvalda måste omedelbart vakna för den författningsvidriga demontering av rättsstaten som pågår i hela västvärlden. Ser man inte upp är det snart bara cykelställsfrågor och färgsättning i plenisalen politikerna tillåts råda över.

Det här inlägget postades i Äganderätt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.