Låt kunskapen verka, inte vidskepelsen

Bara en kort blänkare om politik som införts av Trumps regering och som borde följas på motsvarande sätt av Sverige. EPA, det amerikanska naturvårdsverket får inte längre hota att dra verksamheter inför domstol, för att sedan göra en juridisk/ekonomisk överenskommelse utanför domstolen där verksamheten tvingas betala stora pengar och dessutom avstå från lönsam verksamhet.

Principen att staten inte ska få använda skattebetalarkollektivets i sammanhanget nästan outtömliga resurser för att trakassera medborgare och företag, eller införa praxis som är för svår att öppet lagstifta om, borde gälla även här.

Det här inlägget postades i Äganderätt, Miljö och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Låt kunskapen verka, inte vidskepelsen

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Socialisterna vill ju för allt i världen inte ha skilda verksamheter för lagstiftning, dömande och verkställande institutioner. Därför blir vi tvungna att be CFR, Centrum För Rättvisa om hjälp i framför allt egendomsärenden eftersom egendomsrätten är en myt och i praktiken obefintlig i Sverige.

 2. Stefan Eriksson skriver:

  I Sverige används resonemanget ofta: Vår bedömning är att intrånget i den enskildes rätt att förfoga över sin egendom är mindre än ”nyttan” med att allmänheten förfogar över samma egendom. Denna formulering ligger till grund för rättsliga instansers avgöranden. Punkt.

  Resonemanget är vidskepelse, och i förekommande fall bara okunskap.

 3. mats skriver:

  Ja, det är ju den där omedelbara annulleringen av äganderätten i Regeringsformen 2 Kap. Grundläggande fri- och rättigheter.
  ”15 § Vars och ens egendom är tryggad genom att ingen kan tvingas avstå sin egendom till det allmänna eller till någon enskild genom expropriation eller något annat sådant förfogande eller tåla att det allmänna inskränker användningen av mark eller byggnad utom när det krävs för att tillgodose angelägna allmänna intressen.”

  Angelägna allmänna intressen har har blivit svensk lags mest korrumperande fras. Den enskilde ägarens bedömning eller vilja räknas bara som en i mängden av allmänheten och är alltså för statens tjänstemän i praktiskt hänseende oväsentlig.

 4. Sten-Arne Persson skriver:

  I Sverige tar sig stat och kommun ekonomiska friheter mot enskilda individer som en annan enskild individ inte skulle komma undan med rättsligt utan att göra rätt för sig. Ett exempel var den polska man som blev angripen av svensk polis som bussade sin polishund på honom i tron att han var en tjuv vilket åskådliggjorts i Uppdrag Granskning i veckan. Mannen var oskyldig till det brott som han misstäkts för. Mannen blev rejält skadad men vägras skadestånd från vårt korrupta samhälle. Är man på fel plats vid fel tillfälle får man skylla sig själv anser vår ordningsmakt.

  När det gäller okunskap och illvilja i förening har vi ett svårbegripligt område där djurägare utsatts för fullständig rättslöshet i snart tre decennier. Regelrätt terror med anonyma anmälningar, gryningsräder obefogade omhändertagande av djur. Förövarna av dessa övergrepp har till stor del rekryterats från ”Djurens Rätt” som har som mål att ta bort alla produktionsdjur. Dessa djurskyddshandläggare saknar fullständigt empati för de djurägare som förser svenska folket med mat. Djurens Rätt sitter med och styr på Jordbruksverket. Den praktiska kunskapen om skötsel av produktionsdjur är näst intill obefintlig hos största delen av dessa handläggare men i rättsväsendet är deras ord närmast att jämföra med lag. I rättsväsendet behöver man ju ingen utbildning om djurskötsel. Tidningarna är fulla med notiser med att nu har den och den bonden blivit dömd för vanvård av djur och fått djurförbud utan att aktuell djurägare får komma till tals. Dessa djurskyddshandläggare har drillats av oseriösa teoretiker utan praktisk erfarenhet av djurskötsel. Utbildningen går nästan uteslutande ut på att lära ut hur man sätter dit bönder. Den värsta av dessa utbildare satt i ledningen för Djurskyddsmyndigheten som tack och lov lades ner. Han har varit ordförande på veterinärförbundet där han fått lämna uppdraget på dagen utan att orsaken kommit till allmän kännedom. Direkt därefter har han anställts som länsveterinär på länsstyrelsen i Stockholm. Denne man lär ha sagt på en kurs för djurskyddshandläggare: Alla bönder är kriminella, det gäller bara att komma på dem.

  Även när det gäller djuromhändertagande har grov polisiär misshandel av djurägare förekommit utan anledning. Det finns många sådana överfall som naturligtvis inte redovisas i massmedia eller någon annan stans.

  Polisen som inte har lantbruksutbildning har under lång tid haft ansvaret för att anlita och betala människor som hjälper till att omhänderta djur. Där polisen betalat rena ockerfakturor utan att djurägaren har haft möjlighet att få rättelse. Ett av de värsta fallen drabbade en helt oskyldig djurägare som fick betala över två miljoner för ett omhändertagande av c:a 300 köttdjur i mitten av maj när djuren gick på bete.

  När man mäter resultatet av djuromhändertagandeet så redovisas endast hur många djuromhändertagande som man gjort inte en bokstav om djuren fått det bättre eller sämre efter omhändertagandet,vilket borde varit det väsentliga i sammanhanget. Någon analys över vilken skada dessa åtgärder åsamkat de drabbade djurbönderna och deras familjer finns ingen statistik på. Ej heller finns statistik på hur många fullt friska djur som avlivats och kastats i en konteiner för att kremeras på djurägarens bekostnad.

  Jag har varit på två rättegångar som gällt djurskyddet där jag haft mycket god kunskap om händelseförloppet. Något mer kränkande av en av de kunnigaste djurbönder jag känner får man leta efter. Det finns inte heller någon statistik som visar hur många självmord dessa häxprocesser förorsakat.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Väljarna har inte en aning om vilka individer de röstar fram till att representera dem och dessutom tror eller inbillar dom sig att livsmedlen tillverkas i ”mattemplen”, ICA, COOP, AXFOOD, m. fl. Socialisterna har lovat dem som röstar på ”socialdemokraterna” att livsmedel, de skall vara näst intill ”gratis”! Nästa steg blir socialisterna kommer att tilltvinga sig ”maten” med våld. Stalin visste hur man kunde svälta ihjäl bönder. Tanken är nog inte främmande för en Hr. Löfven.

Kommentarer är stängda.