EPA hjärta Sierra Club = sant!

Amerikanska Energy and Environmental Legal Institute (EELI) begärde år 2012 ut e-postkorrespondens från miljömyndigheten EPA. Specifikt sådant rörande det gasledningsprojekt i Alaska kallat Keystone XL. EELI misstänkte att EPA inte spelat med öppna kort i sitt agerande för att stoppa ledningen. Det visade sig att deras misstanke var befogad.

Det visade sig att EPA konspirerat med miljöorganisationer för att skapa konfrontationer där Keystone XL kunde smutskastas. Än värre var att den “miljöorganisation” som verkade dra i trådarna, inklusive myndighetens, var the Sierra Club. Denna organsiation är mer eller mindre organiserad i celler som en terroristorganisation sedan 1892, de påverkat mängder med lagstiftning. De har nära kontakt med the Club of Rome, båda har varit mycket pådrivande i både klimathotet och Agenda 21.

Höga tjänstemän på EPA, sådana som står president Obama nära, var inbegripna i hemliga och mörklagda överläggningar med Sierra. Tjänstemännen har fått reprimander för att de använt privata e-postadresser för att försöka undvika upptäckt. Frågan är vem som har varit vems sock puppet i detta?

Vad har nu detta för betydelse för svenskarna? Poängen är att i USA finns det fortfarande journalister som avslöjar sådant, det finns tidningar och medier som berättar det. Det finns all anledning misstänka att liknande kan förekomma i det sedan mer än 80 år korporativistiska Sverige. I synnerhet som både Sverige och EU offentligt bekostar en väsentlig del av de stora miljöorganisationernas budgetar. Med motiveringen att man vill ha en annan röst att lyssna till än industrins (underförstått miljöstörande verksamheters). Varför inte lyssna till folket?

Jag har många gånger skrivit om detta demokratiska problem i flera former. Exempelvis här, här, här och här.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Miljö och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på EPA hjärta Sierra Club = sant!

  1. Niklas skriver:

    Tja, vi har väl liknande förhållanden i Sverige. Var det inte som så att h*n som ansvarade för strandskyddasfrågor på länssturelsen i Fjollträsk ochså var ett högdjur inom SNF?

    • mats skriver:

      Den personen är ett mycket tydligt exempel. Jag bara vänta på att någon som är målsägare ska dra det inför domstol.

Kommentarer är stängda.