Det globala hotet

Tyska energipriser har på grund av den klimatmotiverade omställningen och skatteväxlingen kallad Energiewende stigit till att bli 50% högre än Europas genomsnitt. Varken industrin eller regeringsföreträdare ser några möjligheter att nå de låga utsläppsmål som är uppsatta för år 2020. Definitivt klarar man inte målen med bibehållet välstånd.

EU-parlamentet vill ta i med hårdhandskar för att nå klimatmålen. Den 5 februari röstade man för att sänka koldioxidutsläppen med 40% till år 2030. Dessutom bestämdes att till samma årtal ska 30% av energin vara förnyelsebar och 40%  av förbrukningen ska ha sparats in via effektivisering. Är det där 40% minskning av CO2 utsläppen ska komma ifrån?

Samtidgit som Frankrikes president Hollande är på besök i USA och tillsammans med president Obama lovar krafttag mot klimathotet, kommer beskedet att man i Frankrike tänker prova utvinning av fossil naturgas i stor skala med en ny metod. Man kommer att använda heptafluorpropan istället för vatten. På detta vis menar man sig vara säkra på att inte skapa några risker för grundvattnet. Propanet ska återvinnas efter att det spräckt berget så att naturgasen frigjorts. Inte alla verkar uppmärksamma att gaser innehållande fluor anses vara betydligt mer potenta än CO2 som växthusgas. De franska ingenjörerna är dock säkra på att ingen gas, varken propan eller naturgas kommer att läcka ut från det spräckta berget.

John Kerry på besök i Kina jämställer kampen mot klimathotet med kampen mot terrorismen. Han är väldigt lik Tommy Cooper, men inte alls lika rolig, inte ens lika intelligent.

Det blir allt mer tydligt att våra demokratier och i synnerhet de internationella samarbetsorgan som frikopplats från nationellt ansvar utvecklats till dårhus och att det är galningarna som styr där!

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.