Polskt motstånd

Polen säger nej till EU:s klimatmål. Man vill inte acceptera indragningarna av ”övertaliga” utsläppsrätter. Polen vill inte sluta använda sin inhemska energikälla, kol. EU pressar på och hävdar att Polen inte har laglig rätt att stoppa processen, att EU:s majoritetsbeslut även kommer att gälla Polen.

Som torped låter man WWF gå fram och kräva hårda tag mot Polen. IPCC:s alla lögner och felaktigheter om CO2 och klimatet tas som gudsord. Kommissionen är mån om att ha ett enhälligt beslut bakom sig när man går till nästa klimatrunda i Doha. Då kan man framstå som världens största klimatsamvete i all sin galenskap.

Förutom Polen visar även Storbritanien och Tjeckien skepsis mot klimatåtgärderna och i synnerhet dess överstatliga och tvingande natur. Tyvärr samordnar de inte sina invändningar så att det kan bli en seriös debatt och ett uppvaknande ur mardrömmen för Europas del.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Polskt motstånd

  1. Niklas skriver:

    Tur att det inte är polsk riksdag med liberum veto som gäller här. Nie pozwalam! 🙂
    /Niklas

Kommentarer är stängda.