Obamas alibi

När Obama snart kommer till Sverige är det mycket som talar för att han är på jakt efter en partner som kan bekräfta nödvändigheten av hans nya aggressiva klimatpolitik. Med utebliven global uppvärmning och klimatåtgärder som allvarligt äventyrar ekonomin är det få länder kvar där ledarna fortfarande helhjärtat stöder IPCCs bild av situationen. Sverige är ett sådant land.

I USA har regeringen och dess myndigheter antagit en allt mer totalitär ton om klimatet. Till sin hjälp har de också sock puppets och astroturforganisationer. Inrikesministern, Sally Jewell, sa vid ett tal 1 augusti att hon “hoppas att det inte finns några klimatförnekare på inrikesdepartementet.”

Utrikesminister Kerry sa nyligen vid ett besök i Brasilien att president Obama avser att “runda kongressen i sina ansträngningar att implementera klimatågärder.” Han förtydligade denna ståndpunkt med flera olika uttryck och ordvändningar.

Direktör Gina McCarthy på EPA klargjorde också nyligen vid ett tal på University of Colorado att hon avsåg att fortsätta driva klimatfrågor och införa nya regleringar, oavsett vad kongressen anser om dem.

Det som är gemensamt med alla dessa uttalanden är att de på ett flagrant sätt demonstrerar ett förakt för konstitutionen och den lagstadgade arbetsordning som gäller mellan de olika aktörerna som har att sköta federationens högsta arbetsuppgifter. När Obamas astroturforganisation OFA, Organizing for Action, ordnade Climate Change Day of Action Rally, kom det inte en enda besökare. Det var endast organisatörerna själva och ett fåtal journalister på plats. I amerikanska opinionsundersökningar är det allmänna intresset för klimatfrågor lika lågt som eller lägre än frågan om hur länge USA ska verka i Afganistan.

Det är i det läget Obama valt att komma till Sverige, för här finns de sista hard-core klimatalarmisterna. Han hoppas att svenskarna ska kunna ge hans dödsdömda och ödeläggande klimatpolitik ny legitimation. Minns också att när Reinfeldt efter sitt första möte med Obama fick frågan om han hade gett presidenten något råd, svarade att han rått honom att satsa på klimatet, för det är en vinnande fråga.

SVT hänvisar idag på morgonen till en opinionsundersökning som visar att moderaterna har rekordlågt förtroende bland väljarna. Undrar varför?

Femtio mot ett (50/1) projektet kanske förklarar varför?

 

 

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Obamas alibi

 1. Sten-Arne Persson skriver:

  Har statsminister Reinfeldt något val? Han har ju varit på Bilderbergergruppen ett antal gånger på inbjudan av Jacob Wallenberg. Carl Bildt är ju dessutom medlem i Bilderbergergruppen och förmodligen en av dem som bestämmer över den som för tillfället är statsminister i Sverige.
  Jag antar att vår statsminister får lyda order från annat håll än svenska folket som ju bara genom
  att gå och rösta i riksdagsvalet legaliserar skendemokratin då det saknar betydelse vem som vinner våra val. Det väsentliga förefaller vara bestämt på nivå över svenska statsministrar.
  Politik är fult i Sverige utom strax före valet då det av någon underlig anledning alltid är dött lopp mellan det röda och det blå regeringsalternativet. Då skall svenska folket till varje pris triggas att gå och rösta mot de andra “djävlarna” då de flesta ju inte har något att rösta för på grund av det, av massmedia, regisserade valet. Genom dessa otaliga opinionsmätningar kan massmedia åstadkomma detta nödvändiga jämviktsläge som driver in oss nyttiga idioter till valurnorna, så att ett högt valdeltagande legitimerar den ständiga skendemokratin i riksdagsvalen.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Bilderberggruppen#Kopplingar_till_Sverige

 2. Lejeune skriver:

  Det förefaller högst osannolikt att Obama “råkar” befinna sig I Stockholm samtidigt som IPCC sammanträder här…..!?

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Undrar om inte Obama kommer hit för att söka politisk asyl? Han gör ju allt för att bearbeta sin personliga flyktingstatus i USA!

 4. mats skriver:

  Naturligtvis är det så att den amerikanske presidenten inte bara råkar bli så osams med sin kollega i Ryssland att de inte kan träffas vid en tid och plats som förmodligen varit planerad i minst ett halvår.
  Samtidigt har IPCCs planer varit kända mycket länge och deras budskap till stora delar redan känt till innehållet. Något som hänger ihop med makt och pengar gör att det blir viktigare att vara i Stockholm en viss dag än att vara i Moskva samma dag. Snowden är förlorad för USA. Där är redan spinnarlarverna i full färd med att sy igen såret. Klimathotet kan man fortfarande mjölka en tid. Om handlaget är det rätta.

Kommentarer inaktiverade.