När övergreppen osynliggörs

Samir Abu Eid, SVTs mellanösternkorrespondent är hemma i morgonsoffan och berättar om alla hemskheter han har sett, alla övergrepp och mänskliga öde där oskyldiga drabbas. Krigsjournalistiken kan enkelt skildra förövare, våld och offer på samma blodiga bild. Lite hastigt nämner Samir att han är obekväm i svensk gelsbygd där det nästan inte finns några människor. Som om här inte finns några konflikter, inga övergrepp på civilbefolkningen.

Tänk om han kunde skildra det land där övergreppen sker på distans i kraft av statens våldsmonopol och med offentliga tjänstemän som verkställande förövare. Det är juridiska och administrativa övergrepp, ibland även rent fysiska med brutal misshandel när staten ska bekräfta sin makt. De som drabbas är fastighetsägare av alla slag, jord, skog, vatten och tomter för boende eller fritid. Dessa övergrepp är inte lika kännbara för alla vid samma tidpunkt. Men varje gång staten gör en förändring är det fler som drabbas. Varje gång den enskilde vill göra en förändring blir denne varse de inskränkningar i äganderätten våra politiker i sin aningslöshet anser vara rimliga.

 

En bild på det brev Sten-Arne refererar till i sitt inlägg. Observera att de noteringar som är gjorda på brevet är Sten-Arnes, som han gjort på originalet.

Ring P1 åsiktsförtryck_20110823

Det här inlägget postades i Äganderätt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på När övergreppen osynliggörs

 1. Sten-Arne Persson skriver:

  En förskräckande stor del av svenska journalister är politiskt korrekta på det viset att de alltid problematiserar Sveriges infödda befolknings kritik av den destruktiva utvecklingen när det gäller vårt brandskydd, försvar, matförsörjning, kulturutveckling, landsbygdens avfolkning, ökande kriminaliteten, samhällets daghemstvång, djurskyddsterrorn, kort sagt allt som stör den massmediestyrda politiska korrektheten som leder till fullständig utplåning av svenska folkets åsikter och rättigheter.

  För 20-25 år sedan startade radioprogrammet ”Klarspråk” där man kunde tala in ett inlägg på upp emot 10 minuter och få detta sänt. I början var meningsutbytet förvånansvärt fritt, men efterhand blev det mer och mer politiskt korrekt varefter man slutligen även satte in åsiktspoliser i själva programmet samtidigt som man döpte om programmet till Ring P1. De som talar för mycket klarspråk sållas bort redan i telefonslussen varefter de ”godkända” hålls i herrans tukt och förmaning.

  De mest styrande åsiktspoliserna Tomas Tengby och Täppas Fogelberg kan förstöra de mest intressanta inläggen totalt. För en tid sedan minskade man även sändningstiden med 10 minuter. Den 5 augusti ringde Hasse Eliasson in och plockade ner Täppas på jorden när det gällde Täppas sätt att raljera med de inringande för att förstöra varje möjlighet att få fram obekväma sanninningar. Det går att gå in på SR och lyssna på programmet.

  Egentligen är det inte åsiktspoliserna som skall hängas ut de gör bara som de blir tillsagda. Jag har ett brev i min ägo undertecknat av P1 chefen där det framkommer att de som är programledare inte skall vara opartiska när det gäller invandringsfientlighet och rasism, och inte heller när det gäller jämställdhet (i praktiken familjepolitiken med daghemstvånget). Där skall de argumentera för den politiska korrektheten. De som lyssnar okritiskt på radio och TV är ju fullständigt hjärntvättade på dessa båda områden. Samtidigt förtjänar det att återigen påpeka att 52 procent av de som arbetar på SVT har sina partisympatier hos MP, 18 procent föredrar V och 13 procent har S som sina favoriter totalt 83 procent för dessa tre partier enligt medieprofessor Kent Asps undersökning.
  Vem mer än Kent Asp, Jan Gillberg DSM och Mats Jangdal granskar det så kallade opartiska SVT?

  Vem är det som kollrar bort svenska folket? Officiellt finns väl förstås inget svenskt folk eftersom vi inte kan bli diskriminerade. Vi sägs ju vara invandrare allihop, eller var det inte så statsministern sa.

  • Mike skriver:

   Sten-Arne, kan du ta en bild av brevet och lägga upp det på nättet? Det skulle bli intressant.

   • Sten-Arne Persson skriver:

    Hej Mike!
    Jag har skickat en bild av brevet till Mats per e-post som han lägger in på bloggen senare. Jag har rensat bort namn och adress på mottagaren av brevet, men jag har originalet i mina gömmor.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Vi vill gärna se brevet från STASI agenturen. Kan Du inte lägga upp det och ge oss en länk?

 2. B-J Bjurling skriver:

  Bra skrivet, Sten-Arne!
  Om din fråga efter vem som kritiskt granskar svt var allvarligt menad så torde ju ett utmärkt svar vara Slabadang!
  Här har du några lästips från den blogg som numera kallar sig klimatupplysningen.se
  Jag gitter inte direktlänka – du får gå via sökmotorer.
  Trådens startdatum – trådens titel – Slabadangkommentarens nummer:

  13/4 2010: Alarmistiskt klimatmöte i Bolivia: 79
  23/4 -10: The missing heat: 20
  1/5 -10: IPCCs tredubbla svindel: 13
  18/7 -10: Stämmer modellerna: 60
  26/8 -10: Ovädren – beror de på oss: 42
  12/9 -10: Världens motor hackar: 28
  13/11-10: Slöseri och bedrägeri i klimatalarmismens spår: 19

  Och det är ändå bara ett litet urval från ett enda år – ja, det enda år jag hade statistik på.

 3. Thomas Gunnarson skriver:

  Men Samir Abu Reid har rätt…
  Den svenska landsbygden är avfolkad!
  Det har skett på knappt hundra år.
  Med vissa pauser, som 1970-talet…
  Nästa steg blir att rewilda landet..
  Att skapa utrymme för stora dagbrott i södra Sverige med gruvdrift.
  Kvar blir ett antal välbeställda godsägare. Av internationell bakgrund.
  Precis som i Skottland

 4. mats skriver:

  Man kan undra om public service media i hemlighet har ytterligare ett direktiv som ger dem fria händer att dölja sanningen, klimathotet!

  • Åke Sundström skriver:

   Mycket troligt är det så, hur skall man annars kunna föreklara den kompakta tystnaden? Inte ens Lennart Bengtssons senkomna klarspråk eller Björn Lombergs kolumner i SvD har öppnat några låsta dörrar. Men visst kommer sanningen fram så småningom, skamligt bara att det tar sån hisklig tid.

 5. JK skriver:

  Jaa jag blev offer for en fråga om Djur sköttes ,koste vad det ville så skulle jag vare en bra forklaring på hur dette Kan gå så her , när man Frihedsberöver en person for ytringsfrighed och straffe dom med Livs lång Forbud med djur .. Fast man inte fik polisanmella dette ej heller hatte bevis på samme och man tvangs sig ind i bostaden for att mishandle en med opdigte agenda for att komme undan fakta och nu lever man som en flygtning i landet .. joo då det er sanneligt en fin velkomst man fik efter at smide over en millon i lande och byde sig selv alt dette for att tro at der findes ratfärdighed och Lov stiftning til .. men Nejje det er over set på forhånd ,., så man byrder altså loven for at komme åt den lille personen.. !!

  Fantastisk Land !!

Kommentarer är stängda.