Skatt till döds

Regeringen oroar sig med paranoid mani att alla människor försöker stjäla dess pengar. Så står det i princip i ingressen till deras 12-punktsprogram för att stävja skatteflykt. Alla pengar är statens. Regeringen betonar särskilt att alla svenskar är obegränsat skattskyldiga. Jo, det är hämtat ur grundlagen, så det kommer vi inte undan på hemmaplan. Utredningens promemoria som pdf.

Nu vill regeringen ha mer pengar av dem som försöker undkomma skatterna genom att flytta utomlands. Regeringen motiverar sitt krav på att äga alla pengar med att de ska användas för ”vår gemensamma välfärd”. Det måste vara därför de bjuder hit människor från hela världen, för kunna bjuda fler på denna välfärd.

Magdalena Andersson & cie föreslår i sitt tolvpunktersprogram bland annat något som helt frankt kallas för Utflyttningsskatt. De kan inte ta allt på en gång, det skulle bli allt för uppseendeväckande. Så de nöjer sig med att i ett första steg etablera principen – staten får ta alla dina pengar. Vad det gäller i denna omgång är kapitalavkastning. Skattar du inte i Sverige, men har kapital som ger avkastning här, då ska du skatta för det. Olika regler gäller beroende på i vilket land du bor och vilket avtal det landet har med Sverige.

För tillfället är värdet av pensionssparande och fritidsfastigheter undantaget utflyttningsskatt. Men hur länge då? De gör inte undantag för benefikt fång. Det vill säga att om dina barn får tillgång till din kapitalvinst via arv eller gåva, då ska de betala skatt på vinsten. I förlängningen kan det betyda att beskattning av utflyttade svenskars benefika fångst är ett första steg att återinföra arvs- och gåvoskatt, bakvägen – eller omvägen via utländska avtal.

Man kan fråga sig hur denna utflyttningsskatt stämmer överens med FNs deklaration om mänskliga rättigheter.

Artikel 13
1. Var och en har rätt att fritt förflytta sig och välja bostadsort inom varje stats gränser.
2. Var och en har rätt att lämna varje land, även sitt eget, och att återvända till sitt land.

Betyder verkligen rätten att lämna sitt land att man måste göra det naken. Ska staten ha rätt att kräva att du lämnar kvar allt du samlat ihop, innan du får kliva över nationsgränsen?

Dessutom inför man skvallertvång för alla ekonomiska rådgivare. Dessa blir då tvingade att meddela skatteverket om varje råd de gett någon av sina kunder. Det kan innebära att man inte kan föra ett hypotetiskt resonemang om olika tänkbara placeringar eller andra åtgärder med sin rådgivare, för varje klargörande från rådgivarens sida kan ses som ett råd avseende en planerad åtgärd. Du kan alltså i en framtid bli skattskyldig eller avgiftsskyldig för att skatteverket anser att du planerat något olagligt. Lite mer åt det paranoida hållet från min sida, jag medger det. Men erfarenheterna av kontakter med svenska myndigheter frammanar den inställningen

Det här inlägget postades i Äganderätt, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

20 svar på Skatt till döds

 1. Göran skriver:

  Som rådgivare i skattefrågor lämnar man in ett dokument på 50.000 sidor i pdf-format som inte går att kopiera med ett typsnitt som inte går att OCR-skanna och meddelar att man har rådgjort med sin klient angående det som står i dokumentet. Med fördel kan man lägga in vilka nummer av Kalle Anka som bör läsas. Så varje gång man har haft ett möte skickar man detta dokument till Skatteverket.

  Det som retat mig en del av detta är att Timbro och Svensk Näringsliv inte kommer att säga ett pip om det. Timbro ger ut skrifter som de vet inte kommer att reta upp den minsta lilla vänster. På ytan ser det ut som en protest, men under skalet är de bara en massa korrekt inriktade individer.

  Gemensam välfärd. De som nekas sjukvård, var är deras gemensamma välfärd? Gemensam välfärd är att skicka pengar till terrorister, kvinnoförtryckande diktaturer, islamiska föreningar i Sverige som predikar hat mot Sverige och svenskar.

  Ulf Kristersson säger att vi måste acceptera ökat våld och våldtäkter och vi ska betala för det. Dessa förbaskade politiker skapar problem som de aldrig kan lösa och vi medborgare ska bara betala och betala.

  Och i höst kommer folket i Sverige att gå och rösta på mer skatter, mer invandring, mer våldtäkter, mer brott, mer kommuner med underskott, mer arbetslöshet, mer sämre skolor, mer sämre äldrevård, mer sämre sjukvård, mer sämre vägar, mer avgifter, mer regleringar.

  Finns det inga människor i Sverige som tar sig en funderare på i vad för sorts land de vill att deras barn ska leva i? Finns det ingen som funderar på om pengarna kommer att räcka för deras barn? Det verkar inte så, för i höst kommer de att gå och rösta mot allt sunt förnuft.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   ”Finns det ingen som funderar på om pengarna kommer att räcka för deras barn”?
   Garanterat inte så länge 10,5 miljoner medborgare kan parasitera på den ”gemensamma” kassan!
   Det är den så kallade ”rättigheten till bidrag” som fördärvat Sverige, LIV och EGENDOM garanteras inte.

   • Göran skriver:

    Var enda människa jag talar med klagar på höga skatter i Sverige. Och skatterna höjs hela tiden. Någon måste fundera på att det finns ett slut någon stans.

    Det lustiga är att länder som inför platt skatt och sänker den rejält helt plötsligt har mer skattepengar i kistan. Ryssland gjorde det som exempel.

    Här kan ni titta på Rysslands guldreserv:

    https://www.lewrockwell.com/2018/01/no_author/whats-in-ft-knox/

    Det lustiga är att Ryssland höjde sitt innehav av världens guld från 3 % till 17 % på tio år.

    Fundera på hur det kommer sig att USA vägrar visas upp sin guldreserv.

  • Jan Andersson skriver:

   Vi har fått flera nya fina vägbulor i vår kommun.

 2. mats skriver:

  Under Tallen har en intressant ”skattekontroll” idag.
  http://www.undertallen.se/2018/01/hur-man-kan-sanka-eller-avskaffa-inkomstskatten/

  • Göran skriver:

   Det var en bra sida och artikel du länkade till Mats! Ja, det är konstigt att det finns ställen i världen där man knappt har någon skatt och ändå fungerar de? Ta Texas i USA. Ingen inkomstskatt och ingen företagsbeskattning (i staten, men dock på federal nivå vilket nu Donald Trump sänker från högsta nivå på 35 % till 20 %) och en pytte liten moms. Hur fasen får de ihop till polis, vägar och byråkrati?

  • Under Tallens inlägg gillade jag. Jag har länge framhållit ett skattefritt samhälle (eller ett med frivillig skatt) som mitt ideal. Det behöver väl knappast säga att jag blivit idiotförklarad fler gånger än jag kan räkna till, men äntligen någon som tänker i liknande banor som jag.
   Jag skulle väl tro att en sådan övergång kommer att ta sin goda tid att genomföra eftersom man inte bara kan skrota gamla system över natt och ersätta dem med nya och tro att det kommer att fungera.
   Men, men …
   Det var för övrigt ett intressant avsnitt om “det tyska undret” i filmen “Brexit: The Movie”. (Hint: avreglering)

 3. Göran skriver:

  Jag undrar vad det finns för incitament att arbeta som en vanlig arbetare i Sverige? Förmodligen att det är lite bättre än att leva på bidrag. Men när kommer den skillnaden vara utplånad? Vad händer då? Hamnar Sverige i ett tillstånd av apati? Vem går till ett arbete om det inte finns någon större mening med det?

  De generation som tycker att man ska göra rätt för sig genom att arbeta, är den inte på väg att tyna bort?

  • Rikard skriver:

   Hej.

   Det beror lite på typen av bidrag. Eftersom summorna det rör sig om är kopplade till vilken typ av bidrag det är, och de rabatter och subventioner du kan komma ifråga för även de är kopplade till din ’civilstatus’ s.a.s, så är det inte helt lätt att ge ett entydigt svar.

   För en del kan arbete vara mer lönsamt än bidrag, exempelvis för en ensam person med socialbidrag, men för en familj om två vuxna och tre barn krävs ett arbete som inbringar över 22 000:- netto för att det skall vara lönt att gå från bidrag till jobb – och då har värdet på fritiden inte räknats in.

   Som ett gammalt punkband sjöng (tror det var ’Rolands Gosskör’?): ”Varför skau jau joubba dåe? Jau får ju massa pengar endå! Varför skau jau joubba dåu?”

   Fast tandvård för en femtiolapp får du inte som svensk oavsett bidragsform.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   • Göran skriver:

    Räknar man in tiden man ”slössar” bort på ett jobb så kan bidraget tyckas mer lockande.

    Idag går arbete ut på att av de pengar du producerar på ett privat arbete försvinner ungefär 70 % i skatt. Då räknar jag med alla möjliga skatter vi betalar. Det innebär att vi ägnar ungefär 9 månader per år åt att arbete ihop pengar åt någon annan än en själv. Är detta vettigt?

    Vi skulle kunna ha fyra timmars arbetsdag i stället.

 4. Niklas skriver:

  Det sovande folket måste först väckas, innan den destruktiva utvecklingen (invecklingen) kan vändas. En första början borde vara att låta arbetstagarna själva få ut bruttolön + arbetsgivaravgifter, för att sedan själva få betala in skatt + arbetsgivaravgifter till skatteverket en gång i månaden.

  Nästa punkt vore att alla priser i affärerna visas både före och efter moms + eventuella skatter. Tänk er själva när ni tankar på macken, ena mätarn tickar på med ca 5 kr litern och den andra mätaren tickar på med ca 15 kr litern…

  Leif Östlings fråga ”Vad f-n får jag för pengarna” är en synnerligen relevant fråga i sammanhanget.

  PS Mats! Mycket intressant blogginlägg från Under Tallen du länkade till.

  • Göran skriver:

   Det har föreslagits att det på lönebesked ska stå hur mycket som är betalat i arbetsgivaravgifter. Men jag tror det mer eller mindre är förbjudet. I alla fall skriker sig fackföreningarna sig hesa när sådan förslag kommer på tal.

   Det är det som är så löjligt när det talas om att bolagen gör vinst eller skatteplanerar lite med vinsten. Det talas aldrig om alla andra skatter företagen betalar in.

 5. dolf skriver:

  Jag rekommenderar i detta sammanhang filmen America: Freedom to Fascism av Aaron Russo. Hela utgångspunkten för filmen var just skatter.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Fantastisk film som alla svenskar borde se. Socialisternas ”image” bygger just på att min granne kan plundra mig på min egendom med hjälp av en tredje part, så kallade ”socialdemokrater”. I Amerika är det olagligt enligt filmen. Tack för det tipset Dolf.

   • Vassego. Det är nog 5–6 år sedan jag såg den, men minns just att inkomstskatten i princip bara går till att betala skulderna till (privatägda) Federal Reserves, och att befintliga punktskatter skulle klara att täcka saker som t.ex. vägunderhåll.

 6. dolf skriver:

  … glömde kryssa ”Meddela mig …”-rutan.

 7. Samuel af Ugglas skriver:

  ”I Sverige vilar den svenska kronan på något som är bättre än guld och silver – den samlade skattekraften hos svenska folket! Då vi är ett synnerligen arbetsamt och produktivt folk så accepteras valutan av andra och går att växla till andra valutor. Detta system fungerar bra så länge samhället är stabilt och fred råder”. http://friasidor.is/fria-sidor-granskar-kryptovalutor/
  Är det här en ”win-win” situation för de svenska socialisterna?
  Går det att slå hål på myten?

  • Thomas Gunnarson skriver:

   Med Reinfeldts ”glasnost” (öppna våra hjärtan) så förändrades Sverige – precis som Sovjet, då Sverige är den sista sovjetrepubliken (inte Norge). Att vi nu har en ”Jeltsin” som ledare tyder på att vi troligen får en ”Putin” framöver…. Vem blir det?

 8. Göran skriver:

  Tittar man historiskt på skatter så är det så att många så kallade riken har gått under på grund av höga skatter. Folk har för det mesta gjort väpnade uppror mot skatterna.

  Jag funderar på om det kommer bli så att svenskarna för sin del tar upp en del av den traditionen?

 9. Jan Andersson skriver:

  Romarriket gick under på grund av Inflation. Det blev för dyrt att hålla legioner med soldater i hela halva medelhavsområdet (Östrom blev kvar). Och alltså ointressant av vara soldat för en skitlön.

Kommentarer är stängda.