Hotet från FN

Vilken risk utgör FN för världens folk? Vilken fara utgör FN för friheten i världen? Märkliga frågor kan tyckas, är inte FN hela världens bästa vän, folkets försvarare?

Nja, vad ska man tro när man sammanställer några talande uppgifter om och från organisationen:

Föremål A. Rykten om korruption har förekommit länge. Under förre generalsekreteraren, Kofi Annan, blev det riktigt illa. Sveriges skarpaste revisorsproffs Inga-Britt Ahlenius tillkallades för att reda ut. Hon konstaterade att uppgifterna om korruption var korrekta och vad än värre var, det fanns ingen vilja att ändra beteende. När hon avbröt sitt uppdrag meddelade hon att FN är så korrupt att någon meningsfull revision inte är möjlig. Inget tyder på att det blivit bättre under Ban Ki-Moon.

Föremål B. Klimathotet har länge varit FNs stora propagandanummer. Först försökte man med en ny istid, sedan bytte man tecken på klimathotet och varnar för katastrofal uppvärmning. Skeptiker har funnits hela tiden. De senaste tio åren dessa bit för plockat isär argumenten för en global uppvärmnning orsakad av våra koldioxidutsläpp. Man har till och med avslöjat flera fall av forskningsfusk. Ändå fortsätter FN slå allt intensivare på klimathotstrumman.

Föremål C. FN har lanserat ett traktat kallat ATT, Arms Trade Treaty. Enligt beskrivningen vill de skapa en garanterat fredlig värld genom att skaffa sig kontroll över all världens vapen. Endast godkända regeringar skulle få ha vapen. Traktatet gäller även ammunition och delar som kan användas till vapen.

Föremål D. Flera ledande personer inom FN, inklusive chefen själv, Ban Ki-Moon, chefen för UNFCCC, Christiana Figueres, förre chefen för IPCC, Rajendra Pachauri, flera av de högst ansvariga för IPCCs Assessment Reports, som James Hansen, Joachim Schellnhuber, Michael Mann och med flera, hävdar att det viktigaste för planeten och mänskligheten, nu och i framtiden, är att införa en ny ekonomisk världsordning med en världsregering som ser till allt fungerar som de planerat i FN-skrapan på Manhattan.

Föremål E. När det avslöjas att FN-trupper i Afrika både våldtar och köper sex av prostituerade i stor omfattning, då möts rapporten med tystnad. När den ansvarige tjänstemannen, svensken Anders Kompass, läcker uppgifterna till pressen skickas han hem utan lön. Efter en opinionsstorm och politiska förhandlingar återinsätts han, fast i en källarskrubb (bildligt talat). Sedan händer inget mer med uppgifterna om FN-truppernas uppträdande.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Hotet från FN

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Många vet men få vågar att överhuvudtaget tänka tanken att utplundrade skattepengar skulle kunna missbrukas som Mats beskriver det. Rikstidningarnas journalister avlönas med bl.a. skattepengar.

 2. Håller helt med om att FN är en MYCKET tveksam organisation. Det är genant att se hur svenska medier och politiker stryker organisationen medhårs utan tillstymmelse till kritik. Allt FN gör anses bra. Och eftersom FN är en oklanderlig organisation i gemene mans ögon, slipper också IPCC kritisk granskning från det stora flertalet.

 3. Niklas skriver:

  Det största felet med FN är att fem länder har veto-rätt. Så länge denna veto-rätt finns, blir det väldigt svårt att göra en vettig förändring av FN.

 4. Niklas skriver:

  Lite OT, men detta kanske kan vara något? http://www.dn.se/debatt/ny-institution-ska-skydda-de-manskliga-rattigheterna/

  • mats skriver:

   Typiskt sossar att fokusera på de positiva rättigheterna. Rättigheter som oftast ska betalas av någon annan.
   Det blev ganska tydligt i förra årets valrörelse att vänstersidan, inte minst Fi, försökte pervertera de mänskliga rättigheterna i denna riktning.

Kommentarer är stängda.