Annika Bergman vill ha nytt ledarskap

Annika Bergman har för Svenskt Näringslivs räkning besökt USA, närmare bestämt Kalifornien. Hon fascineras av den entreprenörsanda hon fann där. Att folk inte ser problem, utan lösningar. Att de inte ger upp vid svårigheter, utan ser lärdomar.

I en krönika i Jordbruksaktuellt jämför hon med Sverige där allt ska styras av staten och kollektiven. Där eget initiativ motarbetas och alla åtgärder ska godkännas av andra innan det kan bli något gjort. Där instegen är höga på arbetsmarknaden och kostnaderna likaså höga. Men där framgången är begränsad.

Heja Annika, skulle jag vilja säga! Hon har rätt på alla punkter. Det märkliga är de som kommenterat hennes krönika. De vill också se förändringar, men de vill inte se lättnader! De vill att staten och de kollektiva aktörerna ska lösa problemen åt dem, åt oss. De ser inte att denna inställning och dessa ”lösningar” är problemet, inte lösningen! Mer av samma kan inte åtgärda de fel som ”samma” ställt till med.

Sverige är så genomsyrat av jantelagen och korporativismen att vår enda räddning kanske är de 200.000 invandrarna som beräknas komma hit i år. Migrationsverkets GD har förklarat att deras system håller på att bryta ihop. Så bra! Ur askan kanske en fågel Fenix kan resa sig, utan tvingande kollektivavtal, utan höga ingångslöner, utan certifieringskrav för bagateller och så vidare. Det nya ledarskapet kanske helt enkelt är mindre ledarskap och mer frihet. Det skulle jag önska!

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Annika Bergman vill ha nytt ledarskap

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Att Obama och stollen Brown även kallad mr. Moonbeam tänker konfiskera 250.000ha av den fantastiska Sacramentodalen från ättlingarna till de otroliga pionjärer som som gjort det till ett av världens underverk undviker Annika Bergman försiktigtvis! (The Obama Calif. Central Valley Desert)
  ”Chipsen” producerade i Silicon Valley är nog inte lika smakliga som dem ut i dalen. ”Potatischippsen” i dalen kunde kanske bidraga till mänsklighetens överrlevnad?
  Att Bergmans övriga tankegods skulle kunna appliceras på Sverige vill jag gärna se först innan jag tror på det.
  I Sverige har vi en socialistmaffia som lärt sig hur man plundrar ”sina” medborgare på alla former av egendom och rättigheter, förutom den att man var 1.460 dag lägga en så kallad ”valsedel” i ett kuvert som socialisterna redan vet vad den innehåller, en röst på socialismen. Den här kommentaren portas säkert på JA.

 2. Åke Sundström skriver:

  Rätt tänkt, Mats, men kollapsen kommer nog även om vi undviker nya dårskaper som dagens massinvandring. Och fel att skylla på ”jantelagen och korporativismen”. Än en gång: skjut på rätt pianister, den politiska klassen. Just nu med fokus på Reinfeldts testamente och Batras nygamla bunkergäng. Det är ju den M-dominerade Alliansen som via DÖ – den som fallit men likväl lever! – släppt fram regeringen Löfven och tvingar en folkmajoritet att styras av en vänsterminoritet. Låt oss vara tydliga med vad demokratins dödgrävare heter!

  • mats skriver:

   Jo, men jag kan inte bli för tjatig, då slutar folk läsa. Jag försöker variera konfekten för att uppmuntra folk att tänka själva. Man kan inte alltid på förhand veta vilken information som få poletten att trilla ned hos var och en.

 3. Ulf Hellbacken skriver:

  Tack för tipset med Annika Bergman, Mats,

  Din website har varit nedstängd tidigare men här är min kommentar:

  Annika Bergman lämnar i sin rapport en svidande kritik till Löfvens utspel om beredskapsjobb i de gröna näringarna för nyanlända immigranter: ”Hur känns det tror ni, att inte gå till ett riktigt jobb, utan till en åtgärd”? Här ligger själva knuten till den inkrökta arbetsmarknadspolitik som florerar i Sverige och som omfamnas och backas upp av LO. Inte konstigt att den förre LO-basen Löfven stämmer in i den kören!

  Jag förstår mycket väl att Annika Bergman låter sig imponeras av den framtidstro de unga företagarna i Kalifornien visar upp och jag instämmer i: ”vinst är inget fult ord, tvärtom, ett nödvändigt verktyg för att kunna göra gott”.

  Återigen Annika Bergman: ”Under veckans många besök och aktiviteter hörde vi inte ordet politiker och politik nämnas en enda gång. Jag måste erkänna att det var oerhört befriande”. Det låter som himmelriket och vi är många som instämmer med Annika i slutkommentaren: ”Sverige förtjänar ett nytt ledarskap”.

  När man sedan läser en del kommentarer till rapporten, så begriper man hur hopplöst insnöade en del svenskar är, som tiden redan passerat för länge sedan.

  Donald Rumsfeld, USA:s förre försvarsminister gjorde sig ofta kontroversiell med sina uttalanden av vilka många har citerats. Jag tycker nog att detta citat passar gott in även på Sverige:

  ”You’re thinking of Europe as Germany and France. I don’t.
  I think that’s old Europe”.
  Donald Rumsfeld

  Däremot så tror jag inte att de hundratusentals invandrare som kommer från än mera tillbommade kulturer, skulle kunna bidra till en förändring i rätt riktning. Jag tro att det är närmast ett önsketänkande, då de ofta är belastade med ett levnadsmönster där religionen intar en central roll och som skiljer sig så kapitalt från vår västerländska syn på hur ett framgångsrikt samhälle ska styras för alla invånare oavsett religions- och kulturtillhörighet. Dessutom visar färsk statistik att endast en minoritet av ”flyktingarna”behärskar läs- och skrivkunnighet.

  Det betyder också att kampen för att attrahera andra nationaliteter till Sverige med liknande bakgrund som etniska svenskar ska fortsätta än mera, trots att den nuvarande migrationspolitiken är kontraproduktiv i det hänseendet och istället avhåller folk från att komma till Sverige.

  • mats skriver:

   Jag är medveten om att servern hackat. Leverantören har problem och de verkar längre servicetid på helger. De lovar bättring inom en månad. Håller tummarna.

   I övrigt håller jag med dig om allt! Som du ser var mina avslutningsord en önskan, inte en förmodan. Svenskarna behöver skakas om rejält för att förstå att våra politiker en längre tid lett oss på fel spår.

 4. Niklas skriver:

  Många kloka ord i Annika Bergmans krönika. Krånglet måste bort, inte bara ynka 25 %

Kommentarer är stängda.