En sminkad gris

Jag har sagt det förut, men det måste tydligen upprepas. Majoriteten av de människor som engagerar sig i en populär rörelse för något som utger sig för att företräda det goda, gör det primärt för att få sex eller åtminstone föreställa sig att mer sex är möjligt. Det är spännande att tänka sig få kontakt, bekräftelse och eventuellt sex tillsammans med någon som till det yttre uppvisar osjälviskhet, hög moral och godheten personifierad.

Men egentligen är dessa företrädares inre lika mycket värt som det på en sminkad gris. Så för att sälja budskapet i propagandakanaler som SVT bjuder man in ett antal sminkade grisar att framföra krav och moralkakor.

Innan de kommer i bild har de alla, både män och kvinnor passerat sminket, där de styrs ut för att se så attraktiva ut som möjligt. För att utseendet ska påverka tittaren att uppfatta dem som attraktiva. Om det “vackra folket” har en viss åsikt resulterar det i att ett stort antal tittare tror att de har rätt. Men den fullständiga enkelriktningen i klimatfrågan gör att deras tal inte är mer värt än det man kan klämma ur en sminkad gris.

Vad är då dessa sminkade grisar för art egentligen? Jo, de påstås vara auktoriteter. I kraft av sitt fördelaktiga yttre förutsätts de ha ett oantastligt inre. Att det med sådana personer vanligen råder det omvända förhållandet är det ingen i media som vill låtsas om. Alla i media vill ju tilhöra det vackra folket, och anser sig vanligen göra det också.

Ja, detta är en variant på min flera år gamla observation om ungdomarna som hellre vill vara snygg än bra.

Vill man finns här att läsa en amerikansk avhyvling av media som sätter sig på höga hästar istället för att rapportera korrekt.

 

This entry was posted in Aktuella övriga ämnen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to En sminkad gris

 1. Stefan Eriksson says:

  Man kan ju inte ha en gris bara för att han är snäll.
  Han måste vara snygg också !!

  • mats says:

   Hen, Stefan, hen måste vara snygg! Du får inte glömma genusperspektivet.

   • Stefan Eriksson says:

    Jo Jo , För att få till en gris att känna sig hemma på planeten Genus går det förmodligen åt en hel massa smink.
    Det spelar nog ingen roll om det är en galt eller gylta.

    Gelta kanske !!! Vad vet jag?

 2. Samuel af Ugglas says:

  Rapporteringen ifrån USA i svenska media är en direkt katastrof. Tack vare internet vet vi annorlunda.

Comments are closed.